Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Szerintem szépen fel lehet ezeket tornázni. Igaz, nekem 8 osztályosra való felkészítéssel kapcsolatban van tapasztalatom, de én spec a felvételi előtt egy-két hónappal totál el voltam keseredve, hogy milyeneket ír a gyerek. Se időben nem fért bele, se a pontok nem voltak rózsásak... aztán egyszer csak valami átfordult és pontszámban is egyre jobbakat írt és időben is sokszor maradt még a 45 percből. Minél többet gyakorolja ezeket a típusfeladatokat, annál jobb eredményeket ér el időben és pontszámban is. És ami nagyon érdekes volt, hogy utána sokkal szebb eredményeket hozott felkészülés nélkül is a suliban.
Menetközben is látszani fog, hogy mi megy neki, mi nem megy, ami nem megy, arra rá lehet gyúrni. Illetve én azt csináltam a végefelé, hogy visszanéztem a megírt feladatlapjait és próbáltam összesíteni, hogy mik azok a típusfeladatok, ahol jellemzően pontokat veszít és olyan feladatokat adtam neki gyakorlásképpen.1-2 pont is sokat számít.
Illetve sokaknál láttam utóbb, hogy 1-2-3 pontokat veszítettek a közmondásos, szólásmondásos feladatokon. nah,mivel azt én már menet közben láttam, hogy nálunk nagyon bibis, ezért esténként fürdés közben közmondásokat beszéltünk át. Ami a vicc az egészben, hogy ez annyira bejött neki, hogy végül még hetekkel a felvételi után is olvasgattuk, megbeszélgettük ezeket, mert szerinte annyira érdekesek, már én untam.
Nem kell cím, olyan értelemben, hogy 8.-ban nincs pontértéke.
(Anno a lányom is beszúrt egy címet a gépelt sorok alá, mondván jobb a biztonság.)
Amíg az Oktatási Hivatal nem közli az utolsó helyen bejutó rangsorszámát, addig nem lehet a hatalmas munkával lementett ideiglenes rangsorokkal összevetni, tehát nem is lehet frissíteni ezt a részt. Az OH LEGKORÁBBAN decemberre ígéri ezt. Addig maradnak a már meglévő adatok.
Az oldalt kibővült rengeteg sulival, a GYIK új szekciókkal gazdagodott, folyik a pontszámoló algoritmusok, függvények alkotása, bevitele.
Ha találsz más oldalt is, ahol tudsz ilyen széles körű és jól dokumentált ingyenes szolgáltatást, kérlek írd meg, érdekelne!
Tényleg szuper lett, most csak átfutottam ugyan és főleg a magyarral kapcsolatos infókat, de gyors csekkolás alapján is nagyon hasznosnak tűnik, köszönet illeti az összes alkotót!
Fogalmazás feladat:
"nyolcadikosoknál cím nem kell"
Ez tuti? Olyan csonka a fogalmazás cím nélkül...én azt mondtam a fiamnak, hogy adjon címet.
A hatodik fejezet csudaklassz és működő tippeket tartalmaz az otthoni felkészüléshez. Nincs egy hónapja, hogy megfogalmaztuk, friss ropogós.
Az 5. fejezetet is javaslom megnézni, ha már ott jár valaki a honlapon.
Mit nyer aki jól tippel?
Komolyra fordítva, ezt max az tudná saccolva megmondani, aki ismeri a lányodat és látja a konkrét feladatlapon a pontok eloszlását.
Nem frissülne? Hmm. Folysmatosan, szinte óránként frissül. Tegnap este és ma reggel konkrétan egy jelentős update történt.
A szűrés is rövidesen lehetővé válik.
Szia, több napja kérdezted, de remélem jársz még erre :)
Igen, teljesen korrektül javítottak, nem volt semmi, amit meg kellett volna reklamálni. És bizonyíthatóan 10 pontot is adnak fogalmazásra ;)
"közölte az iskola, hozzétéve, hogy "a hirdetések ily módon történő megjelenítése mindezidáig nem okozott értelmezési problémát a jelentkezőknek"."
Kiknek? Ezek szerint jelentkezett valaki?
Madách Imre Gimnázium :
Nyolcadikosoknak (felvételi, iskolabejárás, nyílt nap):
1. A felvételivel kapcsolatos igazgatói tájékoztatók időpontjai:
2022. október 10. 15:30 2. emelet, díszterem
2022. október 10. 17:00 2. emelet, díszterem
2022. december 5. 15:30 2. emelet, díszterem
2022. december 5. 17:00 2. emelet, díszterem
2. Iskolabejárás
2022. október 10-én illetve december 5-én az igazgatói tájékoztatókkal (15:30 ill. 17:00) párhuzamosan lehetőséget adunk, hogy az érdeklődő diákok (és szülők) madáchos tanulók vezetésével megtekinthessék az iskola épületét.
3. A nyílt nap:
Nyílt napunkat, melyen az iskola tanárai csak az érdeklődő nyolcadikosok számára tartanak kedvcsináló foglalkozásokat, várhatóan 2022. december 3-án (szombaton) tartjuk. Mivel csak korlátozott számban tudunk tanulókat fogadni, ezért erre a programra egy online felületen majd előzetesen regisztrálni kell
Bővebben:
Kicsit off: ugyan remélhetőleg a nemmegszorítások rövid életűek lesznek, akinek a biztosított minimumhőmérséklet fontos, az olyan sulikat nézegessen, ahol vannak 14 év alattiak:
A Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) MTI-hez eljuttatott közleménye szerint
"a köznevelési és a szakképző intézményekben a fenntartótól és a tulajdonostól függetlenül legalább 18 foknak kell lennie, az viszont igen, hogy a köznevelési intézményekben, ahol 14 év alattiak gondozása, oktatása zajlik – vagyis praktikusan az általános iskolákban –, ott legalább 20 fokot kell biztosítani"
Szia!
Nagylányom a Pitagoraszba járt, az nekünk csalódás volt, a sikeres felvételi sokkal inkább önmagának és nekünk, szülőknek volt köszönhető. Emellett végigcsinálta a Könyves online „versenyét”, ahol hatodik lett, kapott oklevelet, Milka csokit, boldog volt :) A feladatok érdekesek, gondolkodtatók, sokszor jó értelemben viccesen megfogalmazva.
Ebből tanulva a kisebbik lányom a Könyves felvételi előkészítőjére ment, ami sokkal gyakorlatiasabb és eredményesebb volt. Saját feladatlapokat kaptak, átmentek a fontosabb témakörökön, volt, hogy ott került helyére egy-két olyan dolog a fejében, ami addig nem volt teljesen egyértelmű. Otthon alig kellett hozzátenni, gyakorlatilag csak oldotta a feladatlapokat, mi meg javítottuk. A háziversenyen a magyart megnyerte :)
Sziasztok! Indulnak a középiskolai felvételi előkészítők, ezért kérlek, írjátok meg, ha van tapasztalatotok a budapesti gimnáziumok által szervezettekről!
Leginkább a Teleki Blanka Gimnáziumé, a Könyves Kálmán Gimnáziumé és az Ady Endre Gimnáziumé érdekelne: hogyan zajlik (megoldanak régebbi teszteket, aztán megbeszélik - milyen mélységben - vagy a felkészítő tanár magyaráz el tipuspéldákat - mennyire érthetően), mennyire volt hasznos. Előre is köszönöm!
Ez nem is kérdés :D "Elvették!"
Tőlem meg a lottó ötöst vette el a Szerencsejáték Zrt. :D
Ezt láttátok, a Xántus keres délutánra takarítót nettó 200 ezer Ft/hó fizetésért, míg történelem angolul tanárnak bruttó(!) 203 ezer Ft/hó, matematika tanárnak bruttó(!) 203 ezer Ft/hó fizetést ajánl?
Hű de jó, hogy így nyomon követed a "gyerekeid" sorsát! :)
Gondolom jó hallani tőlük, hogy jól érzik magukat a gimiben.
(Nálunk az volt tervben, hogy a '20-'21-es tanévben az egyik tanár behívja lányomékat (6-8 lány) akik elmondják az akkori nyolcadikos osztálynak a gimis tapasztalataikat, de sajnos a covid miatt elmaradt.)
Kívánom, hogy ki tudj tartani és hogy a mostani ötödikeseiddel is szép éveket, jó élményeket éljetek meg együtt !
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?