Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Kíváncsi vagyok rá, ki hogyan élt át balesetet, konkrétan autóbalesetet? fórum

Kíváncsi vagyok rá, ki hogyan élt át balesetet, konkrétan autóbalesetet? (beszélgetős fórum)

2010. júl. 26. 10:16

Nekünk is volt '97-ben, pont tesómék házassági évfordulóján...

Főúton 40-nel mentünk, szemből jött pár autó, az utolsó nem adta meg nekünk az elsőbbséget, hanem úgy gondolta, előttünk bekanyarodik balra. Hát telibe talált.

Én az anyósülésen ültem, eltört az orrcsontom, az orrlyukak közötti rész felszakadt, a szám bedagadt, a térdeimen zúzódások. Sógorom volt a sofőr, neki a fején lettek zúzódások. A vétkes sofőr kisebbségi volt, állítólag elvesztette az eszméletét, mikor átesett az anyósülésre. Ő egyedül volt.

Engem összevarrtak és nem mentem suliba. A kocsi eleje totálkárosra tört, de valaki elvetemült megvette és megcsináltatta.

Én rá két hónapra kezdtem KRESZ-re járni, következő év májusban levizsgáztam. Persze eleinte nagyon féltem a kocsiban és ha más vezet, akkor még most is félek. Ismeretlen mellé pedig be sem ülök.

9. J.B.
2010. júl. 26. 09:04

Kereszteződés, védett úton megyek, szembe jön a busz. Az alárendelt úthoz kb. egyszerre értünk a busszal, ő kicsit hamarabb. Ahogy a busz elhagyta a kereszteződést, balról (pont a busztól nem láttam) a marhája kb. 80-as tempóval (stoptáblát nem látta) keresztbevágott, pont az ajtómnál eltalálva a kocsit. Ő sem látott a busztól (meg az adrenalintól), de akkor is: stoptábla!

Szóval telibekapott, autó megpördült, akkora lendülettel vágott a szegélynek, hogy kitört a hátsó futómű. padkára fel, háttal csúszás a buszmegálló felé (tele emberrel), csak a kürtöt nyomtam. Nagy csatt, megálltunk. Egy kandelláber fogott meg. Feleségemnek megrándult a nyaka, nekem fájt az oldalam. Persze kiszállni nem tudtam, annyira összetört az autó, keresztülmásztam az anyósülésen. Ekkorra odaért a vétkes is, látta hogy kiszállunk, erre ennyit mondott: nincs semmi baj, bocs, de sietek a gyerekért az oviba... ment volna el.

Fájdalmam ellenére üvölteni kezdtem, hogy mégis mit képzel, stb (nem idézem, mert kimoderálnak).

A legbosszantóbb, hogy az autó fél év múlva ment volna - a kort elérve - ot vizsgára. Így meg csak egy olcsó roncs lett.

Következő: állok a sor végén - forgalmi okok miatt állunk - hátulról nyikk-csatt. Emberke elbambult, álló autómba kb. 70-el beleállt hátulról. Szerencse, hogy nem "álltam rá" az előttem levőre, mert az is tört volna. Ja, és ezután még haza tudtam menni az autóval! Pedig 31 éves volt! Ja, meg motorral kétszer. Mindkettőnél "ártatlan" voltam.

2010. júl. 26. 07:22

A jobb hátsó ülésen ültem. Totál szembe belementünk 120-szal egy szemből jövő sárga buszba, megdobott, az oldalát ívben meghúztuk, landoláskor elkezdett pörögni az autó, 5 kört írt le majdnem, mert a feje tetején állt meg.

Mint később kiderült:

-elvesztettem az eszméletemet kb 3 órára

-eltört a bal kezem, nyílt törés

-eltört a fülemben a csiga

-összecsúsztak a csigolyáim

-tele voltam üvegszilánkkal, ami bőrfelületet talált (arc, kéz,fej, hajhagymák mellett, stb, azt összekaristolta)

-sokkot kaptam


Utána sokáig volt félelmem, ha szemből egy "sárga busz" jött. Most már újra vezetek, nem félek, de mindig duplán figyelek: Nekem mi a dolgom, s az úton mit csinál az, aki szemből jön. Sokszor előzök meg baleseti helyzetet ezzel, mert az ő fejükkel is gondolkodok. Keresem a menekülő útvonalakat. Néha összeülök a volt oktatómmal, aki most kamionsofőr, s átbeszélünk veszélyes helyzeteket, hogy milyen helyzetben mi lenne a megoldás. Mielőtt újra visszaültem volna a kocsiba, vettem pár órát, mert piszkosul FÉLTEM!

Már félelem nélkül ülök be vezetni.

2010. júl. 26. 07:14

Először is jobbulást mindenkinek!

Most jusson eszedbe a biztosítás, az is, ha a lakásbiztosításod része! Most ők fizetnek.


Gondolom a legrosszabb az volt, amikor láttad, h nem lehet elkerülni az ütközést.

Most hogy vagy? A zúzódások 6 hét alatt elmúlnak, a töréseknek kell fél év, a szilánkos csúnya bőrt ért horzsolások pár nap alatt múlnak. Feltétlenül menjetek bele teljeskörű kivizsgálásba. Kocsival mi lett? Iratok, ami a kocsiban volt?

2010. júl. 26. 07:12
Pároméknak meg egyszer piszok nagy szerencséjük volt. Normál tempóval mentek, szemből jött két autó egymás mögött. Majd a hátsó egyszer úgy döntött, hogy megelőzi az előtte haladót. Nekik csak az volt a szerencséjük, hogy pont ott volt egy buszmegálló, s a sofőrnek volt annyi lélekjelenléte, hogy bevágódott oda, majd vissza, s pont elmentek így egymás mellett a 3 autó.
2010. júl. 26. 07:06

Gyógyulást!!!

Nekem buszbalesetem volt. Egy idősebb ember úgy gondolta, hogy még gyorsan átrohan a távolsági busz előtt. Este volt korom sötét, s egy elég forgalmas úton történt ez. Én pont a középen lévő ajtónál ültem, ott, ahol nincs egy kis részen ülés a tolókocsisoknak ill. babakocsisoknak. Előre repültem a 4-es ülésig. Akik látták azt mondták, hogy egy szabályos tigrisbukfencet csináltam. Engem ez nem vigasztalt, mert a fejemen álltam meg a lábam az egekbe. A mentősök a buszban utazókkal egyáltalán nem foglalkoztak, csak a méterekre repült szanaszét tört holttesttel. Bár akkor még nem fájt igazán semmim, csak mire hazavitt egy másik utas párja, alig bírtam felmenni a lépcsőn az elsőig. Hál'istennek csak zúzódások voltak, de szinte az egész testem egy egész fekete folt volt.

Egy fél évig még busszal jártam egyik városból a másikba dolgozni, de mindig az járt az eszembe, hogy néztem az út szélét, hogy mikor ugrik ki egy vadbarom a busz elé. S még a mai napig is mikor felszállok a buszra ez jut eszembe, s nem ülök oda vissza sose, akkor inkább állok.

2010. júl. 26. 07:01
ja a kocsi totálkáros lett, mert egy fa állította meg árokba borulás után
2010. júl. 26. 06:58
20évvel ezelőtt a kocsinkat leszorították az útról mert kanyarban előzött a hibás fél (nem mi). anyámnak nyílt törése lett apám térdein porcleválás/ csípőficam (ő vezetett)bátyámnak combnyaktörés,nekem agyrázkódás. én pár napot töltötem kórházban aztán keresztanyáméknál voltam,amíg a szüleim felépültek.a bátyám harmadikos lett volna, de mivel anyáméknak nem volt pénzük magántanárra,(baleset agusztusban, gipszlevétel februárban) évet ismételt
2. 3e98087e57 (válaszként erre: 1. - Joe1972)
2010. júl. 26. 06:21
Még nem volt semmilyen balesetem,de mielőbbi gyógyulást ,és fájdalommentes napokat kívánok neked!:-)
2010. júl. 26. 06:12

mult hét hétfön volt a balesetem,egy szabálytalan elözö söför miatt.90 tempoval ütköztünk végig csüszot a másik kocsi a én kocsim baloldalán és utána a kocsi csinált egy borulást,és ugy ált meg szerencsére talpon.

nekem zuzodásom let a bokámtol a csipomig,

azota alig alszom a fájdalomtol.

a hátam mögöt ült kolegám sujosab sérülése lett,

combnyaktörése és csipöcsont törés.

a másik 2 ember könyeb sérülésekel meg uszták.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook