Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Az István, Berzsenyi és az Árpád nem szokta nagyon magasra húzni a szóbeli ponthtárt, de még a Fazekas sem (általános). szerintem ennyivel meglehet bármelyik. A Radnóti, E5 nem valószínű, a Trefortban tág tere vn a fellebbezésnek ugye (eleve bele vaan kaalkulálv vagy 50 fő), az Api pedig néha kedvesen alacsonyra húz.
De mivel liberális sulit keresel, első fő esélyes szerintem a Berzsenyi kéne legyen :) Fazék, István és Árpád nem ennek hírében áll. Trefort lehet még jó Nektek. :)
A kiemelt nyelvi képzés nem a hatosztályos profil része, hanem a nyolcadik után belépő osztályoké. DE lányom jelenlegi egyetemi szaktársai között vannak ketten hatosztályost végzők, akik igen jól tudnak németül, szóval 6 év alatt azért messzire jutnak.
De 7.-től sima áltsulis nyelvtudással indul a képzés. Ha kéttanos vagy nemzetiségis jelenleg a gyerek, akkor igen nagy a visszafelé szintugrás. De aki oda akar menni, annak ezt be kell nyelnie.
ezt még érteném is... de.... azért egy minimum szint kellene
szerintem nézesd meg a videót a gyerekeddel, kiváncsi leszek a reakciójára :) itthon nálunk nagyon nagy csodálkozás volt, főleg a kiejtés miatt, én is kb 2 percig bírtam csak hallgatni, zavart, nagyon gyengusz :(
Érzésem szerint benne van a pakliban, hogy már egy középszintű érettségivel sem jogosult.
Hisz bármilyen szinten érettségizett, tulképp már az az azt megelőző osztályzóvizsgával befejezte szervezett középiskolai keretek között a tárgy tanulását.
6.
E5 - német kérdés
Akinek van tapasztalata - jár/járt oda gyereke, ismerőse - erősítsen már meg hogy színvonalas a német nyelv oktatása a hatosztályosban.
Belenéztem az iskola által közzétett hetedikes németórába, és kicsit meglepődtem, ennél komolyabb szintre számítottam egy top suliban, ahol ráadásul a nyelvoktatás kiemelten fontos a programban.
6.
Volt nagy családi egyeztetés ma, mert elkezdük kitölteni a Kifirt. Így változott a sorrend és a preferencia.... el vagyok keseredve , mert leszavaztak. Én szerettem volna, ha beírjuk a Fazekas spec matekot, hogy kipróbálja ezt is, de azt mondta a férjem, hogyha nem igazán az a vágyott suli , akkor ne túráztassuk se a sulit se magunkat. Én meg azt gondoltam, hogy egy életre emlék lett volna ... Így vissza került az API a listára, ami miatt meg a nagylány hisztizik most ... :-(
Szóval : E5 német
E5 angol
APi
Trefort
Illyés matek
Illyés sima
hát , most izgulunk , hogy a 84 pont biztosan elég legyen az E5 be....
szerintem elvileg van még "hely", ha feljebb emelik az osztálylétszámokat, de területi eloszlás egyenetlensége miatt lehetnek majd helyi problémák
szerintem ezt az első-nyelv-msáodik nyelv témát nem fogják nagyon komolyan venni. Eleve melyik az első nyelv? Ez nem mindig evidens.
Viszont amint OKTV-n sem indulhat, ki már leosztályozózott és megért adott tárgyból, úgy azt sem hiszem, hogy nyelvtanfolyamra kimehet majd.
A nyekeseket az eredeti rendszer első fordulója bizonyos szempontból duplán érintette. Jelentkezhettek a nyekes 9. vagy a rendes 9. osztályban is.
A nyelvi részét e kérdésednek nem tudom.
Pedig még a technikumok között is vannak olyanok, ahol pótfelvételi eljárásban egy osztálynyi! gyereket tudnak/tudnának felvenni.
Az más kérdés, hogy aki teljesen más irányban tanulna tovább annak milyen lesz ha pl. földmérőnek veszik fel. (Mondjuk ott legalább van saját kollégiuma a sulinak. :) )
Akkor ha a lányom a 2021-22 tanévben lesz "igazi" kilencedikes, lehet hogy őket már érinteni fogja '22 tavaszán/nyarán?
Vajon az számít, hogy nekik az angol a második nyelvük, az olaszra meg nincs állami támogatás?
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?