Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Rakott burgonya - Andrea módra recept

Rakott burgonya - Andrea módra recept

A Rakott burgonya - Andrea módra hozzávalói:
1,5 kg burgonya
30 dkg puha lángolt- v. parasztkolbász
20 dkg füstölt szalonna
20 dkg párizsi
2 db főtt tojás
3 db egész tojás
3 dl tejföl
2 fej vöröshagyma
1 evőkanál fűszerkeverék (virgin v. delikát)
1 késhegynyi őrölt bors


A Rakott burgonya - Andrea módra elkészítési módja:
A szalonnát csíkokra vágva serpenyőben pirosra sütjük, megdinszteljük benne a karikára vágott hagymát, hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt és a pici kockára vágott párizsit. Pár percig tovább sütjük, majd leves szűrőn zsírjától leszűrjük. A burgonyát megfőzzük, megtisztítjuk, szeletekre vágjuk. A zsírból csak annyit öntünk vissza a serpenyőbe, amennyi a burgonya átforgatásához szükséges. Ebben a zsírban pár percig sütjük a burgonyát, majd felét egy tűzálló tálba tesszük. Rárakjuk a sült kolbászos keveréket, majd a karikára vágott főtt tojást, végül a maradék burgonyával befedjük. A tejfölt kikeverjük a fűszerkeverékkel, őrölt borssal és a tojásokkal, - ezt a masszát ráöntjük a burgonyára és sütőben vagy mikróban addig sütjük, míg meg nem szilárdul. Savanyúsággal tálaljuk.


Kategória: Egytálételek receptjei


A rakott burgonya - andrea módra elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook