Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Körtével töltött túrós párnácskák recept

Körtével töltött túrós párnácskák recept

A Körtével töltött túrós párnácskák hozzávalói:
25 dkg túró
1 db tojás
5 dkg vaj
18 dkg liszt (+ a nyújtáshoz)

A töltelékhez:
3 db körte
1 tasak vaníliás cukor
3 ek aprított dióbél
1 ek vaníliaízű pudingpor
A sodóhoz:
1 dl habtejszín
1 tk vaníliás cukor
1 tk vaníliaízű pudingpor
4 ek aprított dióbél


A Körtével töltött túrós párnácskák elkészítési módja:
Simára keverjük a túrót, a tojást és a puha vajat. Beleszitáljuk az egy csipet sóval elvegyített lisztet. Alaposan összedolgozzuk, majd 10 percre a hűtőbe tesszük. A töltelékhez a körtéket meghámozzuk, a magházukat eltávolítjuk, a húsukat lereszeljük. Összekeverjük a vaníliás cukorral, a dióval és a pudingporral. Enyhén lisztezett felületen a tésztát 3 mm vastag téglalappá kinyújtjuk, és 8 cm átmérőjű köröket kiszúrunk belőle. Mindegyikre 1-1 evőkanál körtés tölteléket halmozunk. Félbehajtjuk őket, a széleket gondosan összenyomkodjuk. Sütőtálcán elrendezzük őket, majd a 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranyszínűre sütjük. A sodóhoz felforraljuk a tejszínt a vaníliás cukorral és a pudingporral. Hagyjuk kihűlni, azután hozzákeverjük a diót. A töltött párnácskákhoz kínáljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A körtével töltött túrós párnácskák elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook