Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Most este megnéztem a 2017-es felvételi feladatsorokat. Én sem láttam akkora különbséget ami indokolna ennyivel több pontot. Lányom a 2017-esből mindkettőt csinálta valamikor gyakorlásképpen, majd holnap megnézem, neki mennyi különbség volt a kettő között. Szerintem biztos, hogy nem 10 pont.
Lehet, hogy sok jó/jobb matekos betegedett le és írt pótot 2 éve és ők tudtak magasabb pontszámokat produkálni.
Nem nehezebb minden esetben a pót. Volt pl. egy legendás év, ahol ez nagyon kibukott:
2017-ben azok a gyerekek, akik az írásbeli felvételi első napján írták meg a dolgozatot, mindössze 19,7 pontot értek el átlagosan az 50-ből, addig a pótnapon vizsgázók 31,4-et. Tehát a pótnapon megírandó feladatlap jóval könnyebb lehetett, mint a felvételi eredeti napján megírt dolgozat.
Ha komolyabban beteg, esetleg lázas akkor még mindig jobb a pót. Hiába lenne esetleg könnyebb az első ha nehezére esik gondolkodni vagy végigköhögi mert rosszul van.
Az enyém anno írt pótot. Akkor meg állítólag a matek pót könnyebb volt. Neki hajszálra ugyanannyi lett a matek, (ez volt akkor könnyebbnek mondva) a magyar 2 ponttal lett jobb a pót élesben mint amikor időre megírta az első fordulót otthon gyakorlásnak. Szóval lutri, mint az egész.
Mindenkinek kivánom holnapra Kína egész éves termését! Fejenként! :)
Ja, és tartalékoljátok az adrenalint mert messze van még április... Kitartás!
Még annyit, hogy én nem nagyon izgulnék, ha a gyerekem nem betegen írna holnap. Sajnos valószínűleg tüdőgyulladása van, antibio.t kapott, de holnap mindenképpen menni akar.
Nem tudom, hogy mindenképpen lebeszéljem, vagy abszolút ő döntse el mi legyen. Nehéz okosnak lenni.
Minden felvételiző gyereknek és a szüleinek sok sikert kívánok holnapra! Mi tavaly voltunk érdekeltek, ezért nagyon élénken él bennem az egy évvel ezelőtti idegállapotom. Maximálisan együtt tudok érezni veletek! Ma már csak egy könnyű vacsi, kis esti beszélgetés, korai lefekvés. Holnap ilyenkor már túl lesztek rajta:) És ne feledjétek: ez az egész felvételi tényleg egy sokismeretlenes egyenlet, melynek az írásbeli ugyan egy nagyon fontos része, de nem az egyetlen tényezője! Tavaly nem nagyon akartam elhinni amit az osztályfőnökünk mondott, pedig igaza lett: a végén szinte kivétel nélkül minden gyerek megtalálja a számára legmegfelelőbb sulit és az iskolák a keresett tanulókat:)
Nagy kalappal:)
Sziasztok!
Nem tudjátok véletlenül, hogy nyolcosztályos központi matekra, elég csak vonalzót vinni vagy körző is kell?
Köszi
Köszi!!!
Nekem már olyan gyomoridegem van, hogy a gyerek is attól lesz ideges, hogy én "szikrázok" ...
Két éve a hatodikosnál azt rontottuk el, hogy csak két iskolát jelöltünk, jelentkezéskor biztosra hittük, hogy az első helyre bekerül csont nélkül, de a szóbelin felborult minden...
Az első helyen jelölt suliban a ideiglenes listán előtte telt meg a létszám, így pont nem jutott be...
A második helyen jelölt gimibe felvették, de oda nem akart a szóbeli után már menni :(
Az ált. suliban nem maradhatott ... így teljes összeomlás és újratervezés volt.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?