Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Koktélrák spárgával recept

Koktélrák spárgával recept

A Koktélrák spárgával hozzávalói:
30 dkg koktélrák
3 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál ketchup
2 evőkanál szójamártás
1 evőkanál osztrigamártás
3 gerezd préselt fokhagyma
1 evőkanál capribogyó
2 evőkanál apróra vagdalt olívabogyó
1 késhegynyi őrölt bors
1 evőkanál étkezési keményítő
1 csokor párolt v. üveges spárga


A Koktélrák spárgával elkészítési módja:
Wokban v. magasabb serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, átforgatjuk benne a rákot, megszórjuk őrölt borssal, hozzáadjuk a ketchupot, szója- és osztrigamártást, capri- és olajbogyót, összekeverjük az étkezési keményítővel, hozzáadjuk a fokhagymát, majd felengedjük 3 dl vízzel. Amennyiben szükséges utánsózzuk, - ügyelve, hogy a szója- és osztrigamártás sót tartalmaz. Mikor felforrt ráöntjük egy tálra rendezett párolt spárgára. Párolt rizzsel v. főtt spagettivel tálaljuk.

Spárga helyett készíthetjük hosszú csíkokra vágott párolt cukkínivel is.


Kategória: Halas ételek receptjei


A koktélrák spárgával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook