Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Krémes sárgarépa torta recept

Krémes sárgarépa torta recept

Elkészítési idő 70 perc

A Krémes sárgarépa torta hozzávalói:
Tésztához:
A bögre 250 ml-s
2 bögre liszt (70% tönköly fehérliszt, 30% teljeskiörlésű tönkölybúza liszt)
3 bögre répa lereszelve (kb. 5-6 db)
1 bögre durvára darabolt dió
1 bögre olaj
3/4-1 bögre nádcukor (ki mennyire szereti édesen)
4 db tojás
2 teáskanál őrölt gyömbér
2 teáskanál fahéj
2 teáskanál sütőpor
2 teáskanál szódabikarbóna
Pici só
Krémhez:
300 g mascarpone
1 db narancs leve és reszelt héja
3 evőkanál nád porcukor


A Krémes sárgarépa torta elkészítési módja:
Lereszelem a répákat és a sütőt előmelegítem 180 fokra. Mivel nagy mennyiség lesz belőle egy nagy tálban kezdjük el összekeverni a hozzávalókat. Először a tojásokat a cukorral szépen adagokban összekeverem, majd hozzáöntöm az olajat és szépen elkeverem, hogy egyenletes masszát kapjak. Elkezdem adagolni a száraz hozzávalókat: lisztet, fahéjat, gyömbért, sütőport, szódabikarbónát, sót – közben folyamatosan kevergetem. Ezután a répát és a diót adom hozzá, összedolgozzuk a tésztát, keverünk rajta néhányat és kivajazott, kilisztezett tortaformába öntöm. A sütési idő változó, a tortaforma méretétől is függ; kb. 50-90 perc között mozog. A torta kívülről már lehet szép sült, de a belseje még teljesen folyékony. Szúrjunk bele egy villát és ha már semmi nem ragad rá, akkor biztosan átsült a belseje is. A krémhez a mascarponet összekeverem a narancs héjával, levével és a porcukorral. Amíg a torta kihűl, hűtőbe teszem. Tálalás előtt kenem a krémet a tetejére. *Én lazább habbá vertem a tojásokat a cukorral, illetve kihülés után, rögtön rákentem a krémet, hogy az ízek összeérjenek. Az állás jót tesz neki :)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A krémes sárgarépa torta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook