Krumlipogácsa recept

A Krumlipogácsa hozzávalói:
-60dkg krumpli
-60dkg liszt
-1 tojás sárgája
-2-3 evőkanál zsír
-2,5 dkg élesztő
-kb.3,5 dl tejföl
-só
-/fél deci tej az élesztőt felfuttatni, amibe egy csipet só,egy csipet cukor,és egy teáskanál liszttel keverem el az élesztőt/
-kenéshez egy tojás


A Krumlipogácsa elkészítési módja:
A krumplit megfőzöm még melegen összetöröm.Belekavarom a zsírt és a tojássárgát is.. Mikor már csak langyos, a felfuttatott élesztőt beleteszem.Lassan adagolom hozzá a lisztet és a tejfölt.Elég lágy lesz a tésztám ,ettől lesz nagyon finom.Kelesztem 30-40 percig,duplájára.Kinyújtom,megkenem tojással és beirdalom,szaggatom.180 fokon sütöm.Szép nagyokra kikerekednek.

Kicsit nehéz vele dolgozni a lágysága végett,de megéri!


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A krumlipogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook