Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Rizssaláta csirkehússal recept

Rizssaláta csirkehússal recept

Elkészítési idő 20 perc

Kalória 636 kcal

A Rizssaláta csirkehússal hozzávalói:
Hozzávalók 4 személyre:
2 tasakos barna rizs
4 kisebb csirkemellfilé
1 dl olívaolaj
10 dkg kígyóuborka
2 kaliforniai paprika
1 csomag retek
1 szál póréhagyma
2 evőkanál fűszerecet
1 evőkanál gorombára vágott petrezselyem
1/2 fej fejes saláta
1/2 fej lollo rosso saláta


A Rizssaláta csirkehússal elkészítési módja:
Előkészítés: A barna rizst a csomagoláson olvasható előírás szerinti idő alatt sós forró vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A csirkehúst lemossuk, konyhai papírtörlővel leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. Néhány salátalevelet félreteszünk a tálaláshoz. Elkészítés: 1.A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, megsózzuk, összekeverjük, és 10-15 percre félretesszük, állni hagyjuk. 2. A húst kevés olajjal kikent bevonatos serpenyőben pirosra sütjük (figyeljünk, ne száradjon ki!). 3. Amikor a zöldségek kissé megpuhultak, meglocsoljuk az olaj, az ecet és kevésvíz keverékével. 4. Ha a rizs kihűlt, összekeverjük a zöldségekkel, hozzáadjuk a petrezselymet, őrölt fehér borssal megszórjuk, ha kell, még sózzuk, és 1 órára hűtőbe tesszük. 5. Pihentetés után a félretett salátalevelekkel kibélelt tányérokon a csirkehússal kínáljuk. (A húst bele is vághatjuk a salátába.)


Kategória: Egytálételek receptjei


A rizssaláta csirkehússal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook