Kreatívok klubja (beszélgetés)
Én egyszerűen kés hegyével kilukasztom az alját és a tetejét és kifújom. Aztán kiöblítem 2-3 vízzel a tojást, így nem fog később sem megbüdösödni és bármeddig, akár évekig is eláll. Nem kell megijedni tőle, nem egy nehéz művelet.
Ezt találtam:
"Tojások kifújása:
A megmosott tojás mindkét végén szúrjunk erős tűvel néhány miliméternyi lyukat. Dugjunk bele egy hurkapálcát vagy szívószálat, amivel így összekeverhetjük a fehérjét és a sárgáját. Egyik végén keresztül jó tüdővel egyszerűen kifújjuk a tojást a héjából. Finnyásabbak szívószálon át is fújhatják. Ezután kívül-belül mossuk át a tojásokat."
Tapasztalat: ha alul nagyobb lyukat csinálsz könnyebben kijön. ;)
Megvan a tojáskifújó!!!! A 2005-ös Kreatív Hobby katalógusban volt. Képe leírással az adatlapon!
Nem egy ördöngős dolog, talán itthon is összedobható. :) Egy pici pumpa és egy szűkülő végű műanyag cső kell hozzá.
Alul érdemesebb egy nagyobb nyílást hagyni (kisollóval segítek rá a tágításra). Ezt a nagyobb lyukat egy filckarikával, vagy nagyobb fagolyóval takarhatod el. Átvezetsz rajta egy cérnát/szalagot/raffiát egy nagyobb tűvel, felül kihúzod, és oda is filcet, vagy kisebb gyöngyöt teszel.
Már kerestem a képet itt a neten, de még nem találtam rá. :(
Valamelyik régebbi krea katalógusban volt ebben biztos vagyok!! Még gondolkodtam is rajta, hogy venni kéne.
Lehet, hogy könnyebb kifújni, én a számhoz veszem a tojástól vagyok rosszul. Előtte domesztoszozom, de akkor is....
És hogyan tudom a tojást felakaszthatóvá tenni?
És hol lehet ilyenre rálelni? Ezzel könnyebben ki lehet fújni a tojást?
Kíváncsi vagyok milyenre sikeredik!
:) Ilyen nekem is volt és tyúk lett belőle kialakítva.
Jut ezsembe, van ilyen tojáskifújó bizgenytű. Műanyag és olyan pumpás a feje. Ezt most jól megaszontam....
Úgy gondoltam hogy kis négyzeteket vágok ki az anyagból, arra ráállítom a tojást, az anyagot fölül összefogom pár öltéssel és hogy a varrás ne látsszon, keskeny selyemszalagból kis masnit teszek a tojás tetejéhez és akasztót is a selyemszalagból csinálok rá.
Fuuu az jól hangzik!Rá ragasztod a csipkét és a tült?
Igen. Már gyűjtöm most is a kifújt tojásokat. Idén valami csipke vagy tüll bevonatot kapnak majd a tojásaim. Képzeletben már megvan.
De a tojásokat előtte kifújtad?
Én tavaly melírozott fonallal betekert tojásokat tettem a tojásfára. Szerintem jól mutattak. Teszek fel róla egy képet azt hiszem van valahol.
Szép nagy tüdőm lesz:)...de majd a fiukkal fujatom:)
Edzésnek sem rossz! ;) Nem lakkoztam, picit fényes volt eleve.
Jaaa és ak lakkozni?Mert a legtöbb az matt festék!
Nahhh ak elkezdem fujkodni a tojásokat.....fuuu de be indultam....tojásfa,és arra teszem őket!...
Tudod milyen szép lesz? Előtte érdemes kifújni, mert nem tudom az a festék mennyire szívódna be a főtt tojásba...
Akril festékes?....Hmmmm....most h mondod,rengeteg színem van,a falfestésből:D
Már gyűjtöm a héjakat! Eddig nem nagyon sikerültek a tojásfestékes tojások (még a tablettás sem), kivéve az akrilfesték. :)
Hááát ilyen ki fújtat nem szoktam....csak simán a főttet....De azt mindig harisnyába teszem,és teszek alá egy levelet,vagy lóherét.....a színes nem tetszik.....hagymás lesz:)
Váó! Tojásokat mikor festesz? ;)
Jó reggelt....nahhh má van egy kis húsvéti is a naplóban:)....bár a bejárat felett még ott vigyorog a mikulásvirág:D...ma hazajön apa,le vetetem vele:)
Igen, tudom, csak nem értettem, hogy mit kérdezett. :)
Nekem is van ilyen. ;)
Jajjjj most hogy ezt írod, most kapcsoltam. Ilyennel ragasztottuk fel a plafonra a fluoreszkáló díszeket!
Van kék és fehér színben. Egy kb 10x8 cm-es vékony lap, ami speciális gyurma. Ici pici db kell pl egy kép 4 sarkára és máris oda lehet nyomni az ajtóra, vagy az ablakhoz.
További ajánlott fórumok: