Kórházi csomag változat (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Kórházi csomag változat
Én ugyan nem vagyok kismama és nam is szültem még.De mivel egy olyan boltban vagyok eladó ahol elszoktuk mondani a kismamáknak hogy mit kellene még vinni magukkal ezért ezt bátorkodom kiegészíteni:
-melltörlő kendővel (mely azért jó mert nem kell minden szoptatás elött és után "a nem mindíg tiszta "fürdőbe rohangálni.Ezzel megtörlitek és mehet a szoptatás.Mindíg olyat kell választani amit nem kell lemosni mert a baba számára nincs káros anyag benne
-mellápoló krém (ez segíti az első kismamáknak a mellét hamrabb gyógyítani ha a baba nagyon megrágcsálja.ebből is olyat amit nem kell lemosni
-mellbimbóvédő (ez egy pillangó alaku szilikon vagy latex amit ha a mellbimbóra raktok nem harapdálja ki a pici a mellet de a kialakításának köszönhetően érzi a baba a bőröd és a tej illatát)
-eldobható bugyi (csak mert kényelmesebb megoldás mint a másik és nem is drága)
azért nem biztos, hogy mindenkinek van olyan hozzátartozója, aki örökké szaladgál az épp szükséges cuccal, tehát azért átgondoltan, de legyen összecsomagolva ami kell.
Azt viszont furcsálom, hogy beviszetek minden babaápolási cuccot,stb., mert nem tudod van-e bent? Annyi alkalom nyílik ezek tisztázására, hogy mire odakerülsz, ezek tisztázódnak. Elmondja a védőnő, NST-n, vagy szülőszobalátogatáskor a bába, de az orvosoddal is meg lehet ilyen dolgokat beszélni!
Szerintem meg az egész cicc úgy felesleges,ahogy van!:)
Már megbocsássatok ,de soha sem a férjetek ,sem a nagyik nem telefonáltak nem látogattak meg titeket?
Egy napi alap felszeretség szügséges,a többit behozzák a hozzátarozók,amire épp szükség van.
Szóval mire ez a nagy felhajtás?:)))
Sziasztok! Nekem van némi ellenvetésem a cikkel kapcsolatban. Szerintemvajúdáshoz bugyi tök fölösleges, még ha engedik is, hogy otthoni ruciban legyél. Tena lady is a magzatvízfolyáshoz, főleg ha mondjuk mérni kellene...arról nem beszélve, kórházban vagy, megoldják. A kórházi tartózkodáshoz 4 bugyi szerintem kevés (6 napra főleg). (Mellékesen írod, hogy minden etetés között elmész fürödni, bugyit meg csak másfél naponta cserélsz. Ha meg véletlenül jobban vérzel, akkor akár rgy fél nap alatt is kivégezheted a 4 bugyit.) Mellszívót minek? A 3-4. napon indul be a laktáció, addig nem kell, utánna meg maszírozgatni kell azért még egy hétig, hogy jól átjáródjanak a tejutak, szerintem fölösleges masszír, mellszívó etc. minthogy kézzel lefejed. Vizet egy egész kartonnal vihetsz, ugyanis sima szülésnél napi 5, császárnál napi 8 l folyadékot kell meginni az első hetekben.
Ja és ha sok cuccod van, nem kell egyszerre lecipelni, és azok az apróságok amik szerinted fölöslegesen vannak a listán,vagy több ruhanemű elfér a kocsiban.
Apukának papucs, mert a hosszú vajúdás alatt a kórházi nylon kalucsniban elolvad a lába.
Az enni-innivalót érdemes szülőszobalátogatáskor, vagy amikor alkalmad nyílik tisztázni a személyzettel,mert ez mindenhol másképpen működik. Ha engedik: egy kis csoki, sportpalackos ásványvíz nagyon hasznos.
Sziasztok!
Én nem vittem könyvet, de kaptam bent 2 kismamacsomagot, amikben volt elég olvasnivaló. Mondjuk én kb napi 1 cikket tudtam elolvasni:)
Én vittem szőlőcukrot és csokit a szülőszobára és nagyon jól jött, mert 15 óra volt a vajúdás, tehát kellett az energia a végére.
Nálunk hál' Istennek lehetett otthoni hálóingben, bugyiban lenni a szülőszobán, és a többi körülmény is nagyon otthonos volt, a férjem is saját ruhában volt végig.
Sziasztok!
Ott sem lehet saját hálóinget és bugyit használni, ahová én megyek - remélem még ma - szülni. Viszont sajnos enni/inni sem szabad vajúdás közben.
Szerintem nagyon fontos még valami krémet, mondjuk sudocreme-t vinni, nagyon jót tesz a gát feszülésekor, valamint valami aranyér elleni kenőcsöt.
Nálunk a szülészeten csak kórházi hálóingben lehet vajúdni/szülni és bugyit nem lehet viselni. Viszont inni lehet, így nekem jól jött az ásványvíz amit vittem. Ez szülés után is jó, mert ha sokat iszol nem kell katéter...menni fog a pisilés! Én éhes is voltam nagyon, így jól jött a keksz amikor már a szobában voltam.
S itt rooming-in van, tehát éjjel-nappal veled a baba, nem ajánlott a füldugó, mert nem hallod meg a saját babádat sem.
Olvasni volt időm, sőt! Még unatkozni is, így én rejtvényt fejtettem üres időmben :-))
Amit még melegen ajánlok az az intim nedves törlőkendő. Nagy hasznát veszed majd, főleg nagydolog után az érzékeny területre kiváló!
A használt törölközőket, hálóruhát, alsóneműt és a látogatóktól kapott, el nem fogyasztott ételt-italt én naponta hazaküldtem, így nem volt annyi holmi amikor már jöhettünk haza!
Ugrás a teljes írásra: Kórházi csomag változat
További ajánlott fórumok:
- Nem értem a menyemet. Elégszer, elég változatban tudattuk...
- Weight Watchers - európai változat
- Írjunk olyan neveket aminek női és férfi változata is van
- Kórházi csomag
- Babakelengye, kórházi csomag… Mi az ami hasznos vagy felesleges?
- Milyen kórházi csomagot vigyek magammal babának és mamának egyaránt a SOTE I-es klinikára? Mit adnak és mit nem?