Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Komplikációk és koraszülés fórum

Komplikációk és koraszülés (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Komplikációk és koraszülés

1 2
2011. jan. 15. 00:31

Gratulálok a kisfiadhoz!Nagyon szép gyermek!

A történetet sírva olvastam végig.Nagyon megható.

Hála az égnek,hogy itt van Veletek.

Csodállak és minden tiszteletem a Tiéd,és azoké akik hasonló dolgokon mennek keresztül.

Nagyon sok boldogságot és jó egészséget kívánok Nektek!

39. fnitta
2010. szept. 14. 22:11

Kedves Anyukák! Ha valakinek PIC-re került a babája, akár azért mert koraszülött volt, akár más okból kifolyólag, akkor kérem, küldje el a fotóját,ugyanis egy jótékonysági akció keretében Babafotó gyűjteményt készítünk a PIC-et megjárt kisbabákról. Célunk felhívni a figyelmet arra, hogy milyen sok családot érint a kérdés - jóval többet, mint gondolnánk! Szeptember 17-én kezdődik egy jótékonysági licit, amelynek teljes bevétele két koraszülött osztály támogatására lesz fordítva, szeretnénk, ha minél többen hallanának róla.

Ha szívesen küldenél képet a babádról, akkor kérlek, írj!

38. Aliz73
2010. febr. 25. 22:28

Hát meg könnyeztem a történeted!

Nagyon szép a végén a versike is.

Próbáld elfelejteni a sok rosszat.

A pici fiad majd kárpótol mindenért.

A lényeg hogy mindketten éltek.

Sok boldogságot és jó egészséget nektek!!

2010. febr. 25. 16:27
Gratulálok és jó egészséget kívánok Nektek! Büszke lehetsz a Kisfiadra!
2010. febr. 25. 15:51
Nagyon csodálkozom a kórház eljárásán. A HELLP ebben az esetben teljesen egyértelmű volt, azaz lett volna, ha időben leveszik a labort! Ami a minimum, ha bármilyen panasza van egy kisamamának (pl. magas vérnyomás)! Az első terhességem nekem is HELLP-be torkollt, szerencsére csak a 37. héten, és időben felismerésre került. Így mindketten simán megúsztuk. Amikor magasabb volt a vérnypmásom, a dokim azonnal rákérdezett, hogy fáj-e a hasam, és mikor igent mondtam, már fel is vett, és azonnal ment a labor; vérvétel után egy órával már megvolt a lányom, alig tudtam körülnézni! Bárcsak minden szülész-nőgyógyász ilyen tehetséges és lelkiismeretes lenne!
35. 1a7db11ff0 (válaszként erre: 34. - Rabea)
2010. febr. 25. 15:38

gratulálok,

de jo nektek legalább veletek van a gyermeketek

:-(((

34. rabea
2010. febr. 25. 15:11
Az én kicsi lányom a 30.hétre született 1710gr és 41,5 cm volt. Az orvosomnak hiába panaszkodtam a vizes végtagjaimra,azt mondta tegyek vizesruhát rá és a melegtöl vagyok ilyen.Minden rendben van. Egy napon elkezdtem hányni,nem tudtam abbahagyni.pénteken már a kórházban voltam.Délután átszállítottak egy másik kórházba,ahol azt mondták hogy a cukrom már 30körül van.Kezeltek inzulinnal,de szombatra annyira rosszul lettem és a májfunkciómnak az eredménye is annyira rossz lett hogy még aznap megcsászároztak.Mütét után az orvos mondta hogy hajszálon mullott az életünk.Gyulladásom volt,ami mérgezte a szervezetemet.A kicsim az intenzívre került,lélegeztetön volt.6 hét után hozhattam haza.Diabétesem sincs,amütét után 2héttel már abbahagyhattam az insulin kezelést.Kislányom már 4hónapos,56cm és 4kg egészséges baba aki mindig mosolyog.Szia.
2010. febr. 25. 13:07

szia.

az én kisfiam is a 29.hétre született de sajnos 34 órásan agykamrai bevérzése lett és meghalt,meghato ahogy leirtad a történetedet szivemből szoltál,de neked ott van ő,nekem meg csak a temetőben maradt egy hely ahová hozzá kimehetek :-((

32. Judy24
2010. febr. 25. 09:07

Nagyon megható történet. Örülök neki, hogy a vége azért "jó".

Nekem is koroszülött a kisfiam, bár nem ennyire pici mint a tiétek. 1 hónapig voltunk kórházban, de onnan is csak azért kerültünk haza, mert haza hoztam, hogy itthon jobb lesz neki.

Ő betegnek született, de szerencsére ma már gyógyítható, bár a terhesség alatt nem veszik észre, hogy baj van. Április 6.-án lesz a műtétje és onnantól rendes életet élhet. Az, hogy lesz-e valami egyéb baja, majd elválik.

A kórházban töltött időt nem lehet elfelejteni szerintem, csak az emléke és az álatala okozott fájdalom halványul.

Úgyhogy kitartást kívánok minden Anyukának!

31. ba21036ade (válaszként erre: 26. - Sly001)
2010. febr. 25. 07:04
Szia.Ki volt az orvosod?A PIC-ről csak jót lehet elmondani,a kisfiam volt náluk,igaz,"csak" 4 napig.De Ők nagyon lelkiismeretesen végzik a munkájukat.Gyönyörű a kisfiad.Jó egészséget,boldogságot nektek.
30. bluemoon1978 (válaszként erre: 26. - Sly001)
2010. febr. 24. 18:47
Én is pánikbeteg vagyok már 17 éves korom óta, most természetesen jobban kijött...de én már megtanultam kezelni, gyógyszert sem vagyok hajlandó szedni!!! Orbáncfű csepp sokat segít!
2010. febr. 24. 17:31

Szépen leírtad a történteket.... eszembe jutott, hogy 10 éve mi is hasonló dolgokon mentünk át. Aggódás, félelem, bizonytalanság, küzdelem egy kis lény életéért.

Az én kisfiam is 29. héten született, 1100 grammal, igaz, ő 2000-ben (májusban lesz 10 éves). Már a születésekor sem sok esélyt adtak arra, hogy egyáltalán életben marad.

Soha nem fogom sem én, sem a férjem elfelejteni azt az időszakot, elevenen él mindkettőnkben.

A gépek zaja, a fertőtlenítő szaga, az a két hónap nélkülözésben eltöltött időszak, amíg a kisfiunk kórházban volt. Vidékiek vagyunk, így albérletben laktunk Budapesten, míg a kisfiunk kórházban volt, a férjem feladta a munkahelyét, hogy velem jöhessen, s mellettünk legyen.

Meg kell azonban említenem, hogy életemben először akkor tapasztaltam, hogy mennyi önzetlen, segítőkész ember van. S ezt nem anyagiakra értem, hanem a lelki támogatásra, amit akkor kaptunk, a sok jó és bíztató szóra.

A kisfiam ma egészséges (egyetlen visszamaradt "betegsége" van, az egyik szemére kb. 10 %-os látása alakult csak ki), egyébként sem testi, sem értelmi fogyatékossága nincs, sőt, nagyon okos nagyfiú lett belőle.

Talán kicsit érzékenyebb, idegileg labilisabb, nehezebben oldódik. De lehet, hogy ez akkor is így lett volna, ha időre, augusztusban születik.


Jó egészséget kívánok minden kis koraszülöttnek! :)

28. mandy (válaszként erre: 26. - Sly001)
2010. febr. 24. 15:33
Na így persze már érthető, tényleg megbűnhődött, igazad van, hogy nem bűntetted még Te is :)
27. 9242a6388c (válaszként erre: 26. - Sly001)
2010. febr. 24. 15:30
Szép történet, van igazi megbocsájtás...:)
26. Sly001
2010. febr. 24. 15:28
Köszönöm az üzenetet.Igen,ez a megbocsájtás dolog nagyon nehéz kérdés.Az a helyzet,hogy Ő is nagyon megfizetett a bűnéért,én már nem akarom bántani.Az anyja miután szétválasztott minket,meghalt agyvérzésben...Még terhes voltam...Párom ott maradt nélkülünk és anyja nélkül is,ez volt neki a Sorstól a legnagyobb csapás.Utána nem akartam neki megbocsájtani,végül a gyámhivatal lépett közbe,hogy igenis fel kell vennem a kapcsolatot az apával,mert a gyermeket nem foszthatom meg az apjától.Amire nagynehezen megbékéltem,párom a sok elfojtott lelki bánattól megbetegedett,krónikus vastagbélgyulladást kapott,ennek már lassan 4 éve,és azóta 80%-os rokkant.Egyetlen öröme a család,és Zétény.Mostmár áldja a sorsot,hogy gyermekünk született,mert ebben az állapotban amiben van,már nem lehetne gyermekünk,a szedett gyógyszerei miatt.Még mindig van nekem is problémám,mert a sok gond miatt én meg pánikbeteg lettem.De persze Zétény kárpótol minket mindenért:))
25. katus3
2010. febr. 24. 15:27
Szia! Gratulálok a kisfiadhoz! Tudom mit érezhettél,nekem is volt két koraszülésem. Lányom 35 hétre született,1700 grammal és 40 centivel,fiam 30.héten 1720 grammal,és 42 centivel. Ahogy néztem a képeket,bennem is felidéződtek azok a hangok,a fertőtlenítő illata,a félelem,minden... Szerencsére mindketten egészségesek,és kislányom is 5 éves. Senki sem mondaná meg róluk,hogy koraszülöttek. Fiamnál az orvosok meg sem akartak vizsgálni,azt mondták,úgysem szülök. Kiküldtek wc-re tolófájásnál.:-(
24. mandy
2010. febr. 24. 15:10

Hát a leírtak alapján én se lennék képes arra, hogy megbocsájtsak az apukának (aki mostmár az, de akkor nem volt sehol).....


De minden jó, ha a vége jó :)

2010. febr. 24. 13:55

Szia!

Gratulálok az erődhöz a kitartásodhoz és a kisfiadhoz!

Nagyon hosszú boldog életet kívánok nektek!

Ha jól értem az édesapával együtt vagytok??

2010. febr. 24. 13:54

Szia!Nagyon szép nagyfiú lett belőle. Örülök, hogy leirtad a veletek történteket.Így választ kaptam arra, hogy másban is nagyon intezíven él ez a nagyon rossz érzés a koraszülésével kapcsolatban. Az én kislányom 24 .hétre született 620g-mal,/most 19hós/ úgy néz ki ,hogy mi is jól alakulunk,és ennek ellenére mégis ,minden nap fájó emlékek törnek rajtam elő.Lehet ,hogy ez sosem múlik el?!!

Jó egészséget kívánok!

21. nina89
2010. febr. 24. 13:26
Nagyon gyönyörű a kisfiad, Te pedig nagyon erős nő lehetsz, minden elismerésem a Tiéd! A párommal alaposan megkönnyeztük a történetet. Remélem, az apuka megbánta, hogy így viselkedett az elején, és most már nincs fontosabb számára, mint Zétény egészséges fejlődése. Minden jót kívánok Nektek! :)
2010. febr. 24. 13:18
Minden jót kívánok nektek az életben!:)
2010. febr. 24. 13:05

Hát, minden elismerésem a Tiétek! Csodálatos, hosszú még boldogabb életet kívánok Nektek és jó egészséget!

Köszönöm, h megosztottad ezt Velünk!

A legjobbakat!!puszi, Jasmine

2010. febr. 24. 12:53

Én is gratulálok a pici gyönyörű fiadhoz.

Nekem is furcsa, hogy apukának a bajban nem volt gyermeke, amikor minden jóra fordult akkor meg volt.

Remélem nem haragszol, hogy ilyeneket írok, de csodállak, hogy meg tudtál bocsátani, mert én képtelen lettem volna.

Örülök, hogy a végén minden jóra fordult.

2010. febr. 24. 12:53

A szavem szakad bele amikor hasonló cikket olvasok! Hál'istennek már jól vagytok, de gondolom kellett ez az 5év ahhoz, hogy fel tudd dolgozni a történteket...bár talán sosem fogod igazán.

Gyönyörű kisfiad van, Ő aztán megküzdött azért, hogy boldogan Éljen!!!!

Puszi nektek

ui: megkönnyeztem a soraidat

2010. febr. 24. 12:21

Én is gratulálok a szép kisfiadhoz.

Nagyon erős nő lehetsz,minden elismerésem a Tiéd.

Akkor most együtt éltek az apukával is a történtek ellenére?Bocsi,ha olyat kérdezek amit nem szeretnél,akkor ne válaszolj rá.Csak mert én a történeteteket végig gondolva,nem hiszem,hogy meg tudnék neki bocsátani.Pont akkor hagyott el,amikor a legnagyobb szükség lett volna rá...

Minden jót nektek.

2010. febr. 24. 12:07
Gyöngyőrű fiú lett belőle!Továbbiakban csak jót kívánok nektek és persze egészséget,mert lehet hogy közhely,de ez a legfontosabb!
14. Ella89
2010. febr. 24. 11:42

Sly! Gyönyörű nagyfiú lett a pici babából! :) Átérzek mindent! Engem is elhagyott először a vőlegényem (szintén az anyja nyomására), de meggondolta magát és az esküvőt is megtartottuk! Lea lányunk 36. hétre született, de komoly fertőzést kapott, ami megtámadta a tüdejét és át kellett szállítani a János kórház PIC-be, ott is kapott egy súlyos fertőzést, szívproblémát állapítottak meg nála (amit szerencsére kinőtt), de borzasztó volt az az egy hét, amit bent kellett töltenie és én nem lehettem vele, csak napi 10 percre! Én is naponta érzem a fertőtlenítőt, a sípoló gépeket és eszembe jutnak a nővérek, akik kaja után, kézmosás nélkül nyúltak be a 600-800 grammos babákhoz. Nem csoda, hogy szinte kivétel nélkül fertőzést kapott! Rémálom volt, de már vége.


Lányok! A babák mind nagyon szépek és erősek! Ők már megtanultak küzdeni!

Bluemoon! Most én is siratom a gyönyörű kislányodat. :(

Holly! Magyarországon sajnos nincsenek felkészülve a HELLP-re, már több fórumon olvastam én is, hogy nem tudtak mit kezdeni vele, s persze sokszor fel sem ismerik.

13. b52d3380ac (válaszként erre: 12. - Holly)
2010. febr. 24. 11:29
Azta mindenit! Mindhárom gyermekeddel Hellp szindróma? Gyönyörű a kislányod!
12. Holly
2010. febr. 24. 10:54

Szia,

nagyon átérzem miről írsz... Nekem 3-szor volt HELLP szindrómám. Első a 25. héten, második a 24. héten. Mindkét lánykám elvesztettem :(

A harmadik szülésem Angliában volt, speciális kezelésekkel, gyógyszerekkel, nagyon felkészült és elhivatott csapattal, akik az én betegségemre specializálódtak. Így kihúztuk 32. hétig. Rebecca most 3.5 éves, mi is járunk fejlesztésre, de egyébként minden oké vele.

2010. febr. 24. 10:43
Nagyon szép irás, nagyon megható, igazi hős a kisfiad!!!!!! Gratulálok hozzá, igazán kivételes gyerek!
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook