Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben (beszélgetés)
Sziasztok!
Tegnap azt hallottam egyik ismerősömtől az ő lányát angol tagozatra ahol 17 felvehető létszám volt a 38-dik helyről vették fel.Ez bíztatónak tűnik:)
Hát nem tudom.Kérdés tényleg az hány gyerek írta első helyre ezt a gimit.A 950 gyerek az az összlétszám,ebből többen is beírtak több tagozatot,és nem tudni ki akar ténylegesen elsősorban ide jönni.A 6 tagozatból mi 3-ra jelentkeztünk,az egyiknél el vagyunk utasítva.4 osztály indul,ez max.140 gyerek.
De ebben benne van a biológia,töri és német tagozat is,amire mi nem jelentkeztünk.
Igazad van,és holnap meló!
Tényleg meglesz az eredmény 2 és fél hét múlva?Nem csak április 26-án tudjuk meg?
Na jólvan lányok!
Már pusztán két és fél hét, és elkezdik kiküldeni a felvételi leveleket, na meg felteszik a végleges rangsort. Mostmár én is úgy vagyok vele, hogy féllábon is kibirjuk.
A gyerekem meg egyenesen irtózik a felvételi emlegetésétől is. "Hagyjam lógva" már.
Szerintem mi is lógjunk egy kicsit, ne agyaljünk annyit, mert a végén még begőzölünk. Lesz, ahogy lesz, majd kiigazítjuk, ha mégsem jó.
Ez a haladó angol tagozat.
Angol-informatika szakon sajna csak a 413.helyen van.
950 gyerek közül van a 135.helyen.
Csak az a baj,hogy csak 4 osztály indul és a tagozatok miatt feleződik a létszám.
Hát nem tudom. Valóban, régen a gimivel egy fajsúlya volt a közgáznak.
Én mondjuk nem feltétlen ezért nem javaslom.
Sokkal fontosabb az, hogy a gyerekem nem reál beállítottságú, szerintem kínszenvedés lenne neki.
Persze ezt neki nem mondom, mert mi van ha mégis ott kötünk ki.
Régen a közgáz olyan szinvonalas iskola volt.
Az én lányom se nagyon akarja,azt mondja ribiképző.Ki érti ezt!
Ez így van!
Mi izgulunk,ők meg tök lazák!
Ugye milyen agyasok vagyunk mi szülők?
Képesek vagyunk január óta itt rugózni azon, hogy mi lesz, a gyerekeink meg lazán közlik, hogy mit izgulunk, úgyis felveszik valahová őket.
Ez az anyák sorsa.
Szia!
A francián is 16-ot vesznek fel és 100 körül jelentkeztek.Ebből lettünk 47-dikek.Már most megcseréltük a sorrendet és hátra írtuk az angolt én ugyanis utána olvastam,beszéltem olyan ismerősökkel akik ezen már túl vannak.Mindenki azt mondta csak az számít hanyadik az ideiglenes rangsorban.A 82-dik helyről nem valószínű,h bekerül a 16-ba.Azt kell nézni előtte hányan vannak függetlenül attól 100-an vagy 600-an jelentkeztek,ennek nincs állítólag jelentősége:(
Igen,felajánlották.Úgy gondolom,máskor is éltek már ezzel,ha úgy gondolták,hogy az a gyerek a képességei alapján megérdemli ezt.
Ha nem gondolnák a gyerekeimről ezt,biztosan nem ajánlották volna fel.
Nekünk ez egy kis megnyugvást hoz,és reményt.
Dani végigcsinálta az előkészítőt is abban a gimiben.
Persze,veszteni való semmi:))És hát meg kell próbálni,hogy oda jusson be ahová igazán szeretne:))
Mert ha nem szívesen jár egy suliba,nagy valószínüséggel nem is fog olyan jól tanulni a gyerkőc,igaz?
Van még egy lehetőség,mégpedig a pótfelvételi.
Ha nem telik ki egy suliban a létszám,kötelező nekik pótfelvételit kiírni május-június körül.
Én ismerek gyereket aki így került be egy jó nevű gimibe,ma már főiskolás:)))
Sziasztok!
Nem biztos az még, hogy a 82. annyira rossz helyezés. Ne írjuk le az esélyeket egyenlőre. Annyi mindentől függhet ez. Mondjuk a mi giminkben is a nyelvi tagozatnak az angol csoportjába háromszor annyian jelentkeztek, mint németre, tehát azt nem is javasoltam a fiamnak, mert csak a saját esélyeit rontotta volna vele.
A francián mennyi a keretszám?
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi
- Isten és a matematika
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- Tudja valaki, hogy mennyi volt a felvételi ponthatár 2010-ben a gyöngyösi Vak Bottyán Szakközépben informatika ill. elektrotechnikai szakra?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?