Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Elvileg az ideiglenes listán szereplő helynél hátrább nem kerülhet, hiszen ott mindenki rajta van, az is, aki sokadiknak írta be az adott iskolát.
Egyedül az utólag engedélyezett tagozatfelvétellel lehet hátrébb kerülni, de ez nekem sem teljesen világos.
Nálam sincs a bölcsek köve sajna. :)
De mást nem nagyon lehet tenni: nyílt nap, kérdezgetés, olvasgatás, hasonló értékrendű családok kérdezgetése, szóbeli... Akár videók nézegetése...
És emellett lehet azért nézni a statisztikákat is, véletlenül sem azt akartam mondani, hogy azok nem hasznosak, csak nekem mondjuk nem elég a döntéshez.
Csak hát... hogy lehet ezt belőni, megtudni, megérezni, tutira nem benézni...
Vannak-e erre módszerek a bemegyek a suliba, ismerek valakit, akinek odajár a lánya... módozatokon kívül.
Vagy éppen, ezek a legjobb, egyúttal egyedüli módszerek...
A szóbeli is olyan dolog, hogy az sem lehet mérvadó, 2-3 tanár, épp abban a pillanatban.
Szóval, adj egy kis módszertant lécci Virgilius, nem kell, hogy tökéletes legyen, csak...
Bizony, jó lenne, ha meglenne az egyensúly.
Nekem azért az a benyomásom, most nehezebb ezt tartani, nagyobb a nyomás a mielőbbi eredmény, teljesítmény irányában. Megkockáztatom, hogy a tananyag mennyisége is megnőtt, ill. korábbra tolódott, a vizsgák ideje szintúgy.
Ezzel párhuzamosan megnőtt a külső csábító, vonzó ingerek száma, (először tv egyre több csatornával, aztán a számítógép, okostelefon internettel).
Nem könnyű megtalálni, hogy jusson szórakozásra is, de ne arra menjen el minden idő.
A gyakori kérdéses posztoló ténylegesen a helyes számokat adta meg.
2015 haldó angol 23. 181,6
2015 haladó német 28. 176.0
Ezt láttad? Itt az Eötvösre a nyekesekre kicsit más ponthatárt írnak (valójában 2015-ös pontokról van szó, bár ha jól látom idén írta tavalyiként). Nem nagy difi, de mégiscsak...
Ok, értem, ilyen értelemben valóban nem érvényes a konzervatív jelző. :-)
Szerencsére gyereket a gimis lét tette igazából nyitottá, lazábbá. De nem is 12 évesen váltott, hanem érettebben, nyolcadik után.
Az biztos, hogy előbb-utóbb visszaüthet a maximalizmus. Bár nyilván van, aki olyan tehetséges és szorgalmas is egyben, hogy nem okoz gondot az oktatási rendszer egyik szintjén sem.
De az életben azért jól tud jönni a súlyozni meg az elhanyagolni tudás. :-D
Kedves Réka,
nagyon jó lesz ez a kalkulátor.
Amit nem értek, azok a nagyon magasra kijövő kalkulált számok. Ezeket hogyan számolja a gép? Max. szóbelivel számol??
Köszi neked is:)
Asszem a biztonság kedvéért hétfőn reggel felhívom az oktatási hivatalt es legfeljebb módosítom a módosítást:)
A gyengébb gimik erősebb vitt pontjaival feltehetően nem fognak jobbat érettségizni azoknál, akik erősebb gimiből esetleg kevesebb pontot visznek. Illetve az is lehetőség, hogy csak az érettségi eredményeit számítják bele a felvételi pontokba.
Egy ún. gyengébb gimit végzett ismerős mesélte, hogy neki ott semmit nem kellett tanulnia, ellenben mekkora bulik voltak, és a nyelvvizsgát végül így-úgy nagy nehezen letette. Ma egy fizetős szakon egyetemista. Ha valakit ez motivál, akkor lehet így is, engem viszont nem győzött meg...
Szia, köszi :::)))
2 db biztos adat 2017-re.
Veres Péter idén 54 helyet hirdetett meg
Kosztolányi idén, eltérően a tavalyi 16/48-as dologtól, idén 32-32 helyet hirdetett meg (0008-0009)
Kedves Fórumozók! Sikerült időt szánni egy újabb, kiszámolós táblázat elkészítésére, bár ez már inkább a jövő zenészeinek lehet hasznos.
Itt található:
Hibák előfordulhatnak, jelezzétek, ha hibás működést tapasztaltok.
Az adatok körét később majd bővítem, de az innen hiányzó egyházi és magániskolák valamint a nem budapesti intézmények közül néhány fellelhető gligeti informatív táblázatában:
Szerintem azért nem, mert így nem fog felbukkanni az iskola által megadott "felvehetők" listáján a gyerek.
A ti listátokon meg bizonyára van olyan suli, ahová felveszik, az utána lévőket - és értelemszerűen a hiányzókat nem fogja vizsgálni a rendszer.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?