Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Csirke almamártással recept

Csirke almamártással recept

Elkészítési idő 50 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Csirke almamártással hozzávalói:
60 dkg csirkemellfilé
40 dkg alma
2 dkg liszt
1 dl tejföl
2 ek. étolaj
ízlés szerint: citromlé, szegfűszeg, fahéj, só, bors


A Csirke almamártással elkészítési módja:
A kimagozott, feldarabolt almákat lassú tűzön főztem annyi vízben, amennyi ellepte és közben csipet sóval, citromlével, fahéjjal, szegfűszeggel, édesítőszerrel ízesítettem. Amikor félig megpuhult, tejfölös habarással besűrítettem és összeforraltam. A mellszeleteket sóval, borssal megszórtam és pici olajjal megkent alufóliába csomagolva a szeleteket sütőben megsütöttem. Tálaláskor a csirkeszeletet tányérra raktam és az almamártással leöntöttem. Főtt burgonyát kínáltam mellé.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Húsételek receptjei


A csirke almamártással elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook