Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Slambuc bográcsban recept

Slambuc bográcsban recept

A Slambuc bográcsban hozzávalói:
10 személyre:
- 15 dkg füstölt szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 2 kg burgonya
- 60 dkg füstölt kolbász
- 3 paradicsom
- 3 zöldpaprika
- 1,5 dl olaj
- 60 dkg lebbencstészta
- 1 evőkanál édes-nemes pirospaprika
- 2 evőkanál ételízesítő
- 1 teáskanál őrölt cseresznyepaprika


A Slambuc bográcsban elkészítési módja:
Előkészítés: Tüzet rakunk. A füstölt szalonnát kockára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és kockára aprítjuk. A kolbász karikára szeleteljük. A paradicsomot, zöldpaprikát megmossuk, gerezdekre vágjuk. Elkészítés: A bográcsot a tűz fölé akasztjuk, beleöntjük az olajat, hozzáadjuk a szalonnát, beletördeljük a lebbencstésztát, és megpirítjuk, majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a pirospaprikát, és beletesszük a burgonyát, megszórjuk az ételízesítővel, borssal, cseresznyepaprikával, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, és összeforgatjuk. Hozzátesszük a karikára vágott kolbászt, a megpirított tésztát, a paradicsomot, a zöldpaprikát, majd egyenletes lassú tűzön, a bográcsot többször megforgatva, kb. 1 óra alatt puhára főzzük. Amikorra elkészül, leve alig marad, a pirított lebbencs megdagad benne és a burgonyával együtt omlós lesz.


Kategória: Húsételek receptjei


A slambuc bográcsban elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook