Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Csípős csirkecomb narancsos-almás gyümölcsraguval recept

Csípős csirkecomb narancsos-almás gyümölcsraguval recept

A Csípős csirkecomb narancsos-almás gyümölcsraguval hozzávalói:
4 db nagyobb csirkecomb
3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál ketchup
1 teáskanál szójaszósz
1 evőkanál méz
erőspaprika-krém ízlés szerint

A gyümölcsraguhoz:
30 dkg alma
2 db narancs
4 szál újhagyma
2 db kisebb chilipaprika
20 dkg narancslekvár (baracklekvár is megteszi)
1 mokkáskanál friss reszelt gyömbér (vagy 1 késhegynyi gyömbérpor)


A Csípős csirkecomb narancsos-almás gyümölcsraguval elkészítési módja:
A csirkecombokat megmossuk, a bőrt lehúzzuk, a combot a forgónál kettévágjuk. Összekeverjük az olajat, a ketchupot, a szójaszószt, a mézet, és az erőspaprika-krémet. A pácban megforgatjuk a húsokat, letakarjuk és a hűtőben egy-két napig érleljük. Elkészítés: Felhasználás előtt a sütőt 200 fokra előmelegítjük. A húst megsózzuk, tepsibe tesszük, kevés vizet öntünk alá, és a combokat a sütőben nagyjából 45 perc alatt pirosra sütjük. A gyümölcsraguhoz az almát megmossuk, hámozatlanul cikkekre vágjuk, és kivágjuk a magházat. A narancsokat forró vízzel alaposan megsikáljuk, szárazra töröljük, és lereszeljük a héjukat. Az egyik narancs levét kicsavarjuk, a másikat kifilézzük, azaz a hártyák közül kivágjuk a gyümölcshúst. A hagymát és a chilit megtisztítjuk, összevágjuk. Bevonatos serpenyőben az almagerezdek mindkét oldalát megsütjük, majd kivesszük és félretesszük. A serpenyőben megfonnyasztjuk a zöldhagymát, rátesszük a lekvárt, a gyömbért, a narancs héját és levét, a chilit, 1 deci vizet, és megsózzuk. Kíméletesen főzzük 10 percig, majd beletesszük a már megsült almagerezdeket meg a narancshúst, és összeforraljuk. Tálaláskor tányérra teszünk egy-egy egész sült csirkecombot, bőven meglocsoljuk a gyümölcsraguval, amihez hozzákeverjük a sült csirke szaftját is, így még ízletesebb lesz. Párolt rizzsel tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A csípős csirkecomb narancsos-almás gyümölcsraguval elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook