Középiskolai felvételi (beszélgetés)
6.
Ja, bocs, akkor értem. Én nagyon örülnék, ha nem kényszerítenék az ellenőrzős jegyet bizonyos gimikben. :( Pláne mivel a legtöbb helyen van nyelvi felmérő a kezdés előtt. Nade erről már esett szó korábban.
6.
A lányom németet tanul az ált. iskolában, és ezért egészen eddig úgy gondoltam, az E5-ben csak a 15 németes hely valamelyikére jelentkezhet. Most viszont, jobban megnézve a tájékoztatót, csak a német nyelv esetében követelmény a haladó szint, bár javasolják a már tanult nyelv folytatását. Ezek szerint az angolos helyekre lehet teljesen kezdőként is jelentkezni? Vagy kitolok szegény gyerekkel, ha esetleg bejut, és rajta kívül mindenki tanult már angolul?
6.
Én is így láttam, mi val.szeg beírjuk az Árpád angolját "humánművésznőnek" fenn is vannak amúgy a honlapon a témakörök miket kell tudni...de hogy behívják e vagy mit fog ott csinálni az nagy kérdés...de pl itt megjelenhetnek kéttannyelvűből vagy emelt angolos osztályból is gyerekek?
6.
Nem egészen, pl. az Árpád angol és német tagozaton nyelvi felvételi van. Én örülök ennek, így van a suliban németet tanuló versenyzőmnek esélye emelt(ebb) angolos, de mégsem nyekes osztályba felvételizni.
Hatosztályos gimnáziumokban nincs nyelvi megmérettetés a szóbelin. Max. azt kérik, hogy jegye legyen a gyereknek az adott nyelvből. De ezt sem feltétlenül. Ezért annyira vegyes a jelentkezők tudása.
Ha pl. 45 angolost vesznek fel, őket 3 szintre lehet szedni, miután felvették őket. A kislétszámú, egy csoportnyi németest nem.
Már összekavarodtam teljesen...
Apiban, E5-ben van-e német szóbeli? Ha van milyen? A Radnóti Nyek-en nem tantárgyi a szóbeli ugye jól értelmeztem?
Az Apiba nem kérnek semmi pluszt, mit a másik kettőben ( én oldalam, szines oldalam, bemutatkozás vmi)
Ha a nyelv ANNYIRA fontos akkor maradjon ahol van, vagy ha mégis váltásra kerül a sor, akkor pedig el kell gondolkodni az alternatív szintentartásról.
Ne legyetek már ennyire meglepődve, hogy a kisgimis válással megszakad az a korai nyelvi program, amire nyolc évfolyamos általános iskolákat építettek. Tényleg nem értem, mi másra számítottatok?
Ha valakinek érdekes lehet, akkor a Leövey kirakta a tagozatos többlet (szóbeli helyett) feltételeit.
Dél-Budáról is: Kelenföldről 20 perc a 19-es villamossal, vagy Újbudáról 15 perc a 41-essel (de még a Kamaraerdőtől számítva is 40).
Persze, nyilván nem ismerek minden helyi körülményt.
ja mint Besti topiktársunk pont!! :D
én angolba nem merem beíratni, mert ott csak Netflix tanár úr tanította és a nyarat nem szeretném hogy tanulással töltse ha esetleg oda bekerülne - meg remélem Bestiék bejutnak az angolra és akkor nekünk egy picivel több esély a német - max puffogok hogy visszafejlődik a gyerek, worst case itthon átállunk a családi kommunikációban a németre egy évig :D
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?