Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Reform ételek receptjei » Töltött padlizsán sonkás, paradicsomos kiskagylóval recept

Töltött padlizsán sonkás, paradicsomos kiskagylóval recept

A Töltött padlizsán sonkás, paradicsomos kiskagylóval hozzávalói:
200g Gyermelyi négytojásos kiskagyló
2 nagyobb padlizsán
50g póréhagyma
200g sonka
4 db paradicsom
2 evőkanál ketchup

őrölt fehérbors
1 ág rozmaring
200g mozzarella sajt
1dl olívaolaj


A Töltött padlizsán sonkás, paradicsomos kiskagylóval elkészítési módja:
A padlizsánokat kettévágjuk és belsejüket kikaparjuk. Sózzuk, olívaolajjal meglocsoljuk és sütőben 200°C-on 10 percig sütjük őket. A maradék olívaolajon megfuttatjuk a fél karikára vágott póréhagymát, rátesszük a padlizsánok apróra vágott belsejét, majd a vékony csíkokra, esetleg kockára vágott sonkát és 1-2 percig összepirítjuk. A lehéjazott, apró kockára vágott paradicsomot is beletesszük, sózzuk, finomra vágott rozmaringgal, borssal ízesítjük, és a ketchupot belekeverve összerottyantjuk. A ragut és a főtt tésztát egybe keverjük, majd a padlizsánokba töltjük. Felszeleteljük a sajtot és a tésztahalom tetejére elosztjuk. Sütőbe tesszük és 200°C-on készre sütjük. Ízlés szerint mártással is tálalhatjuk.


Kategória: Reform ételek receptjei


A töltött padlizsán sonkás, paradicsomos kiskagylóval elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook