Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Középiskolai felvételi fórum

Középiskolai felvételi (beszélgetés)

99960. AgiABC (válaszként erre: 99923. - Borian)
2022. febr. 4. 10:07
Tényleg az egészség a legfontosabb! Nagy ölelés a nagylánynak! Szurkolok nektek, először is, hogy minél hamarabb kilábaljon ebből a betegségből, aztán a szóbelikhez (és csak legutoljára a pótlásokhoz, az most pihenhet egy kicsit. vagy nagyot:-).
99959. virgilius (válaszként erre: 99922. - Borian)
2022. febr. 4. 10:00
Ó Borian... Fel a fejjel, most már vmi jónak kell jönni... Nagy ölelés nektek innen is. :)
99958. Zizoka01 (válaszként erre: 99956. - Micy)
2022. febr. 4. 09:45
Nincs nyilvánosan elérhető ponthatár, csak néha informális adatok, pl. valaki beírja ide, hogy x ponttal hányadik lett a gyereke a listán. Az osztály: klikkek vannak, nincs bullying. De ez csak a lányom osztálya, nem feltétlenül igaz a többire, szóval ne vegye el a kedved. Az osztályközösség, ofő máshol is lutri. (A Trefortot azért emeltem ki osztályközösség építés tekintetében, mert mintha ott ez elvárt cél lenne, ahogy én látom. Folyton, szinte rutinszerűen szociometriai felméréseket készítenek az osztályban, elég vicces.)
99957. csaniko76 (válaszként erre: 99922. - Borian)
2022. febr. 4. 09:37

Borian, további jobbulást a lányodnak!

És szerintem szedj össze minden ilyen papírt, és ezzel próbálj konkrét igazgató(k)nál méltányosságot kérni.

Ez nagyon nem hagyományos "jajelizgultamazírásbelit"...

Vagy szóbeli helyet próbálj szerezni (ha jobban lesz addigra), de az is lehet, hogy megvárod, hova jut be a lányod, és utána megnézni, hova lehetne érdemes méltányosságot kérni. Nagyon drukkolok!

99956. Micy (válaszként erre: 99823. - Zizoka01)
2022. febr. 4. 09:33

VMG-ben nem tudod hol találok tavalyi összponthatárt, hány pontos az utolsó, akit felvettek?

Írtad, hogy nem az igazi az osztály közösség. Ez miben nyilvánult meg? Nem tartanak össze vagy inkàbb piszkálják egymást?

99955. nadjamami (válaszként erre: 99954. - Chelsey)
2022. febr. 4. 09:32
Igen, várunk, aztán meglátjuk, egyelőre a gyereket nem idegesítem ezzel, de annyit azért mondok neki, hogy megtörténhet esetleg az, hogy nem hívják be, de ne keseredjen el, mert máshová behívják és nyolcadik után is felvételizhet a Rákócziba.
99954. Chelsey (válaszként erre: 99952. - Nadjamami)
2022. febr. 4. 09:25

Persze, hogy írj! Ha nem írsz, akkor semmi esélye, ha írsz, akkor még az is lehet, hogy behívják és sikerül megcsípnie egy helyet.

De azért várd meg, hogy mennyi a behívási ponthatár, az is lehet, hogy simán behívják kérvényezés nélkül :)

99953. puma76 (válaszként erre: 99947. - Kris0111)
2022. febr. 4. 09:16
S a "szerencsénkhez" az is hozzátartozik, hogy ki ótödik októberében már egy konkrét menekülést végrehajtottunk, csak mert előre nem hittem el, hogy olyan sokan menekülnek majd az előző suliból. Azt tudtam, hogy sokan próbálkoztak a nyolcosztályos felvételivel, ahogy azt is, hogy nagy részüknek nem is sikerül. Nálunk szóba se került a nyolcosztályos, eleve nem tartom jó konstrukciónak, persze ez magánvélemény. Amit nem kalkuláltam, hogy a 2 sikeres felvételiző mellett lesznek 10-en, akik más általánosokban kezdik az ötödiket. De most olyan iskolába jár a fiam, ahova menekülni szoktak, s nem ahonnan...nevezzük szerencsének :)
99952. nadjamami
2022. febr. 4. 09:12

Rákóczi nagy szívfájdalom, ha nem mehet szóbelizni, 128 pontja van...

Nagy szemétség, hogy a humánra is a matekot szorozzák fel... :(

Még majd később derül ki, hogy mi lesz a behívási ponthatár.

Szerintetek, ha marad a 130 lehet írni kérvényt, hogy a 128 pontjával és a 40 pontos magyarral meg hogy minden humán tárgyból ötös volt, kivéve most félévkor a nyelvtant felvételizhessen a humánra?

99951. sajid_25
2022. febr. 4. 09:11

Borian, jobbulast a lanyodnak!

A hatodikosom miatt nem aggodom, az alomsuliban, valoszinu pont a vonalon lesz a 90 pontjaval (tavaly 87.5 volt a hatar), de ha lecsuszna, irunk meltanyossagit. Maradhat a sulijaban is, nem vagyunk lepeskenyszerben.

A naggyal a panikvonalon tancolok, de altalaban gyoz a jozan esz. Nem irtunk be csak ot iskolat, nyelvi fokusszal, 9 tagozattal, ebbol kettoben nincs szobeli, ezek a mentosulik: Laszlo kettan (ide a korabbi evekhez kepest 8 ponttal tobbje van, csak nem orul meg a vilag ennyire), es a JAG francia nyek (itt identol nincs szobeli, nem tudom, h.lesznek majd a hatarok)

Remelem, ennyi eleg lesz az irasbelijehez es a hozott pontjaihoz (86+49)

99950. puma76 (válaszként erre: 99947. - Kris0111)
2022. febr. 4. 09:04
A "mi lett volna, ha" egy típus szerintem, elkerülhetetlen, hogy bármi kapcsán megjelenjenek. Ahol pedig szóbeliztetnek, matematikailag előfordulhat, hogy végül a legalacsonyabb behívási pothatáros felvételt nyer, míg a legmagasabb pontos nem. Ahol szóbeli van, nincs hátradőlés, de szerintem az is örvendetes valahol, ha a szóbeli bizottság szűri ki, hogy nem passzol a sulihoz a gyerekem vagy fordítva, ha mégis rosszul mértük volna fel előre a helyzetet. Csak ott számít a maxos írásbeli, ahol vagy nincs szóbeli, vagy adhatnak mentességet rá.Ez esetben viszont kiesik a második szűrő, hogy tényleg jól fogja-e érezni magát a gyerek a suliban.
99949. eleonóra123 (válaszként erre: 99947. - Kris0111)
2022. febr. 4. 08:42
Jaja, 2018-ban 79 pontos ismerős egyik hatosztályosba se jutott be, előző évben lányom 77-tel 5 topgimibe is felvették volna.
99948. eleonóra123 (válaszként erre: 99943. - Borian)
2022. febr. 4. 08:39
De ha előremenekülésként felvételizik akkor muszáj neki váltani.
99947. Kris0111 (válaszként erre: 99935. - Puma76)
2022. febr. 4. 08:38

Puma76, akkor te a te szerencsések közé tartozol és maradjon is így! :)

De azért van itt néhány "régi motoros" fórumtárs,akkikel már láttunk karón varjút... csak hogy stílusos legyek :)

Minden évben jönnek a "mi lett volna ha" siránkozók és kétségbeesettek az ideiglenes rangsorok és az áprilisi eredményhírdetés után...

Nekem konkrétan van ismerősöm, aki max. hozott ponttal és 94 pontos írásbelivel a szóbeli után nem került be az E5-be.... Saját példánk, hogy 80 valahány ponttal hártadöltünk, ez meglesz, és hát nagyon nem úgy lett :)

Szóval jobb félni, mint megijedni :))

99946. puma76 (válaszként erre: 99944. - Borian)
2022. febr. 4. 08:38
Lányodnak pedig mielőbbi teljes felépülést! Nehéz lehet most nektek, de a nyugalom és a sok nevetés segíthet benne...
99945. puma76 (válaszként erre: 99943. - Borian)
2022. febr. 4. 08:34
Köszi:)
99944. Borian (válaszként erre: 99943. - Borian)
2022. febr. 4. 08:33

Bocsánat, rosszul emlékeztem, "csak" 90 ezerre esett, az 10% csökkenés.

[link]

99943. Borian (válaszként erre: 99942. - Puma76)
2022. febr. 4. 08:31

Hogy kicsit ne csak a saját bajommal törődjek:

A hatodikosok, nyolcadikosok nehogy pánikoljanak! A 2008. évi válság évében született utoljára közel 100 ezer gyerek, 2 év múlva 80 ezer alás esett a születések számí és azóta sem tér magához. Rájuk már nem hat az átalakított iskolakezdés sem. 20+%-kal keveseb gyerek: nekik sokkal könnyebb lesz nyolcadikban. Muszájból nem kell váltani, csak ha olyan sikerül, amiért érdemes váltani.

99942. puma76 (válaszként erre: 99937. - Levia)
2022. febr. 4. 08:13
..ok...csak ne legyen az iskolába bejutáskor se pánikolás, a kisebbeknek ne kelljen 2-4 év múlva is felvételizni egy esetlegesen olyan nem jó választás miatt, ami akár előre látható lett volna. Ahogy én személy szerint nyolcadikosnál sem jelölnék egy álomsuliban sem olyan tagozatot, ami egyébként nem szerepel az álmok közt, csak mert abban az iskolában van, inkább ugyanazon tagozatokat nézném meg más iskolákban.
99941. Bzsd25 (válaszként erre: 99827. - Pangea76)
2022. febr. 4. 08:04
Hány pontot kapott a 6-osra? FB-on fent van az OH véleménye ehhez a feladathoz.
99940. Zizi22 (válaszként erre: 99920. - Denali)
2022. febr. 4. 08:01

Köszönöm szépen a részletes beszámolót!

Akkor a felvételire annyira nem is lehet készülni, csak nagyjából. Mi van akkor ha nem olvas a gyerek, mert fiú és heti öt edzésre jár, valamint hangszerre is heti kétszer a tanulás mellett. Telefonozni is keveset szokott, ott a technikai dolgoknak (főleg autók) olvas utána. Ez a hobbija. Láttam a honlapon, hogy a tavalyi szóbelizőknek vinni kellett egy kézzel írt bemutatkozó levelet, amire lehet rajzolni is, és kell rá egy fotó. Vajon ez idén lesz? Nagyon szeretne bekerülni, csak hát ez azon múlik, hogy mennyire fog tudni a szóbelin kibontakozni, mennyire "fogja meg a vizsgáztatókat" mert ugye mindenkit nem vehetnek fel, akit behívnak. Jó lett volna megúszni, hogy csak egy laza beszélgetésre kelljen mennie, de ez így alakult. Ennek is örülünk, bár ha nem javít ki mindkét dolgozatban egy jót rosszra, akkor 2 ponttal többje lenne. :(

Írtad, hogy a leendő osztályfőnök, de két tagozat lesz, amit elsőnek jelöl meg, annak a tagozatnak a leendő osztályfőnökéhez kell mennie?

99939. puma76 (válaszként erre: 99933. - Eleonóra123)
2022. febr. 4. 07:57
Egy nyolcadikosnak a várakozásoktól függetlenül be kell írnia "mindent IS", ehhez nem fér kétség. Nyolcadikosnak várakozásoktól függetlenül olyat is be lehet írni, ami alapvetően nem célsuli, de még épp elfogadható, hisz az általánosban maradás már nem opció.
99938. levia (válaszként erre: 99936. - Macskaringo)
2022. febr. 4. 07:57
Tavaly a röcög, meg a hömbölög szó jelentesén elmelkedtünk. De jó, hogy eszembe jutott. :-))
99937. levia (válaszként erre: 99935. - Puma76)
2022. febr. 4. 07:54

Nyugodtan ugord át, amit írok. Biztosan tudom, hogy lesz, aki nem pánikoltatasnak veszi.

Most a figyelmeztetes ideje van, hogy ne jöjjön el a pánik ideje az ideiglenesek es a veglegesek megszületesekor.

99936. Macskaringo (válaszként erre: 99786. - Eleonóra123)
2022. febr. 4. 07:53
Boborján, sőt, az egész családja hiteles forrás. És a "Vas tyúk is talál szeget" közmondást is simán lehetne Besenyőékre hivatkozva indokolni😁
99935. puma76 (válaszként erre: 99928. - Levia)
2022. febr. 4. 07:43

Nyilván én nem látom a teljes adatsorokat, pláne nem évekre visszamenőlegesen. Két okból néztem az E5-öt adatait: egyrészt fiamnak az az elsődleges célsuli, ott is írt, tehát az ő adatai az ottani számokban jelennek meg, másrészt ott látni valamivel többet, mint a szimpla átlag.

Én sem azt mondom, hogy az, akinek mindenképp mennie kell, ne keressen olyan iskolákat is, ahova kevesebbet érő pont is elegendő, de emiatt senki ne vesse el az "álomiskolákat". Ahogy azt is mérlegelni kell, negyedikes és gatodikos korosztálynál, hogy érdemes-e olyan gimnáziumba elmenni, ami bármilyen, tényleg nem csak tanulmányi szempontból esetleg rosszabb, mintha az általánosában maradna.

Én például ezért is nem írok be menkülésnek semmit, hisz nem kell sehonnan menekülni. Attól függetlenül, hogy a Berzsenyi általában jóval alacsonyabb pontokkal elérhető, mint a többi megjelölt suli, ugyanúgy céliskolának tartom, az alacsonyabb bejutási ponthatárokat eleve inkább a specmatra jelentkezők általában gyengébb magyar írásbelije okozza, az iskola hangulata, közösségi összetartó ereje, tanárai ugyanúgy kiválóak, s nálunk ezek is nagyon fontos tényezők, ahogy az is, hogy ne legyen nulladik óra.

De kinek mi a fontos, kinek mennyire kell mindenképp menni. Mindenesetre hetekig előre pánikolni totál felesleges, a "mi lett volna, ha" kérdéseket sorolgatni úgyszintén...

99934. sajert (válaszként erre: 99922. - Borian)
2022. febr. 4. 07:22

Jobbulást a lányodnak!

Írok privit, ha nem haragszol meg.

99933. eleonóra123 (válaszként erre: 99921. - Puma76)
2022. febr. 4. 07:11

Akinek mindenképp mennie kell, az pedig úgy

is be fog akár 10 iskolát is jelölni, akár 2018-as ponthatárok várhatóak, akár 2022-esek...:)

Be fog jelölni csak nagyon nem mindegy melyik iskolák lesznek azok! Mert más a realitás ha az országos átlag 5-8 ponttal magasabb. Aki túl magasra céloz az suli nélkül marad és nyolcadikban ez nem túl vicces.

99932. eleonóra123 (válaszként erre: 99921. - Puma76)
2022. febr. 4. 07:05
Nemcsak az E5 hatosról beszélünk. Írjanak mentősulit! Magasabb pontok várhatóak minden korosztályban. Ezt mindenki vegye komolyan.
99931. Bömbianyu (válaszként erre: 99922. - Borian)
2022. febr. 4. 07:05
Mielőbbi gyógyulást kívánok!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook