Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Kivis sütemény recept

Kivis sütemény recept

Elkészítési idő 75 perc

Kalória 640 kcal

A Kivis sütemény hozzávalói:
10kivi
5tojás
8dkg kristálycukor
1csomag vaníliás cukor
A krémhez:
30dkg vaj
1/4kg porcukor
2tojás
2citrom
A tojáshabhoz:
4tojásfehérje
12dkg kristálycukor
10dkg porcukor
Továbbá:

kristálycukor
10dkg porcukor


A Kivis sütemény elkészítési módja:
1. A sütőt 200fokra előmelegítjük.A tojásokat szétválasztjuk.A tojássárgákat felverjük a vaníliás cukorral és egy csipetnyi sóval,míg a massza meg nem duzzad. 2. Elkészítjük a tésztát:a tojásfehérjét a kristálycukorral krémes habbá verjük.A hab 1/3-át elkeverjük a tojássárgás masszával,majd a maradék lisztet váltakozva beleforgatjuk.A tésztát egyenletessen belesimítjuk a tepsibe és 10-15percig sütjük. 3. Elkészítjük a krémet:a tojásokat felverjük.A citromok levével és héjjával felforraljuk a vajat és aporcukrot,belekeverjük a tojásokat,szitán átöntjük és hűlni hagyjuk. 4. A süteményt kristálycukorral megszórt papírra buktatjuk.A kivit meghámozzuk és egyenlő vastagságú karikákra vágjuk. 5. A süteményt tepsibe helyezzük és rákenjük az átkevert citromos krémet.A krémen elosztjuk a kivikarikákat. 6. Elkészítjük a tojáshabot:a tojásfehérjét a kristálycukor felével krémes habbá verjük,hozzáadjuk a maradék cukrot,kemény habbá verjük,majd beledolgozzuk a porcukrot. 7. A sütőt 250 fokra előmelegítjük.A hab2/3-át rákenjük a krémre.A maradék habot nyomózsákba töltjük és csíkokban rányomjuk a süteményre,majd rászitáljuk a porcukrot.A süteményt előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

A kivit utóérlelésre tegyük almák mellé,műanyag zacskóba.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kivis sütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook