Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Sziasztok.
Én eddig csak olvasgattalak benneteket, de most már írni támadt kedvem :D. A lányom is, 8-kos, 2 gimibe és egy közgé szakközépbe jelentkezett, az egyik gimiben és a közgében simán benn van, amit első helyre írt gimit, ott 24., és 15-öt vesznek fel... erősem reménykedünk, hogy bejut. Edit1965, szerintem az április 27 a végdátum, addig kell elküldeniük az értesítést, én úgy értelmeztem, h 18-ra meglesz Győrben. (Az a névnapom, remélem szerencsét hoz :D :)
Amúgy örülök, hogy rátok találtam, már csak azért is, mert így legalább már tudom, h nemcsak én parázok ennyit a felvételin :D gyerek persze tojik rá, jó magasból :D
Várj ezzel a kijelentéssel még Edit.
Nálunk tavaly az ideiglenes lista 40. helyéről is bejutott a 17-be a fiam egyik osztálytársa. Nem tudom nálatok milyen az arány, de hidd el, lesz ott nagy szórás.
Bár tudom, hogy nem feltétlenül ezt szeretnétek már, és remélem úgy is sikerül, ahogy szeretnétek.
Itt található a lista, hogy mik a feladatok és mik az időpontok. De gondolom ezt már láttátok.
Minden esetre jó kis program ez a suliknak!
Az a program biztos, hogy sokkal fejlettebb mint ez. Azt a programot hozzáértők kezelik, ezt pedagógusok....:D A lányom régi ofője 3-szor csinált mindent újra, mert nem tudta a programot kezelni, és ráadásul borzalmasan lassú volt az egész rendszer, mint egy betárcsázós.
És főleg a bp-i iskoláknál nagy lehet a többszörös kavar iskoláknál, gyerekeknél.
Mondjuk még ilyen magyarázatok után sem értem, hogy mi a fene tart 04.27-ig ?
Szerintem nem is maga a végleges eredmény, azt már tudhatják az iskolák, hanem az iszonyatos bürokrácia, ami azután zajlik, most a napokban. A kiértesítőket is nem 1 óra alatt írják meg, hanem hetekig, és mire aláírás is kerül rá.....
Meg ugye ezek a tanárok tanítanak is, így minden felvételivel kapcsolatos dolgot a lukas óráikban, meg talán este csinálnak.
Nekünk nagy izgalom nincs, mert a 2. iskolába biztos bejutó, és logikailag az elsőbe nem juthat be, most már megnyugodtam, mert annyi gyerek egész biztosan nem esik ki előle, hogy benne legyen az első 16-ban. :o)
No, azért az sokkal könnyebb :-)
Minden lapon csak egy érvényes szavazat van, itt meg sok százezer gyerek sok millió iskolája, tagozata.....
Az OH-n úgy emlékszem, ápr. 7 az egyeztetett listák határideje.
Sziasztok!
Szöget ütött a fejembe egy-két dolog. Mi a biztosíték arra, hogy tényleg egy számítógép egy algoritmus alapján "köpi ki" a végeredményt? És miért tart hetekig a feldolgozás?
Amikor a választások vannak, pár óra múlva van eredmény is, pedig ott is rengeteg a feldolgozandó adat. Ezt nem értem.
A favoritnál még pár (7-8) gyereknek kell kiesnie, a kereszt átjelentkezések után. Ha benne lennénk a felvehető létszámban, akkor már nem izgulnék.
Nagyon remélem, hogy sikerül.
Most jó ideig nem leszek.
Mindenkinek drukkolok. Fel a fejjel!
Köszönöm lányok ! :o)
Köszönöm, jókat írtál, így van, ahogy mondod. Most már csak várni kell, és úgy lesz jó, ahogy lesz.
Tudom milyen ez a várakozás de ne aggódj nem kell már sokat várni.
Éz az ideiglenes listán hol áll a gyerkőc?
Van ok aggodalomra vagy konkrétan bekerült a felvehető létszámba?
Majd alakul nálatok is. Az jó, hogy választhattok.
Mi meg "csak" szimplán izgulunk, hogy egyáltalán, hogy alakul csemeténk sorsa.
Az ideiglenes lista, a mi iskoláinknál nem változott. Már nem is fog, szerintem.
én is nagyon féltem, hogy hogyan fogja magát érezni az új helyen. Az ált.isk-ból alig várta, hogy elmehessen, annyira megromlott a közösség 8.-ra.
Szerintem a gyerekek 80%-nak legalább fogalma sincs, hogy mit szeretne később csinálni. Ilyenkor jön jól a nyelv, amivel mellényúlni nem lehet. Ha megfelelő szinten megtanul egy ,de inkább 2 nyelvet, az érettségi után bármit kezdhet. Tanulhat tovább, dolgozhat, itthon vagy külföldön, nincs akadály, ezért favorizálom én is a nyelvtanulást. Más lenne a helyzet, ha régóta tudná, hogy pl. fodrász szeretne lenni...Tavaly okoskodtam így, de jövőre is kell ezen agyalnom, és nem hiszem hogy másként gondolnám
Zsula! - Szegény! Most törhetitek a fejeteket a "hogyan tovább..."-ról, pedig azt hittétek tavaly már ez megtörtént!
A suliválasztásról én semmit nem mondanék, hiszen az tényleg egyedi, h kinek melyik való, vagy szeretné. Persze szeretnénk okosok lenni, de tényleg ugy van, h nem tudjuk melyik lenne jó, van egyiknek másiknak is előnye-hátránya. Nem beszélve arról, - amit már előzőleg is irtam - hogy nem tudjuk előre milyen "gyerekanyag" kerül össze. Egyébként az én lányom is 20 éves lesz mire leérettségizik!
Kitartást, és jó szerencsét is kivánok a továbbiakra Nektek, de majd irjál!:)
jucus!
Ezt már elmondtam mikor személyesen nála voltam.
Mondtam, hogy az angolra szerettünk volna tavaly de a magyar és általános is érdekelné.
Köszi mindenkinek a tanácsot merítek mindenből egy kicsit.Szerintem az igazgató véleményt kért a suliból mert Judit azt mondta az oszifő furcsán viselkedett.Jó lesz ez a 2 hónap, hogy eldöntse mert most látom teljesen összezavarodott.Jól esik neki de lehet csak az önbecsülésének hiányzott. Ha az ő szemével nézem én is zokon venném ha a jó eredményeimmel bekerülnék olyan iskolába ahová fűt-fát pótfelvételivel felvesznek és akik még ezután uralkodnak is rajta.
zsilv!
Ami a gimi mellett szól csak a mostani rossz közeg kikerülése mert az oktatással voltaképp nincs baja a közgázról pedig semmit nem tud ezért azt sem, hogy mennyire érdekelné.Kikérte a véleményemet én elmondtam de nem akarom befolyásolni ezt is mondtam.Én megvallom több értelmét látom a szakközépnek mert most egyre inkább a diploma + szakma (illetve a mi esetünkben még a nyelv is nagymértékben társul + ként ) lesz sőt már most a keresett és biztos vagyok benne ha ezt így együtt megszerezné nem is lenne munkanélküli friss diplomás viszont ez is összetett mert mi van ha időközben kiderül, hogy őt a közgazdaság egyáltalán nem érdekli.
A másik a közeg ami miatt tulajdonképp mennénk viszont ki fog cserélődni mert a lányok kibuknak.
7-en nem igényeltek tankönyvet az osztályból jövőre és mind azok akiknek a társasága zavaró volt.Aztán az újból 9-nek sem nagyon örül. Ő szeptemberi így alapból késett már 1 évet ha most megint 9-ből indul lesz olyan osztálytársa aki 2 évvel fiatalabb lesz ami az ő korukban azért még nagy idő.Szóval ha mérlegelünk több szól a szakközép mellett.Na majd ülepszik és alakul van még idő gondolkodni.
Edit! Szeritem mostmár bizd a sorsra a kérdést, és békülj meg azzal, ami sikerül! Előre ugysem tudhatod, h melyik lenne igazán jó. Előre nem láthatod az osztály összetételét egyik iskolában sem, nem tudhatod hogy melyik tanár fogja tanitani a lányod osztályát, (nem biztos, h a "görény"!!!)
Hidd el, h olyan sok összetevője van, h a gyerek jól érezze magát az iskolában, és sajnos ezt előre nem tudhatjuk! - Legyél türelmes, és örülj annak, ahová felvették!!:) - Ez az én véleményem!
Mond meg a lányodnak, hogy így nem kell 13-osnak lennie.:)
Megértem őt is, mert megint a bizonytalanba menne.
Szerintem, amikor a végleges felvételi névsor megérkezik a gimihez, akkor kellene kedvesen érdeklődni,vagy kicsit előtte, hogy milyen helyre tudnának átvenni.
Olyan helyre váltani, ahol szintén rosszul érzi magát, nem érdemes.
Én gimnázium párti vagyok, de lehet, hogy csemetédnek már szimpatikus az osztálya.
Van egy kis időtök, mindkét iskola jó, és rossz oldalát átbeszélni.
Sajnos, nem mindig tudjuk előre, hogy valóban mi lenne a legjobb.
Az jó ötlet.
Én is tudok valakiről, aki a 0 évről váltani szeretne. Megírta a felvételit. Ráadásul, ugyan abba az iskolában szeretne maradni, csak más tagozaton. Csak úgy akarják átvenni, ha sikeres a felvételije.
Még iskolán belül is szigorúak.
Mi direkt azért jelöltünk meg 0. évfolyamot olyan iskolában, ahova nem annyira vágyott a gyerek de biztosan felveszik, hogy ha minden kötél szakad, akkor a következő évben normál felvételi eljárás keretében újra megpróbálhassa a kiszemelt gimnáziumot. Erre lehetőség van és akkor nem az igazgatók jóindulatára kell hagyatkozni, hanem a felvételin elért teljesítménye számít, ami valószínűleg jó lenne, hiszen egy év alatt azért csak ragad rá valami, még ha a 0. év viszonylag laza is.
De szerintem ha már az igazgató visszahívott az mindenképp jó jel, ne aggódj.
Nem lökött, csak tanácstalan. Én teljesen megértem, az én lányom is ilyen lenne...sőőőőőt még én is! :))) Nézzétek meg az összes tagozatnak a jó és a rossz oldalát. Nézzétek meg mi szól mellette és ellene. Amúgy sose baj, ha az ember leánya pedagógiát is tanul...sosem lehessen aztat tudni. :)
Ettől persze még tartsatok ki a gimi mellett! Próbálj meg beszélni még egyszer az igazgatóval. Azt azért ő is megértheti, hogy nem akartok cseberből vederbe esni. :)
Most néztem meg az idei felvettek listáját. Miden tagozatra 2-3-4-szeres túljelentkezés van igazából sehol nincsennek kevesen.De még semmi nem biztos mivel most a gyerekem vacilál egyre jobban. Már az sem tetszik neki, hogy ujból 9-es lesz.
Ez a gyerek teljesen lökött az egész családot megöríti!
Én sem gondolom, hogy merőben más szakirányt ajánlanának neki. Bár fennáll a veszélye, hogy nyilván oda teszik be, ami a legkevésbé keresett. Ott több hely van talán.
De ez egyáltalán nem biztos. Örülök, hogy a lehetőség legalább adott, hogy kiszabaduljon abból a közegből, ahol annyira nem érzi jól magát.
Azzal nincs baja, hogy újból kezdi a 9-et hisz ahová most jár az 5 éves itt pedig minden tagozat 4 tehát ugyan akkor érettségizne itt is. Viszont azzal nincs kibékülve, hogy melyik tagozatra vennék át bár szerintem az igazgató a gimi részére gondolt mivel én is így mondtam mikor bent voltam nála.Angol, magyar, általánost említettem.Van még német és biosz, németre átmenne a bioszt viszont nem szereti és nem is nagyon megy neki, illetve szakközép keretén belül pedagógia amiről hallani sem akar.(ezt sejtettem is)tehát örül de mégsem mert nincs konkrétum.
Én azért nem nagyon tudom elképzelni, hogy átmegy egy magyar-angol kéttanos osztályból és felajánlják neki a bioszt vagy pedagógiát.Szerintem vagy magyart vagy angolt esetleg németet tudok elképzelni.
Azt hiszem talán kérelmezni lehet csak az adott iskolánál, hogy vegyék át. Azzal viszont vigyázni kell, ha túl népszerű sulikat jelöltetek, akkor lehet, hogy nem sok esély van rá, mert eleve az általa jelölt sorrend alapján van felvett státusza máshol, s arról nem is beszélve, hogy hamar betelnek a létszámok.
Itt már elvileg az algoritmus dönt, tehát ha ide felveszik, akkor már számításba sem veszi a további iskolákban és tagozatokon, törli a jelentkezéseit oda.
Próbáld meg az Oktatási Hivatal fórumán megkérdezni,ott szakértők válaszolnak. Én tavaly sok mindent onnan tudtam meg.
Hú szerintem nem lehet:(
Én ugy tudom ha az elsőbe felvették a másodikba már benne sem lesz a neve.Nekünk külön elmondták jól gondoljuk meg a sorrendet mert már utána nem változtatható.Miért gondolta meg magát a gyerek?
Köszönöm de nem tudom mennyire jó hír mert a gyerekem nem oly felhőtlenül boldog.Azt mondta magyar, angol, általános, esetleg német még szóbajöhet de bioszra és pedagógiára nem megy.
Az agyamra megy ez a gyerek! Ráadásul a tk rendelést már le kellett adni és ha juniusban tudjuk meg melyik szakra veszik át már nem tudjuk visszamondani.
Általában a 27-ét írják, mert elvileg az a "hivatalos" határidő. De én is tudom, hogy ettől lehet eltérés időben erre is, meg arra is.
Ez a bizonytalanság, ami rosszabbá teszi a várakozást. A becsavarodást pedig természetesen nem kell komolyan szó szerint érteni :))
Szerintem, ha lepontozták, akkor nem szívesen látják ott.
Hanyadik helyen vagytok a JAG bioszon? Gondolom, nem túl elől?
Utólag, nem hinném, hogy lehet módosítani. Csak pótfelvételi, vagy a fellebbezés jöhet szóba.
Örülök, hogy rendeződni fog gyermeked élete.
Talán tisztázni kellene, melyik részbe veszik fel a csemetédet.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?