Koronavírus - Politikamentesen! (beszélgetés)
Mérgemben már én is azt mondom, szükség van erre. Egyre többen vannak akik nem törődnek nem csak magukkal, de másokkal se. Inkább ártanak mert ez lett a természetes.
Fiam mellett minden szomszéd nyaraló. Az egyik házaspár 50-60 közöttiek napok óta kint van a nyaralóban. Fiam egyébként sem szereti őket mert rendkívül pofátlanok, és reggeltől estig nagy fennhangon társalognak a semmiről ami szintén zavaró. Fiam kivitt a kerítés mellé egy rádiót, és nagy hangerővel pár percenként bemondják műsor közben hogy maradj otthon. Ma reggel hazamentek.
Már korábban írtam, hogy könnyen meglehet, hogy szeptemberre sem áll vissza az élet rendben. (akkor azt mondták hisztériát keltek).
Most szembesültem is vele, hogy az iskolai beiratkozás sem olyan fontos....Ezek mind-mind apró jelek, hogy nem kell siettetni semmit, mert ki tudja mikor lesz vége és mikor kezdődik.
Sajnos ahogyan látom az udvarról egy kis lélekszámú helyen fagyiznak, babakocsikat tolnak együtt, sétálgatnak, idősek egymás fejébe bújva beszélgetnek (mert nagyot hallanak a koruknak köszönhetően), akkor egy nagyobb városban ez katasztrofális lehet:-(((
Így ennek sosem lesz vége
Akkor valószínűleg itthon sem.
Simán begolyózunk:(
"A mi életünk..."
Ebben nem vagyok biztos.
Hiszen most látható a médiában az a kép, amint megbénul a világ.
Az emberek ölre mennek, mert feszültek és/vagy ostobák.
"Régen" összetartottak a szarban. Most mindenki kapzsi, harácsol és felnyomja a másikat.
Van csapvíz és szappan, de parfümtől illatozó hölgyek nem mosnak kezet székelést követően. Tisztelet a kivételnek.
A média szennye ömlik az emberek szájába. Békét, derűt, pozitívumot ritkán sugallva. Pánik van és tudatlanság. A tudatlan okoskodik. Az orvosok, eü-sök elhallgattatva.
Kína statisztikája vicc.
Egy átlagos halandónak az jön le, ami március elején is jól látható volt: elhisz mindent és beáll a sorba rettegve vagy kevésbé rettegve. Mit tehet? Vár. Mire? Nem tudja.
Hosszú tél után bontja a természet önmagát, az emberek a betonba vannak zárva. Már erdőket is lezártak.
Várunk.
Egy ismerősöm a vakcinában bízik, hogy jó lenne addig ellaposítani. Harcvonalban dolgozik.
De van kollégája, aki meg azt mondta, szabadjára kellene engedni a vírust, hozzáteszem, ő nem a harcvonalból osztja az észt.
Olaszokra,élvonalból nincs rálátásom.
Elég amit megosztanak kint élő ismerősök.
Én egy angol város csoportját követem napiszinten. Elkeserítő a helyzet, az első áldozatok az EÜ-ből kerültek ki. Ott sincs felszerelés. Ma még nem néztem be, de tegnap is egy orvos (IS) volt áldozat.
Valamint egyik magyarországi kórház víruskezelteknek elkülönített osztályának a tevékenységét követem.
Ezért vagyok dühös, ha valaki azt mondja,tök mindegy, hogy parancsra, vagy kútfőből, hogy nem kell maszk, utána meg megint mást. Ha nem tudom odatenni magam, akkor felállok.
Lehet törölve lesz ez a hsz. is.
Az olasz intenzív osztályon lengébb öltözetben vannak a nővérek, orvosok, mint egy mezei műtét esetén a magyar orvosok.
Egy szürreális mozit nézek két hónapja és csak kapkodom a fejem.
Majd elmúlik ez is, ugyanúgy mint minden más. A mi életünk nagyon sokkal könnyebb mint az elődeink volt.
Inkább aludjunk!:D
Vagyis nekem már nem ártana!:)
Lassan mi magunk is azok vagyunk a 4 fal között (halkan megjegyezném)
Persze össze sem hasonlítható azokkal, akik nem otthon, hanem valamelyik kórházi ágyban vannak.
Értem, értem.Ne haragudj!
Én azt nem néztem meg, mert ahány ember annyi információ.
Nekem bőven elég, hogy itthon üljek, nem mehetek sehová és hogy járvány van. A többit egész nap itt is csak olvasgattam belépés nélkül:-)))
csak összerakjuk a végére
:D