Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Normális, ha egy nagyszülő... konkrétan nagypapa... fórum

Normális, ha egy nagyszülő... konkrétan nagypapa... (beszélgetős fórum)


1 2 3 4
2014. jún. 22. 17:55
Mivel az apuka szereti homokba dugni a fejét. Esteleg mégel lehetne mondani a nagypapának,hogy k..ra nem vicces. Ha nem érti akkor jöhet egy jó erős csipés. Bár én ezek után kihagynám a szöveget csipnék azonnal.
2014. jún. 22. 17:49
Olyat csipnék a kedves nagypapába,h levegő bent szorulna neki. Komolyan.
108. grizus
2014. jún. 22. 17:46
Nem kell leretardáltodni meg a pszichiátriát emlegetni. Egyszerűen csak beszélni kell vele, ha kell, keményen. A Te gyereked, és most védd meg. Tisztázd, hogy mit nem lehet.
2014. jún. 22. 16:27
A rokonságban az egyik nagyszülő a másfél éves kislánynak így akart jó pofizni:ó a kis qrva ó hogy fog ez fiúzni kis édes qrva,na tetszik a fütyi?na kis qrva?A szülők köpni nyelni nem tudtak .Nekem mikor mesélték ,hű mondom ,papi nagyon cizelláltan fogalmazott.De ők átbeszélték aztán arra jutottak biztos nem akart rosszat.Én elhiszem,hogy jóindulat meg mindent,meg tisztelet.Nekünk is volt rokon aki mindig azt gondolta,hogy a gyerek cirkuszi majom,de én finoman elmondtam,hogy ez így nem szereti és kérem ezt így ne.Aki nem értette meg ahhoz nem mentünk.
106. Érdekes73 (válaszként erre: 104. - Birgit_77)
2013. aug. 31. 18:00
Csodálom az önuralmadat.
105. 4c1a787e8f (válaszként erre: 100. - Birgit_77)
2013. aug. 31. 12:29
Ha viszont nincs mentség, akkor meg, abban az esetben lárifári a tisztelet. Akkor viszont keményen kell lépni, és nem kell odamenni. Erre senki sem kényszeríthet.
104. Birgit_77 (válaszként erre: 103. - Érdekes73)
2013. aug. 31. 10:11
Igyekszem távol tartani tőle én is.
103. Érdekes73 (válaszként erre: 88. - Birgit_77)
2013. aug. 31. 00:46
Döbbenetes hogy ezek után még a közelébe engeded. Nem kéne megvárni amíg komoly baj történik.
102. Érdekes73 (válaszként erre: 88. - Birgit_77)
2013. aug. 31. 00:45
Minek kell ennek kitenni a gyereket ? Ha ilyen nagyapja van akkor jobb ha nem is ismeri szerintem...
101. Érdekes73 (válaszként erre: 70. - 2104cc91e8)
2013. aug. 31. 00:42
btk...
100. Birgit_77 (válaszként erre: 98. - 4c1a787e8f)
2013. aug. 30. 15:06
Nézd, én sem arra buzdítom a lányom, hogy üss vissza, csípj vissza, stb. - de hidd el, az én apósomat nem lehet megváltoztatni, mert ő meg van róla győződve, hogy ez csak egy jó "vicc" - a hozzászólók fejében, ami megfordult, az én fejemben is megfordult, de a mai napig (bár nagyon haragszom sok mindenért rá) tisztelem annyira - mint a férjem apját -, hogy még egyszer sem emeltem fel vele szemben pl. a hangom, pedig nem is egyszer megérdemelte volna. Mert igazuk van a többieknek, gyakran viselkedik úgy, mint egy szadista, s erre nincs mentség!
2013. aug. 29. 16:53

Itt már egy nagyobb - 9 éves - gyerekről és az idióta nagyapjáról van szó.

A szülők rá vannak szorulva, hogy néha a nagyszülőkre bízzák a gyereket.

A fórum kiíró nem akar konfliktust a családban, mert az a házasságát veszélyeztetné.

Ha "Veled előfordulna ilyen, akkor meg megfognád a gyerek kezét, elmennél onnan, és többet vissza se néznél." Hát ez nem így van! Neked tekintettel kéne lenned a férjedre, végül is az Ő szülei és nyilván szereti őket!

Ha közted és a szülei között kéne választania, akkor bizony keserves vajúdáson menne keresztül és a következményekre jobb nem gondolni!


Ezért sokkal egyszerűbb, ha ez a kislány minden csípésnél, dugózásnál jól bokán rúgja, - rendezze le ő a primitív nagyapjával!


Így nem adódik a szülők között konfliktus, és nem kerül kenyértörésre sor.

98. 4c1a787e8f (válaszként erre: 86. - Bártfai Andrea)
2013. aug. 29. 12:49

Ha velem, velünk ilyen komolyan történne, nem arra bíztatnám a gyereket, hogy üssön vissza, vagy egyáltalán alkosson véleményt, vagy nem a férjemhez rohangálnék, hanem akkor rögtön ott a nagypapa szemébe néznék, és megkérném, hogy ezt többször nem csinálja. Ha mégegyszer előfordulna, akkor meg megfognám a gyerek kezét, elmennék onnan, és többet vissza se néznék.


Nekem egyszer csapott anyósom a fiam kezére olyanért, amiért szerintem nagyon nem volt jogos, akkor megkértem, hogy ilyenért ne tegye. Ő ezzel nem értett egyet. Semmi gond, a fiúk nem is mennek hozzá egy-egy délutáni közös ottlétet leszámítva. A lányom ennek ellenére megy több napra is.


Nem vagyunk rosszba, csak ez van. Szerinetem egy két éves, nem beszélő gyereket nem idomítani kell, hanem segíteni. Szerinte meg korán "szoktatni" kell. Hát nem értünk egyet, van ilyen.


Én azon akadtam a fórumon ki, hogy - akármilyen is a nagypapa, - itt sokan kapásból úgy reagálnak, mint egy h.p. és nem mint egy érett felelősségteljes anya. A felháborodásunkat is illik néha formába önteni, és nem hatodszor is összeveszni, hanem a tisztázásig kerülni a konfliktusveszélyes helyzetet.

97. Bártfai Andrea (válaszként erre: 89. - Birgit_77)
2013. aug. 29. 08:05

Az én nagyapám is a szó legvalódibb értelmében igazi - nagytudású, latin-műveltségű - úriember volt, - Neki köszönhetem, hogy szerettem a matekot és az irodalmat - nem tettem különbséget a humán és a reál tantárgyak között.

Bár 10 éves voltam, amikor "eltávozott az örök vadászmezőre", de emlékét szívemben őrzöm és emlékszem tanításaira...

96. Birgit_77 (válaszként erre: 92. - Zsejke)
2013. aug. 29. 02:44
Hát, ez sem volt véletlen, mert egy 18 éves nem ölelget egy hat évest...
95. Birgit_77 (válaszként erre: 91. - Bártfai Andrea)
2013. aug. 29. 02:43
A majomszeretet sem jó egy bizonyos szinten túl, de ez meg aztán főleg nem. Azért elgondolkodtam rajta, hogy mik a pozitív tulajdonságai apósomnak, mert azok is kell legyenek, egy ember nem lehet csak ilyen, mint ő, kivéve, ha kriminalisztikai eset. Nem akarok igazságtalan sem lenni, csak nehezen ébreszt pozitív gondolatokat bennem azok után, hogy ilyen goromba "tréfákat" eszel ki és még jót röhög is a gyermekem kárára.
2013. aug. 28. 23:59
Nekem olyan élményeim voltak ilyen téren,hogy sokáig tartott kiheverni.Azzal 'gyógyítottam' magam,hogy meg sem történt,csak álmodtam.És menekültem az idősebb férfiaktól.Emlékszem,egyszer a hittant tartó pappal kellett egyedül maradnom egy teremben,és végig feszengtem a széken...Ne hagyd kettesben a kislányt vele! Nekem az ilyen csipkedés gyanús.
93. Zsejke
2013. aug. 28. 21:02
En meg most is felnott fejjel gyulolom ha belemcsipnek. A gyereked egyertelmuen jelet adta, hogy nem jo neki. Miert csinalja megis? Ez mar nem bunkosag ez mar durvabb...
92. Zsejke (válaszként erre: 90. - Birgit_77)
2013. aug. 28. 20:59
Jezusom olvasni is szornyu!! Ne kerdezgesd miert csinalja tiltsd meg neki egesz egyszeruen. Ertitek ti a humort csak nem szeretitek mondjad neki...urristen...ki ertekel ilyen humort rajta kivul? A masik meg hogy ez a rossz emelk orokre megmaradhat a gyerekben...velem tortent olyan, hogy kb 6 eves koromban anyaval bementunk egy boltba, es ott mindig volt egy kb 18 eves kover disznofeju gyerek a boltos fia. Mindig mikor meglatott elkezdett olelgetni. Borzalmas volt, mert fura toltete volt a dolognak....azota is felfordul a gyomrom...pedig tulajdonkeppen semmi nem torten de megis....
91. Bártfai Andrea (válaszként erre: 90. - Birgit_77)
2013. aug. 28. 20:28

Én azért nem is értem ezt a magatartást, mert az én apám nem volt idétlen goromba az unokáival és a dédunokáival, - sőt talán túl sok is volt a "majomszeretetből": "Gyere, adj egy puszit a papának! pussssz, pussssz, pussssz DDDD....

Ilyenkor összenéztünk a férjemmel, mert tudtuk, hogy mi isszuk meg a levét!

Úgy is volt!!! Ha rájuk szoltunk valamiért, vagy befogtuk segíteni, - rögtön nyivákolás volt: "Megyek a papához!"


A Te gyereked ezt nem fogja mondani...

2013. aug. 28. 20:04

Azt hiszem, a következő kérdésem apósomhoz az lesz, hogy miért csinálja ezeket? Miért leli örömét abban, ha bánthatja az unokáit?

Bár voltak már hasonló kérdések, amikre az volt a válasz, hogy nekünk nincs humorunk.. meg legutóbb, hogy ő is sírjon, ha a lányom lebirkózza?

Lentebb már írtam, az én papámon sokszor négyen ültünk... de soha még csak le sem estünk róla, úgy vigyázott ránk! Nem hogy még "bosszúból", vagy ki tudja milyen indíttatásból jó nagyot csípjen belénk.

89. Birgit_77 (válaszként erre: 86. - Bártfai Andrea)
2013. aug. 28. 20:00

Igen, az én nagypapám is ilyen gyengéd volt velem. Finom úriember. Ég és föld. S tényleg nem mindegy, hogy mire emlékszünk. Sajnos már nem él, de a szívemben őrzöm az emlékeket róla. Velem szemben nem is volt rossz, sosem. S most ne mondja senki, hogy örülj neki, meg hogy szerencsés vagy, mert ez a normális.


Szerintem ha valaki már nem tud ilyen nagypapa lenni, akkor legalább ne ártson.

88. Birgit_77 (válaszként erre: 66. - 4c1a787e8f)
2013. aug. 28. 19:54

Nyugi, nem fogom arra tanítani a lányom, hogy cserébe rúgja szét a nagyapja bokáját, nem is ilyen beállítódású. A nagy beszélgetéseken azonban már túl vagyunk, de őt nem lehet megváltoztatni, mert amikor azt hinnénk, hogy "jó útra tért", megint csinál valamit, amivel direkt bántja az unokáját.

S azért ez akkor sem normális, mert csak egy szadista bántja direkt más embertársát. Ez minden, csak nem szeretet és én lehetőleg távol tartom tőle a lányom, mert mindig tűkön ülök, ha náluk van.

Apósom nem csak kézzel csipkelődik, hanem durva szavakkal is amikor úgy tartja kedve és még ráadásul rendkívül felelőtlen is gyakran, miközben az unokáit okolja olyan dolgokért, amik az ő felelőssége lenne felnőttként. Csak hogy egy példát mondjak a sok közül még: kb. 5 éves lehetett a lányom, amikor a férjem elengedte az apjával fel hozzájuk, apósom egy nagyobb kocsival vitte fel, aminek magasabb a felszálló lépcsője a többi autóénál. Az ajtóban vártam őket, mert éreztem (egy anya megérzi az ilyesmit), hogy baj van, hát természetesen sírva hozta a lányom haza, odaugrok, mondom mi van? Hát kiderült, hogy az 5 éves lányom kiesett a kocsiból, merthogy kinyitotta az ajtót és egyedül akart kiszállni... persze apósom meg mondta a magáét a lányomnak, hogy miért nem várta, amíg megkerüli a kocsit, bla, bla... könyörgök, egy kisgyermek még nem fogja fel, hogy ő ki is eshet, ha még nem volt olyan helyzetben (előtte soha nem volt azon a magas kocsin, mert én nem engedtem). Apósomnak gyerekzárral rögzítenie kellett volna az ajtót, s úgy megkerülnie a kocsit, vagy pedig az ölében kiemelni a lányom... és akkor még nem elég, hogy szegény kizuhan, megüti magát, de még ő is van megszidva, hogy nem vigyáztak rá.

Apóséknál és sógornőméknél (ő eléggé apósom kiköpött mása) a gyermekeket a felnőttek kicsinyített másának tekintik, pedig ez egyáltalán nem így van!

87. 945be776b5 (válaszként erre: 86. - Bártfai Andrea)
2013. aug. 28. 19:49
Igen, Andikám, - pont ezt akartam, mondani, hogy valaki bekapcsolódik a közepén, aztán osztja az észt!
86. Bártfai Andrea (válaszként erre: 66. - 4c1a787e8f)
2013. aug. 28. 19:43

Te jó ég, - nem egy fórumon vagyunk?! Vagy nem olvastad elejétől?!

Birgit világosan megírta, hogy a "szó már nem segít"! - kivel üljön le "normálisan beszélni"?

Nyílván ez már megtörtént, ezen már túl van...


És nem hiszem, hogy más a poén! Nekem is volt nagyapám, aki kézenfogva elkísért az iskolába, közben gyakoroltatta velem a leckét. Annyi idős voltam, mint Birgit gyermeke. A kapuban elváltunk, megpuszilt és megsimogatta az arcom: "jó legyél és figyelj az órákon! Délben jövök érted!"


De nem csípett belém és nem dugott dugót a számba!

Ennyi...

85. Birgit_77 (válaszként erre: 63. - Mézesmadzag)
2013. aug. 28. 19:41
Nekem adott a nagypapám, de soha nem fájt, mert soha nem úgy csinálta, hogy fájjon. Így én mindig vártam, mert tudtam, hogy gyengéd lesz, tehát ég és föld az én nagypapám és sajnos a lányom nagyapja.
84. Birgit_77 (válaszként erre: 56. - Ee1dc9ba06)
2013. aug. 28. 19:40
Sajnálom.
83. Birgit_77 (válaszként erre: 52. - Dafke)
2013. aug. 28. 19:39
Igazad van, szerintem sem normális. Ezért is írtam ki, bár sejtettem a válaszokat és reméltem, hogy nem én aggódom túl.
82. Birgit_77 (válaszként erre: 51. - Jstefan)
2013. aug. 28. 19:38
Ez még vicces is lehetne... de téleg, csak éppen túlságosan fájdalmas nyomokat hagy.
81. Birgit_77 (válaszként erre: 48. - Baatkaa)
2013. aug. 28. 19:37
Nekem is volt már heves vitám vele..
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook