Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Svéd almás-áfonyás sütemény. recept

Svéd almás-áfonyás sütemény. recept

A Svéd almás-áfonyás sütemény. hozzávalói:
A töltelékhez:

* 1 kg alma
* 5 ek citromlé
* 60 g vaj
* 50 g cukor
* 75 g aprított mandula
* 1 üveg vörös áfonya (370 ml)

A tésztához:

* 150 g puha vaj
* csipet só
* 100 g cukor
* 1 cs vaníliás cukor
* 3 tojás
* 125 g zabpehely
* 50 g liszt
* 1 tk sütőpor
* csipet fahéj
* 25% tk darált kardamom


A Svéd almás-áfonyás sütemény. elkészítési módja:
1. Az almákat meghámozzuk, negyedeljük, kivágjuk a magházukat és durva kockákra vágjuk. Az almakockákat összekeverjük a citromlével. 2. A vajat a cukorral és a mandulával egy lábasban melegítjük, míg a cukor elolvad, majd hozzáadjuk az almát. Jól összekeverjük, hűlni hagyjuk. Az áfonyát leszűrjük. 3. A tésztához a vajat a cukorral, a sóval és a vaníliás cukorral krémesre keverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat. 4. A lisztet elkeverjük a fűszerekkel, a sütőporral és a zabpehellyel, majd 2-3 adagban a tojásos masszához keverjük. 5. Egy tortaformának (26 cm átmérőjű) az alját sütőpapírral kibéleljük. A tésztának a 2/3-át a formában elsimítjuk. A tésztán elosztjuk az almát és az áfonyát. A maradék tésztát foltokban elosztjuk az almán. 6. Előmelegített sütőbe toljuk és kb. 50-60 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha szükséges, az utolsó 10 percben takarjuk le sütőpapírral. 7. Kivesszük és hűlni hagyjuk. Tálaljuk porcukorral megszórva. sütési hőfok: 180 °C sütési mód: alul-felül sütés

:) (L)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A svéd almás-áfonyás sütemény. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook