Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Kedves Réka, azt létom hogy a Miskolci Révayban a hatodikosok matekátlaga 2020 ban 16.91 viszont az emlíett honlapon ugyanitt a 2019es átlag 49 pont (magyar és matek együtt). Mivel a Rávay nem tette ki még a magyar eredményeket jó lenne látni tavaly mennyit írtak ott matekból. Ez nincs meg valahol?
Irányadó lehet statisztikailag hogy mennyivel volt nehezebb a matek mint tavaly (vagy voltak kevésbé felkészültek a gyerekek).
Köszönöm!
Köszönöm.
Néztem sokat, amikor gyakoroltunk, de nem találkoztam benne olyannal, hogy adatok kiírására pont járna, hanem csak a megoldásra adnak. A gyakorlatban nem tudom, h mennyire szigorúan tartják ezt, vagy valóban jár mondjuk fél pont, ha a 10-es feladatnál felírta az adatokat, de már nem tudta kiszámolni. Utólag sokkal jobban tudatosítanám benne, ha nem megy a nyolcas, menj tovább, mert a tízes menni fog, csak legyen rá idő... :)
Innen letölthetők a részletes megoldások a pontozási útmutatóval.
Érdemes átbogarászni, mert a betekintésnél ez alapján lehet felülvizsgálatot kérni, plusz pontra vadászni.
Sziasztok!
Az én lányom 6 osztályosba írt felvételit. Réka, nagyon köszi a matek eredményeket, ez eléggé megnyugtató.
Tényleg adnak az adatok felírására is pontot? Ez jó hír.
Én is úgy érzem, hogy nehéz volt. Mi is jobb eredményre számítottunk, gyakoroltunk, nehéz volt ez a félév.
Kossuth Evangélikus Gimn. - Miskolc, 8.-os matek és magyar:
SzappanbuboRéka nicknéven keresd itt. Ő csinálja és üzemelteti azt a kalkulátort aminek a nevét ide nem lehet leírni mert reklámnak minősül. De a goole keresőben a középiskolai felvételi kalkulátor kifejezésnél ez az első találat.
Az adatokat az OH nyilvános adatbázisaiból nézi ki, ami ott még nem szerepel (egyes sulik átlagai, hányan írtak ott, stb) azokat a fórumozók gyűjtötték ki neki.
Az átlagok gyakorta megjelennek a sulik honlapján, de sajnos nem nyilvánosak mindenhol. Szerencsére az érdeklődő szülőknek a helyszínen el szokták mondani.
Itt vannak már 6.-os és 8.-os matek eredmények (Lévay Ref. Gimn. - Miskolc):
Ez a bizonyos Réke milyen nick alatt érhető el vagy hogy lehet neki üzenni?
Az adott suliban írt felvételik átlaga nyilvános vagy azt honnan lehet megtudni?
Nekünk is a várt alatt sikerült, pontos számokat nem tudok, mert nem emlékezett már rá, hogy hol mit írt. Kedden lesz eredményünk.
Én is ugyanezeket érzem, mint Te. A sok befektetett idő, a néha-néha sírva készülés. És igen, ha nem sikerült, akkor a 8.os, amikor már tétje lesz ... Próbálok pozitív maradni, bízni a gyerekben, aztán meglátjuk, hogy mit produkált és az mire lesz elég! :)
Azért még ne temessetek semmit! Még nem lehet tudni semmi konkrétumot és a gyerekek megérzesei szubjektívek. Sőt a gyerek pontszámainak ismeretében is előfordul hogy alábecsüljük a lehetőségeket. Az országos átlagot még senki nem ismeri.
Ha Rékához elkülditek az átlagokat az iskola nevével akkor az segíthet helyesebben értelmezni az elért eredményeket és így könnyebb meghatározni a szóba jöhető iskolák körét. Tavaly is elég jól sikerült belőnie az országos átlagot.
A befektetett energia pedig megtérül, ha nem is most akkor nyolcadikban.
Nálunk pont az van, hogy vitt pontok -attól függően, hogy mit vesznek figyelembe- 85-90%-osak, ezért félek, hogy 80pont alatti írásbelivel kb. egyik előre kinézett gimi sem lesz esélyes. 😕 Pedig nem topgimiket néztünk.
Lányom szerint a tavalyi matekban 2 számára nehéz feladat volt, az ideiben 1. Persze ez nem 0 pontot jelent adott feladatra, mert ugye adatgyűjtés, jó felírás is 1-2 pont.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?