Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Azt meg kell említenem, hogy a Szig is nagyon tetszett, csak nekünk is rossz a fél 8 kezdés. Van aki szereti, mi nem. Este sokszor későig van edzés, számít a +fél óra alvás :-)
Csak meg akartam említeni, mert tényleg tök ++ volt nekünk!
Api - kevesebb benyomás, csak mentes beszélgetés, nem elég a kémiához (gyereknek, én szeretem az Apit), nincs szóbelis bejárás, nincs udvar. Sok sport mellett fogja-e bírni a keményebb TT-s tárgyakat?
(Megjegyzés: Az Api általános kb. = Szig TT)
Trefort / E5 leírtam lejjebb. Plusz Trefort nincs menza.
Én az utolsó napok egyikén néztem meg a Szig Specmat órahálót. Ott nem voltunk érdekeltek, ezért nem korábban. Berzsenyiben sem a matek miatt mentünk volna, hanem mert a tesó ott tanul, és szereti.
Ekkor láttam némileg csodálkozva, hogy a Szig specmat órahálója szerintem barátibb, mint a Berzsóé. Miért? 6 vs 7 matek / hét. 11-ben lemegy 5-re, és marad értelmezhető Fakt óra másik tárgyra. a Berzsenyiben 2 (kettő!) fakt marad, szerintem az nagyon kevés .....
Így ha nem tök biztos a matek út, akkor nehéz lehet korrigálni. A szigben könnyebb. Mi ezért nem vállaltuk a Berzsenyit, de őszintén sajnálom, hogy nem járnak majd együtt a tesóval.
Azt sejtem, hogy a sulik nem akarnak azonos órahálókat, ezért mindegyik különbözik, pedig szerintem lehetne azonos, mert nekünk ez húzta kia Berzsenyit a listáról. Árpádban meg 8 matekot mondott az ott tanuló lány.
Olyan, mintha valami megkülönböztető előny lenne az óraháló, pedig nehéz 5-6 optimálisat összerakni azonos keretek között, így egy csomó nem optimális lesz, amiben nekem egy sor apró dolog nem tetszik... (Már aki nézeget ilyeneket.)
Pedig szerintem sokkal inkább döntenek a gyerekek / szülők a sulik között szimpátia, benyomás, érzés, utazás, kezdés stb. szerint.
Szia, mi az E5-öt írtuk előrébb a Trefortnál. Hajszálnyi különbség van a suli között, és ezért nehéz dönteni, mit hova tegyél. Nekünk számít, hogy a fiunk sportol, és erre több lehetőséget láttam az E5-ben. Plusz osztálytárs is megy oda. És a gyerek is ezt mondta, ez náluk ugye azon múlik, hogy hol érzik kedvesnek a tanárokat a szóbelin.
Neki leginkább az alábbi sulik tetszettek, most ABC-ben: Berzsenyi, E5, Trefort.
6 osztályosok
ha már itt tartunk
trefort api eötvös közül ki milyen megfontolás alapján rakta őket sorrendbe? miért azt rakta előrébb, amit?
nyilván ott a gyerek nézőpontja, ez is érdekel (pl. trefortban ugye nem volt nyílt óra)
de simán van olyan is hogy mivel nüansznyiak a különbségek, a gyerek esetleg azt mondja hogy neki kb mindegy, akkor jöhetnek a szülői preferenciák, ezek mik voltak?
Hadd tegyem fel a korábbi kérdésemet a Treforttal kapcsolatban is.
Aki 90-nél jobb helyen van az E5 6 osztályos angol tagozatán, és várhatóan bejutásra áll a Trefortban, az melyiket írta előrébb?
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?