Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Krémsajtos csirkemell recept

Krémsajtos csirkemell recept

Elkészítési idő 60 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Krémsajtos csirkemell hozzávalói:
2 db kicsi csirkemellfilé
20 dkg krémsajt
5 dkg darált dió
1 gerezd fokhagyma
3 dl tej
5 dkg vaj
1 csokor snidling
Ízlés szerint: patikasó, őrölt fehér bors, késhegynyi őrölt szerecsendió-virág


A Krémsajtos csirkemell elkészítési módja:
A csirkemelleket vékony szeletekre vágtam. Megsóztam és vajon mindkét oldalukat átsütöttem. Áttettem egy tűzálló tálba, leöntöttem a szerecsendió-virággal, a tisztított, tört fokhagymával ízesített tejjel. 20 percig kis lángon pároltam, közben időnként megkevertem, nehogy leégjen. Amikor a hús már puha lett, lecsöpögtetem és másik tálba áttettem. Valamennyi szeletet megkentem a darált dió, a megsózott krémsajt és a csirkemell sütése után visszamaradt zsiradék keverékével, és fedetlenül a forró sütőbe tettem. 10 percnyi pirítás után ropogósra sült szalmaburgonyával és paradicsomsalátával tálaltam.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Húsételek receptjei


A krémsajtos csirkemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook