Sajt-tatár recept

A Sajt-tatár hozzávalói:
10 dkg trappista sajt
10 dkg füstölt sajt
5 dkg márványsajt
10 dkg puha sajt (Anikó, Hóvirág)
1 doboz natúr krémsajt
1 pohár tejszín
2 evőkanál tejföl
1-1 kiskanál majonéz és mustár
1-2 gerezd áttört fokhagyma
petrezselyem vagy snidling


A Sajt-tatár elkészítési módja:
A sajtokat lereszelem, a márványsajtot összetöröm, a krémsajtot puha állapotban a többi hozzávalóval alaposan kikeverem. Olyan legyen az állaga, mint egy sűrűbb krémtúró, ezért a tejszínnel lehet bővebben bánni. Legvégül belekeverem az apróra vágott petrezselymet vagy snidlinget. Só nem kell bele, a sajtok, főleg a márványsajt elég sós. Fél órára hűtőbe teszem, hogy összeérjenek az ízek. Pirítósra kenve, kígyóuborkával, paradicsommal laktató vendégváró vagy családi vacsora.


Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei


A sajt-tatár elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook