Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Kolbászos lebbencs bográcsban recept

Kolbászos lebbencs bográcsban recept

Elkészítési idő 50 perc

A Kolbászos lebbencs bográcsban hozzávalói:
15 dkg. füstölt házi kolbász, 10 dkg lebbencstészta, 40 dkg burgonya, 15 dkg kolozsvári húsos szalonna, 2 nagy fej vöröshagyma, 2-2 db paradicsom és paprika, só, köménymag, 3 dkg sertészsír, fűszerpaprika, csipetnyi őrölt fekete bors.


A Kolbászos lebbencs bográcsban elkészítési módja:
A szalonnát kis kockákra vágjuk és a felforrósított sertészsíron kisütjük. Ha kész az apróra vágott vöröshagymát benne világosbarnára dinsztelünk. Ekkor kiszedjük a zsírból a szalonnatepertőt és a vöröshagymát is. is. A visszamaradó zsiradékban barnára pirítjuk az összetört lebbencstésztát. Ezután beletesszük a kisebb kockákra vágott burgonyát, a laskára vágott zöldpaprikát és a felszeletelt paradicsomot átkeverjük, majd visszarakjuk a vöröshagymát és a szalonna tepertőt a karikára vágott kolbásszal együtt. Msot meghintjük fűszerpaprikával, és az egészet óvatosan átkeverjük., majd felöntjük annyi vízzel, hogy legalább kétszeresen ellepje a bográcsban valókat. Ízlés szerint ízesítjük sóval, köménymaggal és őrölt fekete borssal.

Nagyon ízletes és tartalmas étel. Szabad tüzön készítve az igazi


Kategória: Tésztafélék receptjei

A receptet beküldte: , febr. 19. 11:05

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook