Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Szia, ez pont egy ilyen kérdésnél most jött szembe FB-on:
"Egy másik csoportban kaptam az infót, hogy ma négyig lehet átvenni személyesen a recepción a határozatokat. 3.10-kor taxiba vágtam magam, 3.43-kor átvettem a határozatot. Sikerült mindkét lánynál a fellebbezés.
Volt e-mail cím megadva a fellebbezési lapon, de mégis személyes
a Poliban az ügyintézés"
Sziasztok, egy gyors kérdés: a gyermekem a Poliban írta a felvételit és a KIFIR rendszerben töltöttem fel észrevételt. Elméletileg ma lett volna a válaszadás határideje, de sem a rendszerben sem e-mailben nem kaptam választ.
Megcsúszhatott az iskola, vagy nem jó helyen keresem a választ?
Koszi szepen, ez csak megerosit minket is a Trefortban.
Szerencsere o az ontorvenyu es tanulos fajta:)
Koszi:)
A Treforttal kepben vagyunk, diak es tanar is van ott ismeros.
Iden magasabb lesz a szobeli hatar, de remenykedunk.
Szerintem mindenhol kb ugyanaz a szóbeli, van ahol kevesebb feladat, van ahol több.
Most megnéztem, Szt Istvánnál nem találtam, de fent van a Berzsenyi oltalán a felvételi követelmények fül alatt, a Fazekas oldalán a hatosztályos felvételik alatt, az E5-nel is van pár mintafeladat es az Apinál is.
Szerintem tuti behívják! Ügyes lesz!
Ilyen szóbeli lista vajon van Szent Istvánnál is? Én megmutattam az enyémnek, hogy kell megkeresni a legkisebb közös többszöröst és a legnagyobb közös osztót. Nekik is kimaradt volna, szerintem a tankönyvváltás miatt. A tavalyi hatodikosok tanulták a sulijában.
Az egyik feladat alapos átnézése ugyanannyi idő, mint a másik befejezése. S tényleg nem volt olyan azbosztályunkban, aki befejezte, átnézte, s nyugodtan beadta, mindenki csak a tollat le felkiáltás
Ra eszmélt.
A vágyak nem változtak az írásbeli hatására sem különösebben, volt egy első ijedtségem, de túlléptem rajta :) Marad a listán az E5, Api, Berzsenyi mindenképp, Fazekast is beírjuk, de az odajutás biztonságosságában még mindig nem vagyok biztos. Fiam bár kifejezetten reálos, mégis ha bejut az E5-be vagy az Apiba, talán lesz olyan a környezetében, osztálytárs mármint, aki ugyanúgy ösztönzi a humán tárgyakkal való intenzívebb foglalkozásra is. Na meg valamiért a szíve is arra húz :) Berzsenyi pedig az, ahova bámrikor elég a pontja (hozott maxos), s azért a Jászain és a 75-ös trolin sokkal baráságosabbak az arcok, mint a Fazekashoz vezető úton a 9-es buszon vagy a 4-6 Blaha-Mester utca szakaszán úgy általában. De ez majd még kiderül...Mindenhol matek amúgy a szóbeli, nekem egyetlen kérdés a listán a legkisebb közös többszörös és a legnagyobb közös osztó, illetve törzstényezőkre bontas. Ezek valahogy kimaradtak az eddigi tananyagból, nem tudom, hogy kezdjem-e megtanítani neki, vagy eleve régebbi nat szerint készítették a sulik a témakörök listáját, s már nem.kérdezhetik, vagy nem kérdezik. Azt pedig csak az E5 szóbeliről olvastam, hogy ha olyat húz, amit nem.tanilt, visszaadhatja. Ahol van mintafeladat, azokat gondolkodási idő nélkül könnyen megoldotta, de amúgy is sokat foglalkozik szöveges, logikai feladatokkal, úgyhogy attól nem aggódok, hogy ne tudná bármelyiket legfeljebb egy pici rávezetéssel megoldani - azt pedig sok helyen írják, hogy nem is a megoldás csak a lényeg, hanem az,
hogy kezd gondolkodni, s mit ud kezdeni a segítséggel. De előszót is jusson el.odáig, hogy behívják :))
Szia! Hatosztályos Rákócziban mi is érdekeltek vagyunk.
A 130 az hogyan tevődik össze?
Köszi
Nem nőttétek ki. 18 éves korig simán lehet. Én is elvittem ketteskét, mert nem álmodta meg, mit is tanuljon. Hogy hátha a képességprofilja segít (mi megy neki könnyen).
Hát nem segített, de rről nem a felmérés tehet (minden kognitív területen sikerült 90% fölött lennie, tehát továbbra is csak tőle függ, mi lesz, ha nagy lesz), de akkor is egy jó visszajelzés volt, és nem bánjuk, hogy rászántuk a pénzt. A felmérő pszichológus ugyanis nemcsak a kognitív, hanem az egyéb adottságait is föl tudta mérni, és nagyon jó szempontokat adott.
Valamint egyetlen gyerekem, akivel kapcsolatban azt hallhattam egy szakembertől, hogy mindent teljesen jól csináltam, és ő is azt javasolná, amit mi!
(vsz ő a legkompatibilisebb velem, és azért van másik három, akik miatt erőt kell(ett) vennem magamon).
Nálunk a macskából nem lett szalonna, egy korábbi megmérettetésről.
Azóta is ez a családi nyelvjárás. :D
Köszönöm. Remélem behívják és ott szimpatikus lesz, illetve ügyes lesz. A nyílt napon a tájékoztatón elmondta az igazgató, hogy úgy szóbeliztetnek, hogy a gyerek észre sem veszi, nem tudom, hogy ennek örüljek, vagy inkább aggódjak :)
A tied is nagyon ügyes volt, szép pontja lett. Az a helyzet, hogy az enyém mindent befejezett, csak a 9. feladatot a magyarban nagyon elkapkodta, potyapontokat veszített sajnos :(
Ti hová adjátok be?
Enyém is ágyúval nyúlra lőtt. Szerencsére legalább a másik kettőt tudta.
Azért bosszantó, hogy ezeken ennyi pont mehet el, mert ha nem ismeri a mondást, esélye sincs, hogy a meglévő tudása alapján kitalálja pont a helyes szót.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?