Kossuth-kifli recept

A Kossuth-kifli hozzávalói:
35 dkg liszt
40 dkg vaj
50 dkg porcukor
9 tojás
2 citrom héja
3 tasak vaníliás cukor


A Kossuth-kifli elkészítési módja:
A vajat habosra keverjük a tojások sárgájával és 40 dkg porcukorral. Hozzáadunk 2 tasak vaníliás cukrot, reszelt ciromhéjat, majd apránként beledolgozzuk a lisztet, illetve a tojáshabot. A tésztát vajjal kikent és liszttel meghintett sütőtepsibe simítjuk, majd közepesen meleg sütőben megsütjük. A sütőből kivesszük és azon melegében félhold alakú formával kiszaggatjuk a kifliket. A Kossuth kifliket tálra tesszük és vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kossuth-kifli elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook