Kovász recept

A Kovász hozzávalói:
Rozsliszt
melegvíz


A Kovász elkészítési módja:
Kovász 1. nap - 5 evőkanál rozsliszt (csak is rozslisztet használjunk, ebből készül a legjobb kovász!!) - fél deci kéz meleg víz A kettőt összekeverjük egy edényben. Ha tudjuk, akkor napközben is keverjük meg többször. 2. nap - ismét 5 evőkanál liszt és fél deci kéz meleg víz (ne legyen melegebb, mert akkor nem tud életben maradni a kovász) 3. nap - ismét 5 evőkanál liszt és fél deci víz Most várunk, hogy elkészüljön a kovász! Ha már erjedt illata van és fel is jön, mint a kelt tészta, akkor biztos, hogy sikerült! Ekkor berakhatjuk a hűtőbe, és használat előtt fél-egy nappal elővesszük. A hűtőből kivett alap kovász Használata  az alap kovászt kivesszük a hűtőből  hozzáadunk 6-7 evőkanál rozslisztet és 1-2 deci meleg vizet. Összekeverjük, és szobahőmérsékleten tároljuk  közben többször megkeverjük  a kenyértészta alapjához teszünk a kovászból (olyan 1-2 evőkanálnyit kg-ként, de lehet, hogy kell a 4 evőkanálnyi is). Készre dagasszuk a kenyeret, kelesszük és kisütjük!


Kategória: Reform ételek receptjei


A kovász elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook