Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Jelezd, ha van új eredmény.
A városmajori felvételi sorszámot már pár napja nem lehetett elérni, de nem hiszem, hogy újat tennének közzé.
Nem hergelik a népet....:)
Lehet, hogy nincs is változás. A többinél sincs semmi.
Örülök, hogy olyan helyekre jelentkeztünk, ahova nem kerülnek elénk.. (vagy nem tudunk róluk?).
A lányom kétnyelvű általánosba jár és nagyon jónak tartom. Igaz, náluk anyanyelvi tanárok vannak.Bár felsőben már értenek magyarul is.
Az a baj, hogy nem minden diák tudná megtanulni. Eléggé le voltak terhelve mindig.
Meg a szülőknek is kellett hozzá fizetni valamit.
A jó, hogy amikor németül beszél, úgy is gondolkodik, és nem a magyar mondatokat, szavakat fordítja le. Ehhez, szerintem nagyon korán el kell kezdeni a nyelvtanulást. (Vagy külföldön élni.)
Az egyik osztálytársát haladó angolra vették fel valamelyik gimibe, mert már azt is tanulják 4. éve.
Biztosan! Fel a kezeket lányok, hányan vagytok, akinek most felugrott a vérnyomása limma bejelentésére?
XDXDXD
A Petőfiről levették az ideiglenes listát.
Újat tesznek ki vajon?
hol fog tanulni a lányod?
egyébként az én tudásom is érezhetően kopik, már nem biztos hogy le tudnék nyelvvizsgázni, de utazáshoz kiváló és nekem ez most már elég, mellé pedig alapszinten itt a német. Annyit tanulok, amennyit használok is
Szia !
Nem ezek, egyrészt, mert tőlünk nagyon messze vannak, másrészt a Károlyi két tannyelvű ( és bitang kemény, 0. végén középfokot le kell tneni, úgy tudom, és aki nem teszi le, azt eltanácsolják ), a Madách meg 4 évfolyamos, egyik sem az, ami miatt az 5 évfolyamos sulit választottuk.
Ez a baj. Most sírok, hogy "bezzeg az én időmben".
Olyan tanárnőm volt gimiben, hogy mint később kiderült, akinél a Rigó utcában vizsgáztam, az is az ő diákja volt valaha. :)
Nagyon szigorú volt, nagyon elhivatott. Nem volt szükség mellette különórákra járni :).
Pedig csak a tanári fizetését kapta.
De azok más idők voltak.
28 évesen tanultam meg angolul, a felső fok előtt hagytam abba, mert épp szültem. :) Munkámhoz is kell az angol, és beszélem, igaz, mivel egyre kevesebbet használom, kopik a minősége.
Most, hogy a lányom spanyol nyekes lesz, elmegyek spanyolt tanulni, nagyon tetszik, érdekel, és kihívás. Legalább alap fokon szeretném érteni. A baj, hogy nincs kivel gyakorolni. Angolul tudok beszélgetni, mert vannak külföldi barátaim, de spanyolul nem tudom kit szedhetnék össze. Igaz, amikor angolul kezdtem tanulni, akkor is magától csapódtak mellém az emberek.
Mi is ezért választottuk: 1 évig tulajdonképpen csak nyelvet tanul, és habár nem kötelező, de ha már jól tanult, akkor akár le is teheti a középfokot első végén, vagy második év végén. (Van, ahol kötelező letenni az első év végén. ) Amit megtanult, azt senki nem veszi el tőle. 1 év alatt bele is rázódik a nagyobb követelménybe, és kap egy kis egérutat.
Biztos, hogy gyerekfüggő, van aki már 6.-os korában is szeret gimnazista lenni, meg szereti a hajtást.
Pontosan, jól írod: 1 évet ingyen, állami pénzen tanul a gyerek, akkor annak legyen eredménye. Jogos.
Amikor olvastam a hírt itt, nekem is ez jutott eszembe, hogy csak olyat finanszíroznak meg, ami megtérül.
Azért, mert az általános iskolai tanárnak fogalma sincs semmiről, és nem is érdekli !
Mondjuk nálunk azért az ofő saját magához képest is elég sok információt adott, és az igazgatónő is.
Végigolvastam a tavalyi felvételizős gyerekek topikját, a középiskolákat faggattam. Mindenhol az volt az alap, hogy elég sok iskolát jelölni, de azért ne túl sokat.
Mi csak 2 iskolát jelöltünk, de egyszerűen nem találtunk egyet sem másikat, ami bejött volna. Ugyanis megingathatatlan döntés volt a nyek spanyol. Az pedig csak ebben a két iskolában van.
Hallelujah!!! Nem csak én vagyok fanatikus! Én is felnőtt fejjel kezdtem németet tanulni, mert amikor dél-tirolban síelünk a hüttében nem mindig beszélnek angolul, és engem zavar, ha mutogatni kell. mostmár németül is el tudok alapszinten beszélgetni. és ez olyan jó.
erre kell kapacitálni a gyerekeinket, megnyílik előttük a világ!
Abszolút egyetértek veletek. (Bevallom magam is, most is tanulgatok egy kis spanyolt, mert most abba szeretem bele).
Én minden középiskolában magas óraszámban tanítanám a nyelveket.
És minden általánosban részévé tenném az alapszintű oktatásnak, már elsőtől.
Nem, tényleg az lenne a jó :-)
A nyelvtudás ISZONYÚAN FONTOS!!!
Köszönöm, én is figyelemmel kísértem idén is az összes dátumot, a feladatsorokat, mindent, a férjem figyelmeztetett is, hogy:"nem most kell..." de tavaly annyira e körül forgott az agyunk a gyerekkel, hogy mostanra is maradt az érdeklődés. Jövőre pedig....
remélem sikerül mindenkinek amit szeretne!
Büszke is lehetsz rá!
A kicsinek pedig itt szurkolunk mind, a sajátjainkkal egyetemben :)
Ebben egyetértünk, én is ezért akartam kéttannyelvűbe íratni a lányomat. De nem sikerült, és már nem bánom.
egyébként én is épp úgy voltam ,mint te a nyelvvizsgával. Hová jártál?
Ne érts félre, nem vitatom általában a 0. év és a nyelvtanulás jelentőségét. Én csak azt mondtam, hogy szerintem egy kéttannyelvűben fontosabb a 0. évfolyam megléte.
Én magam is emelt szintű angolos osztályban végeztem, harmadikban középfokúztam is úgy, hogy négyéves iskola volt és előtte egyáltalán nem tanultam mást, csak oroszt. (Nálunk az osztályból csak egy valaki nem vizsgázott le harmadikban, mert el sem ment).
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?