Mi a véleményed a szűrővizsgálatok kötelezővé tételéről? (beszélgetés)
NEM MEGYEK EL!!!!!!!!!!!
Mert erőszakkal elvihetnek??
Megfélemlítik az embereket,most is lesz akit be tudnak terelni a karámba mint az oltás idején.
Engem nem tudnak most sem!!!!
Nem akarok rabszolga lenni, a testem felett csak ÉN rendelkezek!!!!
Sajnos kötelezővé teszik 2025.01.01. től.Az egészségügyi törvényben foglalt és alkotmányos jogon alapuló önrendelkezési jogot sérti a kormány által 2025. január 1 -től bevezetni szándékozott kötelező szűrővizsgálatok sora.
Az egészségügyi ellátás során az egyénnek joga van a tájékozott beleegyezéshez, amely azt jelenti, hogy csak azután végezhető el rajta bármilyen orvosi beavatkozás vagy vizsgálat, miután megfelelő tájékoztatást kapott és önkéntesen beleegyezett abba.
Jelenleg a vastagbéltükrözésnél is alá kell írni a beleegyező nyilatkozatot, másképp nem végzik el.
Sajnos nagyon sok daganat rejtett marad a markerek ellenére is. Ahogyan a jelenlétük sem feltétlen jelez rosszindulatú elváltozást.
Csak úgy összeségében a vizsgálatok fontossága miatt hoztam a példát. Amennyiben ezt az eredményt sem kéri évente, még nem tudna a bajáról. Én nem tartom ördögtől való dolognak a kivizsgálást, de végül is mindenki a saját teste felett rendelkezik.
Tumormarkerekről annyit, hogy a barátnőmnek a mellrák diagnosztizálás után is mindig jók voltak az értékei, ahogy most is, amikor tüdő áttét alakult ki.
Ha csak ennyi lett volna a kontroll, akkor aszerint gyógyult lenne, de a PET CT-n kiderült, hogy áttétes lett...
Soha a büdös èletemben nem tűrtem,hogy bárki is kötelezzen bármire,itt meg a testemről az èletemről van szó!
Az enyèm!
Nem kèrtem!
Ìgy ha bajom van nem akarom tudni!
Mindekèpp meg fogok halni, de nem megalázva!
Az sem èrdekel,ha fiatalon,de erről èn döntök!
"Amíg az ember nem érintett, addig azt hiszi, hogy ez vele nem történhet meg."
Mi is ebben bízunk a párommal. Én még soha, semmilyen szűrésen nem voltam, a feleségem talán egyszer volt mammón, de remélem, többet nem megy.
Ha nem turkáltak volna, akkor is lett volna baj, csak nem szerez tudomást róla. Természetesen megeshet, hogy úgy tovább bírta volna felhőtlenül élvezni az életét, de a végeredmény változatlan maradna. A vizsgálatokkal időben fellelhető a baj, és úgy még mindig nagyobb az esély a gyógyulásra, mint nélküle.
Tavasszal találtak rákot a családomban, de nagyon jó esélyei vannak a betegnek, mivel évente nézetett tumormarkereket, így egy kis eltérés nyomására is elkezdték a komolyabb vizsgálatokat. Nem volt tünete, csak a megemelkedett érték. Ha nem nézeti minden éven, talán még mindig abban a tudatban élne, hogy egészséges, miközben rosszindulatú daganat növekszik benne.
Amíg az ember nem érintett, addig azt hiszi, hogy ez vele nem történhet meg.
Ugyan nem hozzám intézted a kérdést, de részemről ennyi:
- Nézzenek felnőttnek annyira, hogy majd eldöntsem, mikor, milyen vizsgálatot szeretnék.
- Nem szeretnék invazív, fájdalmas, megalázó vizsgálatokat elszenvedni.
- Nem szeretném magam sugárterhelésnek kitenni.
És a fentieket kötelező jelleggel... na nee. Nem vagyunk Észak-Koreában.
Kolonoszkópián voltam tavaly, most hagyjanak békén 9 évig....A mammográfiát és méhnyakrákszűrést magánban vagyok kénytelen megoldani mert államiban, normális intervallumon
belül 0.000 időpont van. Szerintem pont ez a cél, a bírságtól tartó emberek magán eü.felé való "terelgetése" 👎😠
Csak 1 helyen szerepel a "kötelező" szó.
Kötelező egészségbiztosítás keretében végzett szűrővizsgálat= tb-s.
Aki bármilyen okból megjelenik, azzal elvégzik pluszban ezeket, aki nem, az kimarad. Amint látható, csomagok vannak, melyből teszem azt 5 feladat lazán megoldható, hiszen belefér egy általános vizsgálatba.
Itt van a részletes koncepció, augusztus 1-ig lehet még észrevételezni, érdemes elolvasni, II-III. fejezettől.
További ajánlott fórumok:
- Miért nem teszik kötelezővé a maszkhordást? Tavaly olyan jó...
- Ma visszahívót kaptam méhnyakrák szűrővizsgálat után! Segítsetek.
- Létezik olyan törvény, ami lehetőséget ad egy középiskola vezetésének arra, hogy kötelezővé tegye a szigorúan egyforma fazonú matrózblúzt?
- Mi a véleményetek arról, hogy a munkahelyeken kötelezővé tehetik az oltást?
- Milyen szűrővizsgálatokra jártok és milyen időközönként?
- CT kolonoszkópiai szűrővizsgálat