Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Kórházi csomag változat fórum

Kórházi csomag változat (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Kórházi csomag változat

1 2 3
52. 1397c45af7 (válaszként erre: 42. - Nikice)
2008. okt. 2. 08:44

Én csak a saját szülésemről tudok beszélni,de nekem olyan fájdalmaim voltak,hogy aludni nem tudtam és bizony semmi másra nem vágytam,minthogy a párom fogja a kezem és nyugalomban teljen az idő.Engem csak idegesített volna bármilyen zene.

Azért azt el kell mondjam az első babásoknak,hogy én is azt hittem,hogy milyen pikk-pakk fog menni,és majd hogy elszórakozunk vajúdás közben a párommal.Aztán jött a hidegzuhany,mert én még olyan fájdalmat soha nem éreztem,azt hittem meghalok:-)

Így aztán nekem hozhatták volna világ összes szórakoztató eszközét,nem hiszem,hogy érdekelt volna.A második nap hozattam be újságot,de egy betűt nem olvastam el belőle,mert lesz azért ott mit csinálni....

51. 7130b15964 (válaszként erre: 50. - Bajusz9)
2008. okt. 2. 07:45
Ez szerintem annyira egyéni, mert függ a kismamától és a kórházi környezettől is. Nagyon jók ezek az ötletelések, de mindenkinek mások az igényei és mások a kórházak is.
2008. okt. 2. 00:52

Csak kiegészítésként 8 évnyi csecsemős nővérkedés, és három gyermek után:

Nagyon jól jönnek a kicsi, és sötét törülközők, mert az alsó részek megtörölgetése után csak ezt kell hazaküldeni, és nem is kap szívbajt aki látja, persze elég sok kell belőle, de otthon kimossák, és másnap hozzák is vissza.

Nekem folyton bugyi hiányom volt, pedig minden fürdés után kimostam (csak októberben nehezen száradt).

Nagyon hasznos volt a WC ülőkére helyezhető, eldobható papír. Nem csúszik úgy le, mintha WC papírral bűvészkednél. Mert ugye nem ráülni ilyenkor elég nehéz.....

Nekem a nagy csomagos háztartási vatta vált be a legjobban. Mindig akkorát téphettem belőle, amekkora éppen kellett (az első időkben valami óriási), és egyáltalán nem mindegy, hogy mi érintkezik a fájó sebbel, puha vatta, vagy valmi keményebb betét. Persze ha kapcsot használtak, akkor nem túl jó.

A cicire szerintem nagyon jó a Bepanthen, bár nekem nem kellett, csak az ismerősömnek. DE a legjobb, ha addig nem hagyjuk sokáig szopni a babát, amíg nincs elég tejünk. Nálam bejött. Amíg csak egy kevés előtej volt, addig 2 ciciből szoptattam minden szoptatásnál, de soha nem hosszú idei.

49. Mandula71 (válaszként erre: 48. - E96c5ea135)
2008. okt. 1. 20:51
Szerintem érdemes rákérdezni a pelusra. Nálunk ugyanis nem adnak, nekünk kellett vinni. Vagyis az első nap még kaptunk, akkor szóltak, hogy vigyünk be. Fürdetésnél minden baba kapott a kórházi készletből, de a többi alkalommal saját pelenkát kellett használni.
2008. okt. 1. 20:34

Sziasztok! Én még csak pár napja vagyok tag,de azt hiszem most merem venni a bátorságot, és irok én is.

A cikk iroja nem mondott olyan sok rosszat,sztem a babaujságos és bababoltos listák tulzásba viszik a dolgot,hogy az első gyerekes szülők jól kiköltekezzék magukat.

Volt itt olyan aki azt irta hogy minek a mellszivó...:nekem a 2. napon ugy belövellt a tejem hogy 3 decit fejtem le elsőre és nem tudom mi lett volna ha nincs ott. Biztosan begyullad a mellem.

Persze evőeszközt is visz az ember fia ha kórházba megy de szerintem a cikk irója nem azért nem irta le mert ő nem vitt csak mert ez evidens minden kórházi tartózkodáshoz.

A vajudáshoz használt tenna ladyről meg annyit,hogy nálunk a megyei kórházban kb az 5. izé után amit a kórház ad az a vastag vatta szerű valami, aki szült az tudja mire gondolok, nos kb az 5. után mondták ha van sajátom használjam azt.

A bugyit is hasznosnak tartom vajudáshoz mert pl ha jössz mész a folyosón, nem biztos hogy jó ha folyik a combodon a magzatviz :-)

Szerintem jó a csomagja a cikk irójának, én magam is hasonlókat vittem.

Ja és még anniy: a babának csak hazavivős ruci kell mindet mást adnak a kórházban mindegy hogy babás szobában vagy vagy sem.Hisz aki nem babaásban van annak a ygereke sem pucér és pelus nélküli.Nálunk pl pampers pelust adnak rájuk.

Üdv: egy szülészeten dolgozó

2008. okt. 1. 13:58

Szerencsére nekem nem kellett bent feküdnöm mert itthon elfolyt a magzatvíz és utánna rohanás. Rá 5 órára már meg is lett a kisfiam. Aztán még voltunk bent 3 napot és viszlát.

Úgyhogy nem sok mindent vittem magammal de ha el is felejt vinni valamit a kismama akkor biztos van olyan aki beviszi neki ami épp hiányzik. Persze a legfontosabb dolgok már elő voltak készítve.

46. Nikice (válaszként erre: 45. - F6a9962b78)
2008. okt. 1. 12:36
Hát, ha ennyire finishben vagy, akkor hajrá-hajrá!
2008. okt. 1. 12:28

Jahhj majdnem azt hittem ma szülök habár kitudja?

Végülis azt mondták csak egyújnyi igy menjek haza.. és eszembe jutott ez a cikk xD De már bevan pakolva :)

44. Nikice (válaszként erre: 42. - Nikice)
2008. okt. 1. 11:50
Mondjuk azt kívánom magamnak, hogy ne legyen időm a plafont nézegetni (szerintem nincs rosszabb, mint odabent várni, hogy rendesen beinduljon), és hogy ne legyek egyedül, de előre nem zárhatom ki..
43. Nikice (válaszként erre: 37. - 1eb84e4bad)
2008. okt. 1. 11:44
Ez is egy olyan, mint a füldugó, vagy bimbóvédő, ha lesz és kell előveszem, ha nem, akkor nem.
42. Nikice (válaszként erre: 38. - 1397c45af7)
2008. okt. 1. 11:43

Ezzel én is így vagyok /voltam a VÉGÉN. De ha teszem azt elfolyik a magzatvíz, és még igencsak messze a tágulás, akkor azért ott eltelik pár óra. Másfelől nem extrémebb, mint vajúdás közben aludni. Márpedig a fiammal az első fájások hajnali egy körül jelentkeztek, és én még visszadőltem, lévén, hoyg első volt, fogalmam sem volt róla, hogy beindult a vajúdás. Reggel, mentünk be, és délben megszületett. Ha üres szobában fekszem, nem kizárt, hogy ez megnyugtat (nem éppen az aktuális populásris zene, hanem egy Enya vagy hasonló).

Más fórumokon pedig arról beszélnek, hogy cd-t írnak, és az megy... Mi a különbség?

41. Hoxa
2008. okt. 1. 11:07

Sokan azt felejtik még el, hogy akkor is be lehet szerezni néhány dolgot, amikor már bent van az anyuka.

Első gyereknél én is vittem bimbóvédőt, kenőcsöt, melltartóbetétet, meg mindent, amiről úgy gondoltam, hogy kellhet. Másodiknál már nem fogok.

Nem volt rájuk szükség, de ha mégis kellett volna, a párom meg tudta volna venni gyorsan, nem kellett volna előre pénzt kidobni rájuk.

Azzal, hogy mi bevonulunk a kórházba, a boltok még nem zárnak be. :DDDDD

40. Arnika01 (válaszként erre: 38. - 1397c45af7)
2008. okt. 1. 10:04
Dettó:). Az zene az aztán Nekem sem jött be. Senki nem érhetett, és nem szólhatott hozzám a fájások közben. Itt azért nagyon sok hasznos dolgot leírtatok. Szerintem jó, hogy felmarült ez a téma, és mindenki eldöntheti mit is fogad meg a már tapasztalt anyukáktól:)Én a II.-es klinikán szültem: ott sajnát hálóingben voltunk( utána kiis kellett dobni.) Mindent adtak a babákak. Most viszont az I-es fogok, és itt hálóinget kapunk, de a babának mindent bekell hozni. Nagy különbségek vannak.
2008. okt. 1. 09:58
Na az aztán egy másik sikamlós téma, hogy ki mit igényel vajúdás alatt. Láttam már olyan párt, aki végigkártyázta a vajúdást, volt aki végigtárgyalta a mgyar történelmet kérdezz- felelek formában, s olyat is, aki azt szertte volna, hogy senki ne szóljon hozzá-nem vagyunk egyformák. Még azt sem lehet mondani, hogy ismerjük magunkat, tudjuk mi az igényünk.Ilyen speciális helyzetben az ember speciálisan viselkedik, s hogy mindenki másként- az az emberből fakadó gyönyörűség!
2008. okt. 1. 09:45

Sziasztok!

Én nem akarok senkit megbántani,de vajúdás közben örül az ember lánya,ha nyugalom van körülötte,és kisebb gondja is nagyobb annál,hogy milyen zene szóljon a fülében...

És azok a listák,amiket különböző babáruházak,magazinok állítanak össze,50%-ban teljesen felesleges dolgokat tartalmaznak.Csak azért írják oda,hogy az első babás tapasztalatlan anyukák megvegyék.

Tudom,mert én már átéltem,és utólag viccesnek tűnik,hogy milyen nagy feneket ketítettem a kórházi csomagom összeállításának.

37. 1eb84e4bad (válaszként erre: 35. - Nikice)
2008. okt. 1. 09:37
Hát, vajúdás közben iPod? :-DDD Azt megnézném!
36. Nikice (válaszként erre: 33. - Komikati@gmail.com)
2008. okt. 1. 09:33
nem mindegy, hogy vitázunk vagy vitatkozunk
35. Nikice
2008. okt. 1. 09:31

Védeném a cikk íróját, mert ő csak az ő tapasztalatait közölte velünk. Ő így látja. Vagyis kár olyasmiket mondani, hogy hülyeség, "felesleges" és társai. Biztosan érdemes a helyi sajátosságokról érdeklődni, hogy melyik kórház mit enged, mit ad stb. Én kb 4 listából szedtem össze az enyémet.

Azt meg nem igazán várom el, hogy majd a párom szakadjon ezer felé (bár meg fogja tenni, de nem erre alapozom), meg a rokonok rohangáljanak be tisztaságival, mert én nem szedtem össze a motyóm. Még akkor sem, ha a munkát a 37. héten hagytam abba. Ez azt hiszem, nem a látogatók feladata.

Füldugó: sokak kibökték maguknak, volt pro és kontra minden, most lusti vagyok megnézni, de két kb 6mm átmérőjű és kb 15mm hosszúságú vacak, csak elfér már valahol, és vagy használjátok vagy nem.

Szerintem fogja föl mindenki úgy, hogy ez az x-edik lista, miután a magazinokból, védőnőktől, barátnőktől már megkapott min fél tucattal, és vegye ki, ami szerinte kell, de a védőnőnek sem megyünk vissza pattogni, hogy ez baromság...

Kismillió fölös cuccot veszünk meg, de lehet van egy, amire nem gondolunk első körben, és áldjuk az eszünk, hogy betettük. Mindegyik benne van a pakliban.

Én egyébként (lehet hülyén hangzik) de most az ipod-on gondolkodom. Az is pici, elfér valahol, ki tudja meddig vajúdok. Akkor jutott eszembe, mikor az 5 hete szült barátnőm mondta, éjjel magára hagyták, és feküdt másfél órát egyedül (végülis segíetni senki nem tudodd volna úgysem), akkor jól jött volna.

2008. okt. 1. 08:44
én meg a sok fölösleges cucc helyett a pénzt félre fogom tenni a vip szobára, arra a remélem csak 3-4 napra, és akkor ot nyugodtan lehetünk és bárki ott lehet velem.
33. komikati@gmail.com (válaszként erre: 32. - F6a9962b78)
2008. okt. 1. 08:04

Dehogy nem kell vitatkozni, az mindíg előre visz!

Én pl. nem arra az elenyésző kisebbségre gondoltam, akinek anatómiai akadályai vannak, hanem arra, aki nem arra törekszik, hogy megoldja abból, amilye van, hanem rögtön segédeszközhöz nyúl. Lelke rajta. Különben még a bimbó nélküli emlővel is lehet szoptatni, hiszen a babának pont nem arra kell ráharapni,hanem a bimbóudvarra. De ilyen esetben hasznos lehet a bimbóvédő-vagy kiemelő-mert a baba megtanul szopni, és amikor egy picit megerősödik, megnő, már anélkül is remekül be tudja kapni.

Egyébként higgyétek el, azok közül aki biztosra állítja, hogy Ő alkalmatlan szoptatásra, türelemmel majdnem kivétel nélkül bebizonyosodik, hogy tud! Ha akar! Sajnos sok helyen nincs meg az a segítség, ami segít ezt bebizonyítani.

2008. szept. 30. 23:01
szerintem meg mindenkinek más kell és nem kell ezen vitatkozni :) Szép estét .D
31. Mandula71 (válaszként erre: 28. - Mirtil83)
2008. szept. 30. 22:11

Melyik kórházban adják automatikusan????? Szerintem sehol, legfeljebb tanácsolják, hogy megveheted...Nekem a szülésznő mondta még a szülőszoba látogatáskor, de egyáltalán nem volt rá szükségem. A kencékre sem. Ettől persze másnak még jól jöhet.

Ami nekem még eszembe jutott az eddig leírtakon kívül: egy mosdószivacs, meg szívószál. Ha véletlenül császármetszésre kerül a sor, a műtét utáni ébredéskor jól jön a szívószál, ha meg érzéstelenítéssel végzik a császárt, akkor meg pláne, mert az ember szomjas, de ha nem akar iszonyatos fejfájást magának, jobb, ha nem emelgeti a fejét. Inni viszont ugye muszáj:) A szivacs szintén császáros kismamáknak jöhet jól,mert anélkül elég nehéz úgy mosakodni, hogy a sebet, a kötést ne érje víz.

30. Verka (válaszként erre: 25. - Komikati@gmail.com)
2008. szept. 30. 22:05

Sajnos én aközé a kevés nő közé tartozom, akinek nem alakalmas a mellbimbója a szoptatásra, igazából annyira lapos, hogy szinte nincs is, ráadásul az első szoptatásra olyan ödémás lett a mellem, hogy másfél napig képtelenség volt mellre tenni a kislányomat :(. Az összes csecsemősnővér segíteni próbált, végül az elveiket feladva előkotortak és lefertőtlenítettek nekem egy szilikon bimbóvédőt. 13 és fél hónapig szopizott, a "vacak szilikonnak" köszönhetően.

Ha lesz még babám, megpróbálom annélkül, de a táskámban azért lesz, bimbóápoló krémmel együtt.

29. Akvamarin (válaszként erre: 25. - Komikati@gmail.com)
2008. szept. 30. 21:54

A mellápoló krém igenis jól jöhet!Nekem nem volt,és a második napon már szükségem volt rá annak ellenére,hogy a lányom úgy szopizott,mint a kisangyal.Helyes volt a technika,tulajdonképpen nem sebesedett ki a mellbimbóm,de kicsit kipirosodott az igénybevételtől.Lássuk be,nem volt hozzászokva ilyen "használathoz" addig!Érzékeny lett,minden etetésnél sziszegtem,amíg hozzá nem szoktam a szoptatáshoz.

Ezért megvettem a kórházban azt,amit ott is árultak a csecsemős nővérek 2500 Ft-ért,és nem bántam meg!Nem fogyott el,és nemsokára lejár,ki kell dobnom,és a következő babához újat kell vennem,de akkor sem sajnálom,mert egyszer sem kellett szüneteltetni a szoptatást-amire elég elrettentő példát láttam.Ez is olyan változat volt,amit nem kellett lemosni,és állandóan zsírosan tartotta a bimbókat.Nem is repedeztek ki a szárazságtól,áldom a nevét annak,aki kitalálta!

28. mirtil83 (válaszként erre: 25. - Komikati@gmail.com)
2008. szept. 30. 20:48
Szerintem az hogy kinek mire van szüksége azt mindenki maga dönti el.Egyébként ezt mind szokták vinni már a több gyermekes családanyukák is.Sőt a mellbimbóvédőt már autómatikussan adják a kórházba ha a mama melle ki van sebesedve.Külömben is ha a mai világba megtehetjük hogy ne szenvedjünk olyan dolgoktól ami miatt 10 évvel ezelött könnyek peregtek akkor miért kell ezt megvonni tőlünk nőktől.Azt hiszem ilyen kényeztetéseket megérdemlünk!!!És természetessen kezet mosol szoptatás elött de azzal törlöd meg a melled is és a nedves törölközőn a legtöbb a baci.Akkor ilyenkor szerintem jobb az ha nem törölgeted vele hanem a kendővel amit utána eldobsz.
2008. szept. 30. 20:46

a babaoltok listáján az összes babaoltban található termék rajta van. Na de ne bántsuk szegényt, segíteni akart :-)

Nálunk kell evőeszközt is vinni, mert nem adnak...

2008. szept. 30. 20:05

Teljesen egyetértek komikati@gmail.com hozzászólásával. Velem megpróbáltatták azt a nyavalyás bimbóvédőt, mert hogy "nem szopik a babó". Persze, hogy nem szopik szegényke, hogyha előtte leszedálják, meg megtömik. (Persze tisztelet a kivételnek) Örül, hogy végre ismerős kézben lehet, és kicsit megnyugodhat.

Egyébként, ami nekem nagyon jó volt, hogy vittem, az a domestos törlőkendő, mivel nem volt túl higiénikus a mellékhelyiség, hogy finoman mondjam. Nyugodtabban végzi az ember, a szülés után amúgy sem túl könnyű, dolgát.

25. komikati@gmail.com (válaszként erre: 18. - Mirtil83)
2008. szept. 30. 19:49

-Melltörlőkendő!? szerintem tök felesleges.A kezedet úgyis megmosod szappannal, tehát ha a csapnál vagy, megteszed a melleddel is.Az tökéletesen elég is.

-Mellápoló krém!? A szopás során (ha helyesen van a baba szájában az emlő,-tehát a bimbóudvar is!- Rákerül az anyatej is, és annál még a világon jobb krémet nem találtak ki!!!(Egyébként a rajtamaradt anyatejet nem kell lemosni, hanem hagyni kell rászáradni, az majd teszi a dolgát!)

-Bimbóvédő!? A Nők egy elenyésző ezrelélkének nem alkalmas a mellbimbója szoptatásra. Ha a szoptatási technika jó,(márpedig az megtanulható)a gyerek nem "harapdálja"ki. A gyerek eredendően szopóreflexszel születik, nem rágni akar.

Tehát mi a fenéért kéne egy újszülött gyermeket rögtön ahoz a vacak szilikonhoz szoktatni.

Na ja! Akkor mi lenne a bababoltokkal????? Szivesen vitatkozom ezügyben!

24. 1eb84e4bad (válaszként erre: 17. - BollerKrisz)
2008. szept. 30. 19:34
Kórháza válogatja, a cikk szerontem is felesleges:-) Nekem van egy szupi csúcs listám, amit a veszprémi kórházra aktualizáltam. Annál IDE nem kell se több, se kebesebb. Az azóta szülő ismerősöknek küldözgetem.
23. 1eb84e4bad (válaszként erre: 11. - Komikati@gmail.com)
2008. szept. 30. 19:32
hát... én a férjemmel a legkevésbé sem foglalkoztam:-)kicsit hadd olvadjon a lába, miközben belőlem kibújik egy babó!
1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook