Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Aszaltszilvás pulykakuglóf recept

Aszaltszilvás pulykakuglóf recept

Az Aszaltszilvás pulykakuglóf hozzávalói:
80 dkg pulykamellfilé
30 dkg szeletelt bacon
25 dkg füstölt sajt
3 db tojás
1 púpos evőkanál grill fűszerkeverék
(magyaros, flekken, szárnyas stb.)
6 evőkanál tejföl
4 evőkanál liszt
1 kávéskanál só
1 kávéskanál bors
1 nagy csokor petrezselyemzöld
20 dkg aszalt szilva

a körethez:
30 dkg rizs
10 dkg mandula
5 dkg vaj


Az Aszaltszilvás pulykakuglóf elkészítési módja:
A húst apró kockákra daraboljuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel, jól elkeverjük és félretesszük.

A petrezselyemzöldet felaprítjuk, a sajtot lereszeljük. A tojásokat beleütjük egy tálba, hozzáadjuk a tejfölt, a lisztet, a petrezselyemzöldet, nagyjából 15 dkg reszelt sajtot, a sót és a borsot, jól összekeverjük. Belevegyítjük a feldarabolt, fűszerezett pulykahúst is.

A sütőt bekapcsoljuk 170 fokra. Egy sütőformát (26 cm-es csatos kuglófforma vagy lehet őzgerincforma is) kibélelünk sütőpapírral, amit egy kicsit nagyobbra szabunk, mint a forma mérete. Egyenletesen kirakjuk baconszeletekkel, úgy, hogy mindkét oldalról majd a masszára lehessen hajtani. A húsos töltelék felét ráöntjük, egyenletesen eloszlatjuk. Kirakjuk az aszalt szilvával, majd a massza másik felét is rásimítjuk. A túllógó baconszeletekkel befedjük, ráhajtjuk a sütőpapírt és a sütőbe toljuk.

Fél óra sütés után kivesszük, a tetejét megkenjük 1 evőkanál tejföllel, megszórjuk a maradék sajttal és most már lefedés nélkül sütjük 20-30 percet. Ezután a formából átfordítjuk egy tepsire és addig sütjük (10-15 perc), amíg a másik fele is szép piros színt nem kap.

Érdemes legalább fél órán át hűlni hagyni, mert sokkal szebben szeletelhető.

A köretnek mandulás rizst vagy majonézes krumplisalátát ajánlok.

Mandulás rizs: a rizst szűrőtálban, folyóvízzel alaposan megmossuk, jól lecsepegtetjük. 3 dkg vajon megfuttatjuk, felöntjük a rizs térfogatához képest kétszeres mennyiségű vízzel. Megsózzuk, összeforraljuk, majd lassú tűzön addig főzzük, míg a vizet fel nem szívja.
A héjától megtisztított, felszeletelt mandulát a maradék vajon aranysárgára pirítjuk és a rizshez keverjük.


Az ünnepi asztalon nagyon jól mutat, de kihűlve, felszeletelve hidegtálon is igen látványos.


Kategória: Húsételek receptjei

A receptet beküldte: , 2012. dec. 17. 21:16
Az aszaltszilvás pulykakuglóf elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook