Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Kispesten pl. van spanyol kéttannyelvű gimi.
Elgondolkoztam a megvalósítás mikéntjén.
Nyelvtudás szintjéhez kötik majd? (Az is csak a meglévő szelekciót erősíti)
Vagy tanévhez? (Mi van azzal, aki bár adott évfolyam tanulója, de erősen le van maradva?)
Kötelező lesz? (Mi van pl. egy szorongó gyerekkel, aki nem akar menni/nem szívesen engedik el 2 hétre idegen emberek közé?)
Vagy lehet a helyekre jelentkezni? (Az megy -pláne a jó helyekre-, akinek befolyásosabb ismerőse van?)
És még ezernyi kérdés van....
Tud két hét is érdemi ugrást hozni (saját tapasztalat) de kell hozzá egy jó alap nyelvtudás. Meg egy más szemlélet a nyelvoktatásban. Gyerekeim mesélik (pont most zajlik nálunk egy csereprogram) hogy 5-8 éve angolt, németet tanuló jó képességű társaik nem mernek megszólalni a célnyelven, mert félnek hogy valamit nem mondanak helyesen!
Azon gondolkodtam vajon mennyiből jön ki Kínában két hét? Vagy csak a repjegy oda-vissza, mert
2000 euro jut fejenként elméletben.
Olaszország is hiányzik.
Jó ötlet ez a 2x2 hét, de amíg az alapok hiányoznak (normális színvonalú, kommunikációközpontú nyelvoktatás), addig ez sajnos csak kidobott pénz. És sajnos 4 hét anyanyelvi környezetben még nem hoz érdemi ugrást sem a megértésben, sem a beszédben. Ahhoz annál több idő kell.
nekem elsőre a facebook vagy gyakorikérdések jut ezsembe.
Facen biztos van olyan Tóth Árpádos csoport (nem a hivatalos sulis, hanem kötetlen) amiben gimisek vannak, ott előbb-utóbb biztos lehet leendő oszt.társat találni (pl. oda jár a nagy tesó, kisebbik most készül oda stb.)
Hopp, most láttam facen egy lányt, aki leendő oszt.társait keresi. :) A te lányod? ;)
index.hu/belfold/2019/04/30/bartos_monika_lesz_a_diakok_kulfoldi_nyelvi_kurzusaert_felelos_miniszteri_biztos/
"A program fő célkitűzése, hogy az elsőként tanult idegen nyelvben szerezzenek minél nagyobb jártasságot a fiatalok. Célországként elsősorban Európai Uniós országokat jelölnek meg, így
MÁR FELVETTÉK A KAPCSOLATOT AZ EGYESÜLT KIRÁLYSÁG, ÍRORSZÁG, MÁLTA, FRANCIAORSZÁG, AUSZTRIA ÉS NÉMETORSZÁG, RAJTUK KÍVÜL PEDIG KÍNA NAGYKÖVETÉVEL IS."
És a spanyolosok, meg a japánosok... ??
Tök jó. Gratulálok !:)
Mindkettőtöknek szól.
Jövőre kérlek írjatok élménybeszámolót a suliról/osztályokról. :)
Hátha valakinek jól jön:
A Bálint Márton Általános Iskola és Középiskola rendkívüli felvételit hirdet a 2019-2020-as tanévben induló reál-német emelt óraszámú tagozatára.
Reál német:
gimnázium; német nyelvi előkészítő évfolyam + 4 évfolyam; gimnáziumi kerettanterv; emelt óraszám fizika, matematika tantárgyakból; a tanulmányi területen oktatott első idegen nyelv a következők egyike: német; a tanulmányi területen oktatott második idegen nyelv a következők egyike: angol, francia, japán; felvétel a tanulmányi eredmények (7. évvégi és 8. félévi), a magyar nyelvi, a matematika központi írásbeli vizsga eredménye és a szóbeli vizsga eredménye alapján
Aki nem vett részt a rendes felvételi eljárásban a német szóbeli mérésen, azoknak
2019. május 16-án 8.30-tól német szóbeli meghallgatást tartunk.
A kötelezően kiírt rendkívüli felvételi eljárást a tanév rendje szerint 2019. május 6-17. között kell megtartani.
A jelentkezéseket kérjük megküldeni az iskola címére vagy személyesen eljuttatni:
Bálint Márton Általános Iskola és Középiskola
2045 Törökbálint, Óvoda utca 6.
emailben: balintsuli@torokbalint.hu
Sziasztok ismét!
Szerintetek a leányzóm milyen fórumokon tudna keresni ill. ismerkedni leendő osztálytársakkal? Mit javasoljak neki? Debrecen TÁG-ba vették fel, de nagyon messze vagyunk a sulitól,( nagyon vidékiek vagyunk! :) számunkra olyan ez az álomsuli, hogy "nem tudta, hogy lehetetlen, aztán megcsinálta" éééssss felvették :D )jó lenne ha találna magának már most egy osztálytársat! :)
Sziasztok! Egy örömhírt szeretnék veletek megosztani, már csak azért is, mert a jövőben másnak is hasznos lehet. Különösen annak kapcsán, hogy a napokban volt szó a németesek hátrányos helyzetéről.
Ma jött meg a postás a Szt. László levelével, hogy felvették (nem ez a hír, ezt tudtuk), viszont az is kiderült belőle, hogy nem csak angolból, hanem németből is lesz szintfelmérő, azaz (gondolom, elég jelentkező esetén) lehet haladó formában is folytatni.
Holnapután én is telefonálok, hogy nulla közeli angol tudással egyáltalán kell-e menni, de a németnek most örülünk.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?