Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Szóval ebből azt akartam kihozni, hogy sokan, inkább maradnának. És hiába felvételizik az osztály 60-70%-a, a többség nem fog bejutni oda, ahová tervezi szerintem.
A top-top zseni 3 gyerek tutira bekerül valami jó matek faktra.
Jahhh lehet, szerintem mindkettőben igazad van. Meg egyre több osztálytársa inkább maradna.
A szülők nyomják a felvételit, tulajdonképpen az osztály is nagyon jó, iszonyat jó a közösség, a suli erős, az ő osztályuk az egyik legjobban tanuló felsőben, 4.5 volt az átlaguk és a magyar-töri tanár, aki az ofő zseniális, fantasztikusan jó tanár, illetve imádja őket és olyan, mint egy szupernagyi. :D
Két dolog jutott eszembe megnyugtatásul:
1, Nektek még nincs tétje, de érdemes megpróbálni, mert egy pafáraesés hatodikban jó motiváció lehet 2 év múlva. (Tapasztaltam.)
2, Ha most jött el a kamaszkor, remélhetőleg nyolcadikra normalizálódik a helyzet. (Ilyet is tapasztaltam már. Mondjuk a lányomnál mintha születésétől kezdve kamaszkor lenne, aminek soha nem jön el a vége... de ilyen Szörnyellák csak ritkán jönnek össze. :D :d)
erre a módszerre váltunk át, a lenti megfigyelt étkezőasztalnál, mert fent az íróasztalánál ő maga zörög és petpalackozik és ragasztózik és tutyimutyiskodik végeláthatatlan ideig
labor körülményeket teremtek neki hétvégére ...:D
Sziasztok! Most egy jó darabig nem voltam "Itt".
Mi ott tartunk, ami a teljes összeomlás, teljesen fellázadt minden ellen a lányom, konkrétan nem akar semmit se csinálni, most még tök jó a jegyei, de kb úgy viselkedik, mint egy mega téli szünet lenne, nem tanul semmit, nem érdekli felvételi, a suli is csak a barátnői és a haverok miatt. Ehhez párosul a végtelen vérlázító szemtelenség és nemtörődömség. Ez eddig ilyen szinten nem volt nála, 8 nap múlva lesz 12. Lehet azt tervezi, hogy akkora egy új énjét fejleszti ki :D. Nagy színésznő mondjuk.
Viszont ez így minden hétvégi megőrülést eredményez.
Mindent összegezve neki ez a hatosztályos felvételi kb, 50-50 %, hogy összejön és már azt se bánom, ha nem jön össze, lehet direkt csinálja, mert mégis jobban akar maradni a mostani sulijában.
Ha úgy alakul, akkor elkezd hetediktől eljárni előkészítőre és nem nem fogok soha többet itthoni felkészítgetős folyamatba belemenni. Matektanárra se figyel, aki online tanítja, magyarból meg folyamatosan önmaga szintje alattit ír, ami nem annyira rossz, de sokkal többre képes.
Bocsi a kifakadásért, de most már számolom vissza a napokat a szünetig, amikor akármennyire is kell a felvételis rákészülést nyomni, beiktatok sok semmit se csinálós korizós és karácsonyi vásáros napot vele.
Mondjuk szombaton Szentendrén voltunk szinte egész nap, nagyon tetszett neki, vasárnap leesett a hó, akkor órákig kint pörgött a kertben, majd jött a csúnya tanulás és az betett neki... :D
Fiam is ennek a kombinációnak örülne. :) Én meg annak ha jó formában lenne, mert akkor akár szárnyalni is képes.
Tegnap küldött online 1 A4-es oldalas fogalmazást a Fahrenheit 451-ből ami most volt kötelező olvasmány nekik. Szerintem jól sikerült és a tanár is így értékelte. Tudom, ez magyar, de ő matekórán is szokott villogni ha olyanja van. :)
Na, jó is hogy emlékeztetsz.
Fiammal tervezem megnézni a Corvint, mert azt még kívűlről sem látta.
Lászlóba megy matekversenyre, meg már nővérét is elkísérte oda egyszer.
Milyen szorgalmas és/vagy lelkes gyerkőc. :)
Ennek meg lesz az eredménye, az biztos!
Igen, ez igaz, de akkor is.
Meglátjuk, egyáltalán eljut-e a szóbeliig. Jó lenne.
Ezt el tudom képzelni úgy általában valamilyen online órával kapcsolatban, ha csak úgy beszélnek a "levegőbe". De egy pár perces szóbeli vizsgán valószínűleg nem kalandozna, hanem figyelne a kérdésre. :)
Aztán majd meglátjuk, hogy jelenléti vagy online vizsgák lesznek, addig még nagyon sok idő van hátra.
Az enyéim nem igazán szeretik az online-t, a legkisebb a legkevésbé. Elmondása szerint úgy nagyon könnyen elkalandozik a figyelme, ami egyébként is a gyenge pontja (a kapkodáson kívül).
Szóval egy szavazat az élő dolgokra.
Igen, de az tök mindegy, hogy milyen a feladatsor, mert ha nehezebb, akkor általában mindenkinek kevesebb pontja lesz, ha meg könnyebb, akkor fordítva.
Itt a pontszámot az fogja növelni, hogy kevesebb gyereket vesznek fel.
Igen én a tavalyit mondtam, ami nagyon kiszámíthatatlan volt. Idén nyugodtabb a helyzet, kevesebb a gyerek, talán a körülmények is jobbak, nem fog mindenki beírni száz sulit.. Vagy épp a tavalyi őrület miatt mindenki jobban belehúz, es beír sok helyet?! Nehéz kiszámítani mi lesz..
Nagyon jó lenne könnyebb magyar és nehezebb matek idén:) Gyerek így tudna elönyhöz jutni.
Utolsó 2 évben a matek nem szűrt eleggé, sokan könnyen megoldották..A matekos szakokon is a magyartól függött a bekerülés..
Csakhogy tavaly három osztálynyi gyereket vettek fel. Idén pedig csak kettőt fognak, mivel nincs hely fizikailag. Tudod, nincs több kabáttároló, amit átépíthetnének :(
Vagyis tavaly se került be a második osztályba, ennyi ponttal. 66 pont is csak az utolsó vagy utolsó előtti helyre volt elég a harmadik osztályban, ami idén nem is indul :(
A 70 pont se biztos, hogy elég lesz, hacsak nem egy különösen nehéz felvételit találtak ki idénre. De akkor meg nagyjából mindenkinek kevesebb pontja lesz a megszokottnál.
Tavaly ismerős gyerek 66 ponttal jutott be a Radnótiba. Nyilván Nektek az a legpraktikusabb. A Könyvesben több pont kellett(ennyivel nem jutott be)
Nem hiszem, hogy attól kevesebbet ír a fiad(legyen így:)) és ha jobbat ír, akkor sem mentek Pestre… Így ez egyszerűnek tűnik:) (nyilván nem az:))) Csak akkor bonyolódna a helyzet, ha mondjuk nem lenne meg 65 pont akkor kellene gondolkodni a továbbiakon, de ilyen nem lesz az tuti!!!!
Szerintem is az lenne a legnagyobb jelentősége a szóbelinek, hogy belülről is láthatnák a srácok az épületet és több tanárral élőben is találkoznának. Az előkészítővel nekünk is szerencsénk van, mert be lehet járni. Valamikor szeptember végén vagy október elején kezdődött és a jövő héten lesznek az utolsó foglalkozások.
Ami nálunk szóba jött a helyi gimi után, azok általában olyan sulik, amelyekbe van esély bekerülni 70 pont körüli vagy még kevesebb pontos írásbelivel. Ha ennél jobban sikerül, akkor maradunk a helyi giminél, mert az eredmények elég jók (27. a HVG listán) és ezzel elkerülhető 2-3 órányi időveszteség, ami egyébként az ingázásra menne el.
Olyan sulik kerültek szóba, mint a Könyves, Babits, Teleki Blanka, Szinyei, Leövey, Vörösmarty, Ady, Xantus, Kőrösi és Óbudai.
A Babitsot ma kihúztuk, megközelíthetetlen tőlünk. Mármint 6 km-re van és egy óra se elég odajutni tömegközlekedéssel, vicc.
A Berzsenyi meg azért nem került fel a listára, mert ha annyi pontja lesz, ami oda elég, akkor elég a helyi gimibe is (és akkor nem kell ingázni).
Mi az utolsó héten nemes egyszerűséggel nem megyünk be, szerintem.
Mik vannak a listán?
A magyar magán nálunk is online van. Szerencsére a gimis előkészîtóre be lehet járniuk..Bízom benne, hogy már nem teszik át online erre a pár hétre..
Én szeretném, ha be lehetne menni szóbelire. A suliválasztásnál az egy fontos szempint lenne, hogy érzi ott magát. Az első suli megvan, de utána semmilyen sorrend nincs kialakulva, hiszen azokban a sulikban nem is voltunk.. Tehát a szóbelin eltöltött kis idő segítene majd..
Kérdés, hogy éppen csend lesz járványszempontból v éppen tombolni fog az 5.hullám.
Más variáció nincsen gondolom…
Azon is agyalok hogyan lehetne megúszni h az utolsó hetre a felvételi előtt karanténba kerüljön?! Jó lenne a rendes időben megírni..
Igen, en is ezt tervezem. Ahol nincs szobeli azt mindenkeppen megtartjuk persze. Az elejet is-ki tudja mi lesz idén..
Jo lenne max egy 5, de inkább 4 szobeli hellyel megúszni..
Annál több semmiképpen.
Attól félek a szóbelik újra online lesznek. Persze azt nem tudom ez jó lenne -e neki.. Annyi előnye van ezeknek az online dolgoknak h nem kell beutazni(pl fogadó óra, szülői). De a többi része inkább hátrány..
Persze van tobb suli, Babits, Konyves, Szinyei-ha 80 alatt lesz
Az irasbeli utan eldől h hány sulit irjunk be. Kb 6-ra gondolok, de nyilvan ha nem nagyon jo amit ir, akkor nem irok be remenytelen sulikat h maradjon a vegen 2-3….
Nyolcadikos igen:) Egy teljesen idegen feladatsor volt, a tobbit mar ismeri.. haladnak a suliban temakoronkent meg szoktak teljes feladatsort is irni.
Nagyon sok feladat ismeros mar neki, az mar nem ad realis eredmenyt:)
Tavaly januarban pl megirta mind a 3 matekot es magyart is:)
Tényleg nagy élmény. :-))
Nekem volt már szerencsém hozzá, covid előtt többet dolgoztak együtt az Énekes Iskolával is. Talán Albertfalván hallottad is a legidősebbjüket. Ő sokszor segítette ki a gyerekkórust a mély hangjával.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?