Kölcsönadok egy hatalmas összeget, írassak ügyvédi szerződést? (tudásbázis)
Pontosan!
Épp ezért írtam, hogy sokan egész életükben nem keresnek ennyit.
És az irigység.
Én azt teszem, ami nekem megfelel.
Mindig volt saját ingatlanunk, dolgozunk, vannak autóink, nem okoz gondot megvenni sem a háztartásigépeket, sem a szórakozáshoz szükséges technikai eszközöket, ki tudom fizetni a fogorvosi kezeléseket is, nyaralunk is, stb.
Jóval az átlag felett keresünk, van megtakarításunk.
Pont olyan színvonalon élünk, ami nekünk megfelel.
alkalmazottak vagyunk, és engem a pénz csak annyira érdekel, hogy fedezze azt amire szerintünk szükségünk van.
Soha nem akartam sem vállalkozó lenni, sem nagy befektető.
És nem tudok mellényzsebből elkapni 25 milliót.
Ez nem az átlag, hanem a középosztály egy része.
Senkire nem vagyok irigy.
Amit írok, azt azért teszem, hogy ne tudjátok elhitetni a többséggel, hogy sz@r alakok, mert nincs 25 milliójuk.
Minden pénzről szóló fórumnál megjelennek azok az emberek, akikről ezer meg egy éve tudjuk, hogy tehetősek, de minden alkalommal tudatniuk kell velünk. Röhej. 😀
És igazad van teljes mértékben. Mindenkire szükség van ebben az országban. Mindegy mi a munkája és mennyit keres vele! Így áll össze a társadalom! 😇
Nem ügyvéd hanem közjegyző, akkor biróság nélkül lehet kérni a végrehajtást. Az is szép dolog ha segitesz, de a hivatalos papirozástól nem szégyenkezz
Adtam nagyon közeli ismerősnek 2milliót papir nélkül, simán visszakaptam
Kértem és kaptam szorult helyzetben 600ezret, én irtam róla 2 példányos papirt
Aki adta, a végrendeletében törölte ezt az adósságomat
Nincs jól egyáltalán, hogy itthon nem tudsz félretenni szinte semmit tisztességes munkából.
Az én munkakörömmel, Angliában 4 x annyit keresnék kevesebb munkával... ez piszkosul nincs jól. Igen állt a zászló, lehetett volna mennem, de a beteg apám nem akart jönni , én meg nem hagytam itthon, mert nem érdemelte volna meg az otthont.
El van cseszve ez az ország, sok ügyeskedőnek áll főleg a zászló, nem a kisvállalkozókra gondolok,és főleg nem az alkalmazottakra.
Hányszor lehet itt is olvasni, készül nyugdíjba és most jön rá, hogy évekig be sem jelentették, vagy megrokkan és derül ki, nem jár neki rokkant ellátás, mert szintén ua. eset, nem jelentették be.
Nem, nem kértem példát.
Tisztában vagyok azzal, hogy kell pénzt csinálni, stb.
Azt is elhiszem, hogy megcsináltad, és vannak akik megcsinálják, ez habitus kérdése.
Lehet, hogy te és néhány ismerősöd ezt csinálja és valóban mellényzsebből elővesznek 25 milliót bármikor. Azt is elhiszem, hogy szerinted ez az általános, mert ismersz esetleg 20 embert, akik hasonlóan élnek, de nem ez az általános. Nincs minden második embernek 25 milliója. A legtöbb embernek egész életében nincs ennyi pénze, így albérletben tengődnek, fizetéstől-fizetésig élnek, ha elég az amit keresnek, de jellemzően nem, mint írtam ez a minimálbéresek országa, ahol nem csak papíron annyi, hanem valóban ennyit keresnek.
A középosztály az aki bérből él, nem minimálbéres, van saját ingatlanja, nem okoz neki gondot egy mosógépet megvenni, ha elromlik, stb.
Akikről te beszélsz, azok nem tudom, hogy hova tartoznak. Nem a felső tízezerbe, hanem a kettő között vannak, és nem gondolnám, hogy 100-200 ezer családnál több elő tudna rántani ennyi pénzt.
A középosztályban is kevesen vannak.
Van 2,5 millió nyugdíjasunk, kb. ugyan ennyi gyerekünk, a maradék kb, negyede 1 millióan mélyszegénységben élnek, 1,5 millióan szegények, kb. 1,5 millióan, de inkább kevesebben élnek a középosztályban és az a párszáz ezer ember van fent.
Igen, az aki nem tud lakást venni, az szegény. Aki tud venni lakást, de nem a legdrágábbat, az a középosztály közepén van, stb.
Évente sem keresek 25 milliót. Nemhogy ennyi pénzem legyen kölcsön adni. 😀
Most itt nyilván látom megjelenni a pénzesebb embereket, de azért tényleg túlzás lenne belőlük vonni itt átlagot. 😀
Azért ne essél már túlzásokba, hol élsz?
Tudom nehéz más helyzetébe beleérezni egyeseknek magát, de rengetegen élnek minimálbérből, Aki csak vagy visszakapom, vagy nem alapon ad 25 milliót, az nem középosztály az tuti.
Minden másodiknak? De jó. :)
Akkor mi egészen más körökben mozgunk.
Egyetértünk.
Annyiban pontosítanék, hogy nem mindenkinek adott, mert a nullából, a carból nem lehet várat építeni...
De tény, sok ember elmegy a lehetőségek mellett, ilyen-olyan indokkal.
Ami a legszomorúbb, hogy egyre többen vannak, akik munkavállalás nélkül a semmire akarnak sok pénzt keresni.
Én nem adnék ekkora összeget kölcsön.
Mégis, ki az akinek adnád ?
Miért nem a bankból veszi fel ?
Az én ismerőseim se állnak rosszul, de nincs nekik 25 milliójuk amit mellényzsebből elkaphatnának.
Én változatlanul azt gondolom, hogy itt a hoxán szeretnek nagyot mondani az emberek. Polgár pukkasztás? Vagy mire jó ez?
További ajánlott fórumok:
- Családot keresek, eltartási szerződést kötnék
- Eltartási szerződést kötnék
- Házassági szerződés: igen vagy nem?
- Tehet ilyet bank, hogy a szerződésben kötött futamidőt meg hosszabítják 2 évvel az adós tudomása nélkül? Nem fix a hiteltörlesztő.
- Totálkáros autót kölcsönadási szerződés tárgya lehet e?
- Valaki tudja hogyan kell megfogalmazni egy pénz kölcsönadási szerződést?