Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Tényleg kedves.
Most küldték? Nahát.
Jó, látom megvárták az esetleges "mozgásokat".
Apáczai emailje:
Ezúton értesítelek, hogy jelen felvételi időszakban az eljárás lezárultával
nem az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégiumba nyertél
felvételt.
További tanulmányaidhoz sok sikert kívánok.
Szerintem ez aranyos:)
Bár fura, hogy máshol milyen hivatalos, meg törvényekkel pontosan leírt levél jött..
Erre már nem is gondoltam, hogy írnak:) 2 éve hasonló levél jött, de az nem volt ennyire kedves. Kb egy mondat, hogy nem vettünk fel..
Lehet fiúból volt kevesebb?
Gratulálok :)
Na, a menza. Szülőin kb. 3 perces értekezés volt arról, hogy főnk szerint ehető a menza, de mégis a nagyszünetekben sok lászlós diák zarándokol a gimivel szembeni Sparba. :))
Mostani és egyben leendő osztálytárs anyuka ekkor rám nézett és kérdezte, hogy tényleg. Mire én mondtam neki, hogy tényleg. :)
Azért van ez így, hogy a lászlós jóságból minél több gyereknek jusson :-)Persze, nyilván nem ideális, de a menza is szar, cserébe. (Próbálom kicsit csökkenteni a jövő évi túljelentkezés arányát.)
Nem, az ő évfolyamukon sincs C osztály.
Ez nagyon változó lehet azonos korosztályon belül is - attól függ, ki hol tanult.
Mi Pécsett egy akkor nagyon jó gimiben 41-en indultunk és csak 2. nyelven meg tesin voltunk bontva, úgy emlékszem. Mindenki el is végezte a 4 osztályt.
Hú, mi sokkal kevesebben voltunk... Elsőben még majdnem 30an, de érettségi idején már csak 22-23 körül. És ez kevés is sokszor bontva volt, nyelven, matekon, tesin, aztán faktokon... És az egyik osztály a 6ból még kisebb volt, oda élsportolók jártak, 20 alatt kezdtek. De a termek sem voltak túl nagyok.
Lányomék meg egyenesen nyomorognak a termükben, össze vannak tolva a padsorok és úgy kell bemászni a belül ülőknek. Ők 35 körül vannak. Nyelvekben 3felé voltak bontva, matekon, infón, tesin kétfelé, többről nem tudok.
Nem pár órán. Az osztályközösség-építés szempontjából kicsit kihívás is, hogy az idejük 80-90%-ában nincsenek együtt.
A 0. évben csak az ofő és magyar óra van együtt, mert a nyelveket, infót, matekot, bioszt, kémiát csoportbontásban tanulják, sőt, a torna is külön van lányonak és fiúknak.
Első rendes évtől a bejövő tárgyakból a történelmet is csoportbontásban kapják, a földrajzot, talán a fizikát (ebben nem vagyok totál biztos) nem és a készségtárgyakat (rajz, ének) sem, de ezekből kevés óra van viszonylag.
Persze, elég tágas termek vannak, nagyon meglepő egy általános után bemenni, mennyivel nagyobbak az osztálytermek.
Anno, a régi szép időkben mi is 36-an voltunk, nem volt gond. :-)
Idén is leszvingyenes Hello Planet tábor.
Többek lányai(?) voltak innen is a tavalyiban. Újrázás esetleg?
A B osztály nem maradt ki, ők a fiamék. :)
C osztály nincs meg még jövőre sem lesz, ha jól tudom.
Reméljük nem lesz tanárhiány.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?