Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Igen 8. Osztályos.
Nagyon köszi;-)
Sziasztok! Tudnátok segíteni, hogy mely iskolák hatosban a “közepesek”? Ami olyan színvonalú és légkörû, hogy várhatóan jobban felkészíthet (kellô sulin kívüli rásegítéssel) egy két év múlva 8as felvételihez, mint egy “inkább mennénk” általános?
Eddig sem voltam nyugodt, de a mai véleményeket olvasva, hogy többen úgy látjátok a 2018-as ponthatár nem kizárt, lehet, hogy mégis kellene B terv :(. Közlekedés mindenhova rémálom nekünk, tehát az nem szempont :). Nagyon matekos vonal kizárva… Most egyelôre a Poli van még térképen, de egy nem fizetôs jobban esne:). Fôleg, hogy simán megeshet, hogy megszereti ahova kerül és marad :). Köszönöm.
Nagyon sajnálom, jobbulást lányodnak!
A méltányossági kérelemet lehet majd írni, ha esetleg nem hívják be szóbelire, és így nem is kerülne rangsorolásra.
Méltányossági kérelmet lehet írni a felvételi eljárás végén, ha elutasították határozattal a felvételét az adott iskolába.
A kérelem pont azt tartalmazza, amit leírtál, lehet csatolni ofő, edző jellemzést is.
Egyébként ilyen esetekben az iskola igazgatója is szokott segíteni, telefonálni, jó helyet keresni a gyereknek.
8. osztályos, ugye?
Most még nem tudsz kérelmet beadni.
Érdekesek ezek, de azért mégiscsak múltbéli adatok. Másrészt átlag gyerek nincs és az sem mindegy, hogyan tevődik össze az átlag. De sok kapaszkodónk nincs az iskolákhoz, főleg járvány idején, ezért az ilyen információ méginkább felértékelődik.
Nekem tetszik a Móricz épülete, bár pár hozzászólás elbizonytalanított. Még szerencse, hogy van hozzánk közelebb pár jó gimi, így nem kell mérlegelnünk :D
Rögtön a matekérettségiknél 16%-os a különbség a Móricz javára...
Ilyet is, olyat is. Ig.helyettes elmondta a tájékoztatón, és egyébként tényleg így is van. Lehet nagydumás is, lehet visszahúzódóbb is. Csak tudjon együttműködni a csoporttal, az fontos.
Nálunk is ez van, hogy van a Radnóti, ami 76 ponttal esélytelen, hasonló kategória a Deák téri csak vallásosban, aztán a belvárosban, jól megközelíthető helyen kb. semmi. Tehát aki nem vallásos, annak 87 pont alatt semmi értékelhető(2020-at mondom, a nagyobbik lányom évét).
Tudnál erről valamit írni na tömören.
Lányom 4,7 jó tanulónak számít sajnos a 22.-ei felvételit nem tudta megírni,mert kórházba került vastagbél gyulladással előtte és után is ment a hasa semmi szilard nem maradt benne a 27.-ei pót felvételi nagyon gyengén sikerült neki és hallottuk , hogy van ilyen lehetőség.
Hogyan lehetne ezt hivatalosan és megfogalmazni…mi szavainkkal záró jelentést csatolva küldjük be, mikor kell ezt beküldési és kinek ??
Ha bármit tudsz/tud valaki ez ügyben nagyon megköszönném a segítséget.
Ha már Móricz a téma :)
Szerintetek melyik iskola erosebb? Móricz vagy Kosztolányi?
Osztályból 2 Bolyai csapat lett összeállítva,
Az egyiknél Sheldon2 a kapitány, kb , ha bekerül egy csapatban akkor nyernek.
Lanyomék csapata remélem azért nemcsak biodíszlet lesz.
De mindegy is,Móricz tt-n elmondhatatlanul, hogy itt is volt, meg jár a tt ötös mindenkinek.:)
Mi nem írtunk, de közvetlen környezetben többen is, sikerrel!
Írtak szóbeli behívás miatt, és ketten a végleges eredmény miatt.
Ez az, aminek tényleg nincs tétje! Létezik az igazgatói keret.
Kicsit össze lehet zavarodni h 6-os, 8-as, netalan nyolcosztalyos felveteli:))
Azt tudom, hogy amikor enyemek irtak negyedikes korukban felvettek oket Babits illetve Nemeth Laszloba, 73-74 pontokkal. Az egyik 2016, masik 2018-as adat. Szerintem azok nem top, de a következő réteg. Mas evben is hasonlo pontokkal jutottak be ismerősök azt tudom..
Nyolcadikban szerintem top 10 gimihez kell a 80+ pont, az alatt talán ritka aki bejut, de azért előfordul.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?