Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Igen, benne vagyok én is, a face csoportban, ott nagyon kevesen írtak jó vagy kiemelkedő pontszámot.
Nálunk az osztály/ évfolyamon kb ez a helyzet.
1 db 98 pont
1 db 84 p
1 db 74 p
1 db 72 p
2 db 69 p
3 db 65 p
4 vagy 5 57 p
3 vagy 4 55 p
2 vagy 1 50 p
ennyit tudunk, ez kb a hatodikosok 90%-nak a pontszáma
Hát úgy legyen... Na de kinek mi a top?
Árpád-Móricz-Rákóczi az már másodvonal?
Nálunk, akik a top-ra hajtanak, kb 4-5 ember, azok közül senki se ír be közepest.
API, FAZÉK, ÁRPÁD ezeket favorizálják meg a Majort....
Sheldon2 a FAZÉKBA igyekszik, 98 ponttal, viszont csak azt írja be... :O
Na de viccen kívül: hiába alacsony az átlag Miskolcon, ha engem Bp érdekel, és itt kellene bejutnia a gyereknek vhova.
Topoknál érződni fog, és második vonalnál is, hiszen oda jutnak be a topból szép pontszámmal kihullók. nem tudom, melyik szint lesz nem érintett. Előbb gondolok hatodikosnál arra, hogy kevesebben mennek el gimibe, minthogy változatlan marad a ponthatár.
De azert nem realis, mert 2020 nyolcadikas ev konnyu matek volt..akkor nagyon emelkedtek is a pontok.. Ahhoz kepest csak nem lesz +2, ne adj isten + 5?
Az azert durva lenne szerintem..
En remelem h 50 pont korul megall..
Ebben benne vannak a face csoportban hozzászólók is akiknek nagyon nem sikerült?
Ez csak poén akart lenni. Mindenesetre ott sok 50 pont alatti eredményről írtak.
8.
2020-ban azt hittem, hogy magasabb lesz az országos átlag. Amikor kiderült, hogy 49,5 pont nagyon meglepődtem.
Országosra 52 körülit tippelek, de hogy ez valójában kinek mit jelent...
8.
Ne legyen igazad! :(
Én a 2020-hoz képest 2 pontos emelkedéssel kiegyeznék, több ne legyen.
Egyetértek veled.
2018-ban megörültem, hogy hatodikosom 80 pontot írt, de hamar leesett hogy az neki kevés lesz.
Ja bocs, nem akarom azt mondani, hogy a némettanulás büntetés. Csak azért neki nullszintről kellene feljönnie olyan szintre, hogy azon tanulni tudjon. Nagyon jó tanárok vannak, de a német nem megy magától, az nincs úgy benne a közbeszédben, mint az angol.
Nem emlékszem, milyen nyelveket tanult eddig a lányod, de ha csak angolt, akkor lehet, hogy kiszalad tőle a világból.
Nem biztos, hogy érdemes... Ha nem tanult még németet, akkor büntetésként fogja megélni. Ha nem muszáj eljönnie a sajátjából, akkor nem feltétlenül muszáj gimit néznie.
Aki Schillerbe jár, az szereti. Jó közösség stb. De azt a kérdéskört muszáj megugrani, hogy akar-e vki kéttannyelvűbe járni. Magyarból pl. kifejezetten kevés órájuk van, ami a lányodnak biztos nem jönne be.
Nyolcadikos felvételire se készít fel, mert más a tanmenet. Hetedikben már tanult matekon futnak át úgy, hoyg a német kifejezésekkel együtt.
Fiam osztályában elég vegyes akiket eddig tudok.
Van 55-68-ig is jó néhány.
70 fölött viszont csak 5-6 gyerek.
Móriczba tavaly mennyivel hívtak be hatosikosokat, tudja ezt vki? Régebben nem szokott extrém magasan lenni.
A közepeseknél akkora óriási emelkedés talán nem lesz, E5-ben, Radnótiban elhiszem, hogy igen, de nem mindenkinek az a cél.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?