Koronavírus - Politikamentesen! (beszélgetés)
Céges busszal megyünk, kisbusz, fullon van.
De a városi buszok se üresek, legalább annyian járnak ilyenkor, mint 8-ra.
Szórakozóhelyre nem járok, éjszaka nem akarok kirándulni menni a lakóhelyemen kívülre, ha mégis elhagyom, akkor munkavégzés céljából teszem, azt pedig lehet. Színházi bemutatóra egy ideig nem készülök, ahogy nagyon sportrendezvényre sem. Jön a tél, csúszik az út, vagy odaérnék vagy nem. Mikor ismét mennék addigra majd alakulni fog valahogy a helyzet. Tömegközlekedést nem használok, autóval járok, ha olyan messzire kell mennem, hogy gyalog már nagyon messze lenne. Parkolni eddig sem volt egyszerű, ezután sem lesz.
Szóval engem nem igazán érintenek ezek a változások.
Elkeserítő ez a sok magas vérnyomásban szenvedő beteg. Egy jó orvos be tudja állítani, én elővenném ezeket a háziorvosokat.
Ők is csak a fizetést keveslik, meg szidják a rendszert, és a betegen töltik ki mérgüket. az enyém pl. nagyon jó diagnoszta, de ritkán jár az esze a betegen. Egy hétből 3-4 napot dolgozik, akkor is csak 4 órát. Maximum. És nem, nem jár betegekhez, az az asszisztens dolga.
Engem megnyugtatna, ha minden nap az összes elhunytat publikálná, és hogy ebből hányan voltak koronások.
Másrészt elég lenne naponta egyszer a reggeli vagy az esti hírekben bemondani. Qva nyomasztó, hogy akárhova kapcsolok, minden órában minden hírolvasó ezzel kezdi.
Szerintem az egész egy nagy katyvasz. Az elején mindenki megkapta - igaz volt, aki e-mailben és neki kellett kinyomtatnia :)))), most meg ha eszükbe jut kirakatják. Van ismerősöm, akinek annyit mondtak, maradjon otthon 10 napig, ha nincs tünete, mehet amerre lát. Tehát már "szabadulólevelet" sem kell vásárolni 3.500-ért?
Attól meg külön hányok hogy a GDPR bevezetésével egy nyamvadt gmail-es e-mailcím is személyes adat, de egy betegség nem.
Köszönjük.
A fiam egy kicsit fáradékonyabb, de más baja nincs. Tegnap ízérzékelő tesztet csinált. Meghúzta a citromleves flakont. Érezte az ízét:DDDD
A férjem lázas volt még reggel, most nem.
Én teljesen jól vagyok, azaz nagyon fájt a fejem reggeltől délig, csak a bal szemem környékén, de ez gondolom valami front.
A fiam holnap megy tesztelni, nekünk ma kér időpontot a doki. 5-re megyek hozzá a beutalókért.
Fogalmam sincs, hogy a szokásos meghűlések e vagy más. A tesztből majd kiderül...
Na igen.:DDDD
Nálunk kardiológiára úgy kell menni, hogy vérvétel, mellkas rtg + gyógyszerlista.
Biztos vagyok benne, hogy a férjem miatt kell a lista:DDD
Biztos, hogy nem szórakoznak rajta :) Kedvenc sztori, mikor elment a beteg ügyeletre, mert kiugró vérnyomást mért, de gyógyszereit megnevezni nem tudta. Hát jó, valamit írtak neki... hazament, otthon látta, hogy ugyanezt szedi. Levonta a tanulságot: egyik orvos pont olyan hülye, mint a másik :)
Szerencsére EESzT idejében ilyesmi már nem fordulhat elő.
:DDDD
Én nagyon jól szórakozok ezen, de az orvosok nem annyira;)
Nálunk ilyenek vannak. A hosszú, a felezős, amiből kettőt kell bevennem.
Derékfájásra (ez nem rendszeres), ez a pirossárga, a vitaminok (télen C és D) meg a borzalmak:DDD
Ha nem megyek be vele a dokihoz és érdeklődök. Ja, azt nem mondtam neki. Ááá, azt nem kérdeztem meg;)
És amikor azt mondja a férjem, hogy fáj a gyomra, akkor tudom, hogy a hasa fáj:DDD
Akkor is tudni fogják, mert a kezeletlen krónikus betegségek egyéb jelző tünetekkel járnak, még a beteg nem is vett róla tudomást. Például diabeteses láb, idegkárosodás, érrendszeri károsodás, szemfenéki erek elváltozása, veseszövődmények. Hamar levágható, hogy itt nem egészséges páciensről van szó.
Nem is tudom, egyáltalán létezik-e ilyen ember :)
Ez a jelenség meglehetősen gyakori :) Kicsi, kerek fehér tabletta. Vagy a "szívgyógyszer".
Vagy egyszerűen csak "az egyik" :DDD
Na jó, de a férjem ezt olyan szinten űzi, hogy azt sem tudja milyen gyógyszereket szed. Ha megkérdezik, akkor felhív, hogy mit is szoktam szedni reggel?
Ha kifogy valamelyik gyógyszere, akkor nem azt mondja, hogy elfogyott a co-prenessa, hanem elfogyott a hosszú, vagy elfogyott a felezős;)
De ez miért jó?
Én a férjemet mindig elrángatom, ha másként nem megy ellenőrzésre. Mindig felteszem neki a kérdést, hogy agyvérzést akar e kapni, mielőtt unokája lesz? Stb.
Én is azért megyek el x időnként, hogy tudjam van e teendőm.
A fiúnkat is erre szoktattam rá.
Nem kell hetente járni, de fél/1 évente nem árt egy vérvétel, vagy megmérni néha otthon a vérnyomásunkat, vércukrunkat.
Évente kardiológia, bár kicsit hanyag vagyok, mert most 3 év telt el az előző ilyen óta.
Fogorvos negyedévente, stb...
És ha érzünk valami olyat, ami nem szokványos, akkor meg megnézetni a dokival...
Hátha meg tudunk valamit előzni...