Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Kolbászos lebbencs bográcsban recept

Kolbászos lebbencs bográcsban recept

Elkészítési idő 50 perc

A Kolbászos lebbencs bográcsban hozzávalói:
15 dkg
füstölt házi kolbász
10 dkg lebbencstészta
40 dkg burgonya
15 dkg kolozsvári húsos szalonna
2 nagy fej vöröshagyma
2-2 db paradicsom és paprika

köménymag
3 dkg sertészsír
fűszerpaprika
csipetnyi őrölt fekete bors.


A Kolbászos lebbencs bográcsban elkészítési módja:
A szalonnát kis kockákra vágjuk és a felforrósított sertészsíron kisütjük. Ha kész az apróra vágott vöröshagymát benne világosbarnára dinsztelünk. Ekkor kiszedjük a zsírból a szalonnatepertőt és a vöröshagymát is. is. A visszamaradó zsiradékban barnára pirítjuk az összetört lebbencstésztát. Ezután beletesszük a kisebb kockákra vágott burgonyát, a laskára vágott zöldpaprikát és a felszeletelt paradicsomot átkeverjük, majd visszarakjuk a vöröshagymát és a szalonna tepertőt a karikára vágott kolbásszal együtt. Msot meghintjük fűszerpaprikával, és az egészet óvatosan átkeverjük., majd felöntjük annyi vízzel, hogy legalább kétszeresen ellepje a bográcsban valókat. Ízlés szerint ízesítjük sóval, köménymaggal és őrölt fekete borssal.

Nagyon ízletes és tartalmas étel. Szabad tüzön készítve az igazi


Kategória: Tésztafélék receptjei


A kolbászos lebbencs bográcsban elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook