Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mákos sárgabaracktorta recept

Mákos sárgabaracktorta recept

A Mákos sárgabaracktorta hozzávalói:
20 dkg vaj
5-6 db bármilyen barack
10 dkg cukor
1 tasak vanilin
1 csipet só
4 tojás
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
5 dkg zabpehelyliszt
5 dkg fehérliszt
4 ek darálatlan mák
1 tasak sütőpor
4 ek baracklekvár


A Mákos sárgabaracktorta elkészítési módja:
26 cm-es tortaforma alját kibáleljük sütőpapírral, oldalát kikenjük a teljes mennyiségből elvett vajjal. A maradék vajat felolvasztjuk, kihűtjük. A barackokat megmossuk, kimagozzuk, magházzal lefelé a sütőpapírral kibélelt tortaformába tesszük. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Egy tálban kikeverjük a cukrokat a tojásokkal. 8-10 perc alatt közepes fokozaton kemény habos masszát kapunk. Másik tálban összekeverjük a liszteket, mákot, sót, sütőport, majd a habos masszához adjuk több részletben, végül a vajat is hozzáöntjük. Az egészet ráöntjük a barackra és betoljuk a sütőbe. 45 percig sül. 5 perc pihentetés után leemeljük róla a karikát, megfordítjuk. Leemeljük a tortalapot, levesszük a sütőpapírt és baracklekvárral megkenjük.

A baracklekvárt gazdagíthatjuk barackpálinkával.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mákos sárgabaracktorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook