Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Kölcsönadok egy hatalmas összeget, írassak ügyvédi szerződést? fórum

Kölcsönadok egy hatalmas összeget, írassak ügyvédi szerződést? (tudásbázis)

1 2 3 4 5 6 7
78. simple (válaszként erre: 60. - Flóra76)
2023. ápr. 8. 13:01
Kifogást mindig lehet találni. Már többször leírtam, hogy én úgy indultam el az életbe, hogy egy táska ruhám volt összesen, semmi más. Se pénz, se szülők, semmi. 16 évesen. Mikor elkezdtem dolgozni, az volt az alapelvem, hogy a megtakarításom minden hónapban csak több lehet, mint az előző hónapban volt. Ha csak egy ezressel is, de több legyen. Raktam össze a havi 5-10 ezer forintokat, amiből pár év alatt összejött párszázezer, amivel már lehetett mit kezdeni. Nyilván ez évtizedekkel ezelőtt volt, akkoriban még más volt 5-10 ezer ft értéke. Így lépkedtem lépcsőfokról lépcsőfokra felfelé, közben egyre jobb munkám lett, idővel már havi 200 ezret is félre tudtam tenni, a lényeg, hogy mindig gyűjtöttem. Ingatlant úgy is vettem, hogy fizettem a lakástakarékot havonta, és mikor vége lett, abból vettem lakást, úgy hogy mostanra az a lakás az ötszörösét éri. Alkalmazottként persze sokkal nehezebb megélni, én is éltem bérből és fizetésből, de a pénzemmel már akkor is tudatosan bántam.
77. Channa* (válaszként erre: 65. - Epresturmix)
2023. ápr. 8. 12:56

Pontosan!

Épp ezért írtam, hogy sokan egész életükben nem keresnek ennyit.

2023. ápr. 8. 12:52

És az irigység.

Én azt teszem, ami nekem megfelel.

Mindig volt saját ingatlanunk, dolgozunk, vannak autóink, nem okoz gondot megvenni sem a háztartásigépeket, sem a szórakozáshoz szükséges technikai eszközöket, ki tudom fizetni a fogorvosi kezeléseket is, nyaralunk is, stb.

Jóval az átlag felett keresünk, van megtakarításunk.

Pont olyan színvonalon élünk, ami nekünk megfelel.

alkalmazottak vagyunk, és engem a pénz csak annyira érdekel, hogy fedezze azt amire szerintünk szükségünk van.

Soha nem akartam sem vállalkozó lenni, sem nagy befektető.

És nem tudok mellényzsebből elkapni 25 milliót.

Ez nem az átlag, hanem a középosztály egy része.

Senkire nem vagyok irigy.

Amit írok, azt azért teszem, hogy ne tudjátok elhitetni a többséggel, hogy sz@r alakok, mert nincs 25 milliójuk.

75. Epresturmix (válaszként erre: 67. - 9b10f3d7ff)
2023. ápr. 8. 12:51

Minden pénzről szóló fórumnál megjelennek azok az emberek, akikről ezer meg egy éve tudjuk, hogy tehetősek, de minden alkalommal tudatniuk kell velünk. Röhej. 😀

És igazad van teljes mértékben. Mindenkire szükség van ebben az országban. Mindegy mi a munkája és mennyit keres vele! Így áll össze a társadalom! 😇

74. Regin_a (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2023. ápr. 8. 12:48

Nem ügyvéd hanem közjegyző, akkor biróság nélkül lehet kérni a végrehajtást. Az is szép dolog ha segitesz, de a hivatalos papirozástól nem szégyenkezz

Adtam nagyon közeli ismerősnek 2milliót papir nélkül, simán visszakaptam

Kértem és kaptam szorult helyzetben 600ezret, én irtam róla 2 példányos papirt

Aki adta, a végrendeletében törölte ezt az adósságomat

73. bellabi (válaszként erre: 49. - Simple)
2023. ápr. 8. 12:48
Köszönöm a választ.
72. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 71. - Lompika2)
2023. ápr. 8. 12:45

Nincs jól egyáltalán, hogy itthon nem tudsz félretenni szinte semmit tisztességes munkából.

Az én munkakörömmel, Angliában 4 x annyit keresnék kevesebb munkával... ez piszkosul nincs jól. Igen állt a zászló, lehetett volna mennem, de a beteg apám nem akart jönni , én meg nem hagytam itthon, mert nem érdemelte volna meg az otthont.

El van cseszve ez az ország, sok ügyeskedőnek áll főleg a zászló, nem a kisvállalkozókra gondolok,és főleg nem az alkalmazottakra.

Hányszor lehet itt is olvasni, készül nyugdíjba és most jön rá, hogy évekig be sem jelentették, vagy megrokkan és derül ki, nem jár neki rokkant ellátás, mert szintén ua. eset, nem jelentették be.

71. lompika2 (válaszként erre: 59. - Simple)
2023. ápr. 8. 12:33
Így van. Mindenkinek áll a zászló. Soha nem voltam irígy senkire. Nekem nem volt elég vér a pucámban,hogy belevágjak dolgokba. Én ezt felismerem. Én a többségbe tartozok aki sodródik egyik hónapról a másikra. Nem vagyunk egyformák. És ez jó!
70. b39c721a9b (válaszként erre: 69. - Channa*)
2023. ápr. 8. 12:31
Akkor itt nincs középosztály (sajnos) és egyre inkább tűnik el a középosztály Nyugatról is.
69. Channa* (válaszként erre: 57. - Simple)
2023. ápr. 8. 12:29

Nem, nem kértem példát.

Tisztában vagyok azzal, hogy kell pénzt csinálni, stb.

Azt is elhiszem, hogy megcsináltad, és vannak akik megcsinálják, ez habitus kérdése.

Lehet, hogy te és néhány ismerősöd ezt csinálja és valóban mellényzsebből elővesznek 25 milliót bármikor. Azt is elhiszem, hogy szerinted ez az általános, mert ismersz esetleg 20 embert, akik hasonlóan élnek, de nem ez az általános. Nincs minden második embernek 25 milliója. A legtöbb embernek egész életében nincs ennyi pénze, így albérletben tengődnek, fizetéstől-fizetésig élnek, ha elég az amit keresnek, de jellemzően nem, mint írtam ez a minimálbéresek országa, ahol nem csak papíron annyi, hanem valóban ennyit keresnek.

A középosztály az aki bérből él, nem minimálbéres, van saját ingatlanja, nem okoz neki gondot egy mosógépet megvenni, ha elromlik, stb.

Akikről te beszélsz, azok nem tudom, hogy hova tartoznak. Nem a felső tízezerbe, hanem a kettő között vannak, és nem gondolnám, hogy 100-200 ezer családnál több elő tudna rántani ennyi pénzt.

A középosztályban is kevesen vannak.

Van 2,5 millió nyugdíjasunk, kb. ugyan ennyi gyerekünk, a maradék kb, negyede 1 millióan mélyszegénységben élnek, 1,5 millióan szegények, kb. 1,5 millióan, de inkább kevesebben élnek a középosztályban és az a párszáz ezer ember van fent.

Igen, az aki nem tud lakást venni, az szegény. Aki tud venni lakást, de nem a legdrágábbat, az a középosztály közepén van, stb.

68. b39c721a9b (válaszként erre: 67. - 9b10f3d7ff)
2023. ápr. 8. 12:27
Igen, akiket felsoroltál, azokra JÓVAL nagyobb szükség van, mint a kiskirályokra. 😊
67. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 65. - Epresturmix)
2023. ápr. 8. 12:26
Bizony, és vannak sokan, akik nem úsznak a pénzben, de nagyon keményen, hivatástudatból odateszik magukat. Ott vannak a nővérek, még sok orvost is ide tudnék sorolni, a dajkákat, akik mossák a kőgazdag szülők gyerekeinek a caros fenekét a bölcsődében. Óvónők, pékek rakodók, tömegközlekedésben dolgozók stb. Mindenkire szükség van az utcaseprőre is, nem szabad lenézni senkit, aki dolgozik ebben a nyomorult országban carért-húgyért.
2023. ápr. 8. 12:16
Kend valami ispán, vagy főispán? 😁
65. Epresturmix (válaszként erre: 64. - 9b10f3d7ff)
2023. ápr. 8. 12:09

Évente sem keresek 25 milliót. Nemhogy ennyi pénzem legyen kölcsön adni. 😀

Most itt nyilván látom megjelenni a pénzesebb embereket, de azért tényleg túlzás lenne belőlük vonni itt átlagot. 😀

2023. ápr. 8. 12:07

Azért ne essél már túlzásokba, hol élsz?

Tudom nehéz más helyzetébe beleérezni egyeseknek magát, de rengetegen élnek minimálbérből, Aki csak vagy visszakapom, vagy nem alapon ad 25 milliót, az nem középosztály az tuti.

2023. ápr. 8. 11:58

Minden másodiknak? De jó. :)

Akkor mi egészen más körökben mozgunk.

62. andi6020 (válaszként erre: 59. - Simple)
2023. ápr. 8. 11:40
Minden szavaddal egyetértek.
61. andi6020 (válaszként erre: 51. - Simple)
2023. ápr. 8. 11:39
Szerintem is ez a középosztály.
60. Flóra76 (válaszként erre: 59. - Simple)
2023. ápr. 8. 11:38

Egyetértünk.

Annyiban pontosítanék, hogy nem mindenkinek adott, mert a nullából, a carból nem lehet várat építeni...

De tény, sok ember elmegy a lehetőségek mellett, ilyen-olyan indokkal.

Ami a legszomorúbb, hogy egyre többen vannak, akik munkavállalás nélkül a semmire akarnak sok pénzt keresni.

59. simple (válaszként erre: 58. - Lompika2)
2023. ápr. 8. 11:32
Ez így van. A lehetőség mindenkinek adott. Tőlünk is irigyli a szomszéd a nagy házat, azt bezzeg nem irigyelte, mikor minden pénzünket beforgattuk a vállalkozásba, és minden nap éjfélkor estünk haza zárás után. Csak a munka gyümölcsét nézik az emberek, a befektetett energiát nem. Mindenki pénzt akar, de tenni érte semmit.
58. lompika2 (válaszként erre: 49. - Simple)
2023. ápr. 8. 11:28
Ez tök jó, hogy vannak ilyen helyzetben levö családok. Sajnos én nem mondhatom el ezt magamról. De mindenki a saját szerencséjének a kovácsa.
57. simple (válaszként erre: 53. - Channa*)
2023. ápr. 8. 11:26
Nagyot mondani? Írok egy példát, tavaly vettem egy házat 27 millióért, most adtam el 42 millióért. Még lejön az adó, meg 1 millió volt az illeték, a maradékért kb. 3 órát dolgoztam összesen. Soha nem hagyok ki lehetőséget, és lehetőség mindig van!
56. simple (válaszként erre: 52. - Timycat)
2023. ápr. 8. 11:24
Igaz, csak nem tudom ezt megszokni soha, hogy a többségnek mennyire hiányos a pénzügyi kultúrája.
2023. ápr. 8. 11:21

Én nem adnék ekkora összeget kölcsön.

Mégis, ki az akinek adnád ?

Miért nem a bankból veszi fel ?

54. ,zumba
2023. ápr. 8. 11:11
25 millió kp. a zsebből...meg a rengeteg ilyen-olyan hiteles honfitársunk.
53. Channa* (válaszként erre: 43. - Simple)
2023. ápr. 8. 11:11

Az én ismerőseim se állnak rosszul, de nincs nekik 25 milliójuk amit mellényzsebből elkaphatnának.

Én változatlanul azt gondolom, hogy itt a hoxán szeretnek nagyot mondani az emberek. Polgár pukkasztás? Vagy mire jó ez?

52. timycat (válaszként erre: 43. - Simple)
2023. ápr. 8. 11:07
Hagyd, a többség megint nem lát tovább az orránál, pl hogy drágább dolgokat birtokol mint amit igazából megengedhet magának.
51. simple (válaszként erre: 47. - Főnix3)
2023. ápr. 8. 11:03
Egyáltalán nem gondolom. szerintem ez az igazi középosztály. ettől van még sokkal feljebb, azok a magas körök, nem mi.
50. Érdekes73 (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
2023. ápr. 8. 11:02
Szerintem annyit adj amennyit nem sajnálsz mert sose fogok visszakapni.
49. simple (válaszként erre: 44. - Bellabi)
2023. ápr. 8. 11:02
Többségében vállalkozók, igen. Budapesten élünk. Mi például már nem is dolgozunk, a befektetéseinkből megélünk ugyanazon a színvonalon, mint mikor még dolgoztunk. Amit én látok, ez egy átlag színvonal, egyáltalán nem tartom magunkat gazdagnak. Jól élünk az igaz, de ez szerintem csak középosztály.
1 2 3 4 5 6 7

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook