Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Mi az eljárás, ha valaki szaksegítség nélkül szül (az most mindegy, hogy véletlen, vagy szándékosan) és utána nem megy kórházba? fórum

Mi az eljárás, ha valaki szaksegítség nélkül szül (az most mindegy, hogy véletlen, vagy szándékosan) és utána nem megy kórházba? (tudásbázis kérdés)


1 2 3 4 5
2017. ápr. 28. 23:01

Valahogyan anyakönyveztetni is kell a babát.

Az rendszerint a szülészeten keresztül történik.


Nem olvastam végig az összes oldalt, csak az elején és a végén olvastam bele. Most az oltásoktól függetlenül, anyakönyveztetni csak kellene...


Mert még kiderül, hogy ő nincs is. Ami némi gondot okozhat, hacsak ne sikerül úgy élnie, hogy soha nem voltak papírjai. Azaz nincsenek állampolgári jogai sem, még csak dolgozni sem fog tudni soha, de ellátásra sem lesz jogosult.

2015. júl. 18. 08:23

Itt nem az otthonszülésről van szó.


Hanem arról, hogy nincs jelen senki egy szülésnél. Nem ugyanaz!!!


És az ok is más, legalábbis jórészben más.

141. Remoni (válaszként erre: 139. - Ozika)
2015. júl. 16. 16:42

Csak az elméleted hiányosságaira akartam rávilágítani a klinikával. De gondolom ez nem is komoly érv volt.


A kérdező mindenféle szaksegítség nélkül szeretne szülni, szülésznő és bába nélkül. Még mindig úgy gondolod, hogy ez rendben van?


Nem kérdőjeleztem meg semmit sem azzal kapcsolatban, amit elírtál, félreértetted. Pusztán arra akartam rávilágítani, hogy az orvosok nem gonoszságból kínoznak senkit sem. Nem hiszem, hogy úgy kelnek fel reggel, hogy ma megkínzom az egyeskét meg a hármaskát. Nem szabad általánosítani semmiből sem, mert az nagyon tévútra tudja vinni az embert.


Az hogy csinálnak-e gátmetszést, nem attól függ, hogy valaki kórházban szül, vagy otthon. Annak megvannak az indikációi és a kontraindikációi. Geréb Ágnes egyik halott babája is a gátmetszés hiányába halt bele, meg abba, hogy vénásan adott oxitocint a kismamának, amikor rájött, hogy baj van. Ami ugye tilos. Ha van a ház előtt mentőautó, akkor valószínűleg nem lett volna baj. Erre célzok, amikor azt mondom, hogy nincsenek meg jelenleg az otthonszülés kielégítő feltételei. amíg ezek hiányoznak, addig felelőtlenség otthon szülni.


A bababarát kórház és a háborítatlan szülés nem ugyanaz.


Azt, hogy minden baba oxigénhiányosan születik, ne haragudj, de értelmezni sem tudom. Tudod mi az az oxigénhiányos állapot?

2015. júl. 15. 09:20
Én elhiszem neked, hogy megkínoztak feleslegesen a szülészeten, és ezzel sajnos nem vagy egyedül.Amit átéltél a tiéd egyedül, Te tudod, mit éreztél, mi fájt, esetleg mi hagyott nyomot örökre benned.
139. Ozika
2015. júl. 13. 15:28

A klinika nem magyar szo. Minden baba oxigenhianyosan szuletik! Amelyiknel ez rendellenesseget okoz, annal mar mehen belul volt valami gond. Nem szeretnek vitat nyitni arrol, ki hogy es hol szuljon, illetve szulessen meg. A szulesznok, akik az otthon szulo noket segitik, nem hulyek. Ha ugy itelik meg, hogy gond van, azonnal mentot hivnak. Gatmetszest is tudnak vegezni. Eleg sokat olvastam ahhoz, hogy lehessen errol velemenyem. Pl. meg lehet nezni, hogy a korhazban szulo nok hany szazalekanak van gatmetszese, szemben azokkal, akik otthon szulnek. Es igen, megkinoztak feleslegesen, attol meg, hogy ezt te nem hiszed el. Nem tudsz rolam semmit, ahogy a szulesimrol sem, igy nem is kerdojelezheted meg ugy gondolom.

Az a fantasztikus korhazi rooming-in szoba is annyira bababarat volt, hogy csak szoptatasra hoztak ki a babakat, fel orara. Ahogy szules utan is annyira bababaratak voltak, hogy oda sem adtak, mikor megszuletett, pedig teljesen egeszseges volt. Szoval szerintem hagyjuk. Korhaza valogatja, hogy hol mi a szokas. Van ilyen is, meg olyan is. ahogy a nok is ilyenek is, meg olyanak is, otthon is szulnek, meg korhazban is. Tiszteletben kell tartani es kesz.

138. Remoni (válaszként erre: 137. - Ozika)
2015. júl. 13. 12:37

Van aki KLINIKÁRA megy szülni. Ezt is értelmeznéd nekem?

Téves hozzáállás a "mindenki szülhessen úgy ahogy akar". Szerintem a mindenki úgy születhessen, ahogy neki jó a helyes hozzáállás.

100 szülésből 3-ban komplikációk lépnek fel. Amikor föld mellett kapálás közben történt ez, akkor abba vagy belehalt a magzat, vagy az anya is, vagy a legkedvezőbb esetben is oxigénhiányos baba született. Egy zavartalan terhesség után is akadhat el a magzat válla szülés közben, tekeredhet a nyakára a köldökzsinór, de még az is előfordulhat, hogy vajúdás közben megfordul. Otthoni körülmények közt nagyon könnyű hibát véteni és mindenki hibás lesz csak a szülő anya nem, pedig az ő döntése volt az otthonszülés.

Ma Magyarországon nincsenek megteremtve az otthonszülés feltételei, ha majd meglesznek, akkor lehet felelősségteljesen ez mellett dönteni. És mindaddig, míg az anya döntése nem csak magáról szól, hanem a születendő gyerekéről is, addig ez társadalmi kérdés, amiről bárkinek lehet véleménye. Ahogy neked is van.

Nem tudom téged miért "kínoztak" meg a szülés után, de kötve hiszem, hogy előre megfontolt szándékkal, pusztán élvezetből tették. Ez a negatív hangulatkeltés meg nagyon rossz cselekvés.

Nem a szülést kell az otthonokba vinni, hanem az otthonszülést a kórházakba. Én látom a változást, valami elindult már, csak folytatni kell, sok helyen lehet már háborítatlanul szülni.

137. Ozika
2015. júl. 10. 16:39
Hol volt, hol nem volt, regen volt. Az asszonyok egesz nap a foldeken kapaltak, terhesen! Jottek a fajasok, kiment az asszony a sor vegere, ott megszulte a babajat, majd hazament. Bizony ilyen is volt es lass csodat, senki nem akarta dilihazba dugni. A gyermek szuletese nem betegseg! A vilagon a legtermeszetesebb dolog. Es hova megyunk szulni? Na? KOR-HAZBA. Ertelmezzuk a szot? Nem kell szeintem. Az, hogy az orvosok es a media elhitetik velunk nokkel, mi meg erre sem vagyunk kepesek, az egy dolog. Attol meg kepesek vagyunk. Ugy gondolom, amennyiben minden rendben van egy anyaval, es a babajaval, addig hadd dontse mar el, hogy hol szul basszus. Engem special ugy megkinoztak a korhazban szules utan, hogy rosszabb es hosszabb kinszenvedes volt mint maga a szules, es raadasul teljesen felesleges. Szoval, probaljuk meg egymas donteset tiszteletben tartani, barhol is szul, plane ugy, hogy nem ismerjuk egymast.
2015. júl. 7. 09:14

A háziorvosnak kötelessége ellátni az újszülöttet. Ki is fog menni(ki is kell mennie) ha kéred. Nem kötelezhetnek arra, hogy bemenj a kórházba. Ez a Te döntésed. Lehet, le fog tolni, hogy otthon szültél -de ez is kötelessége. Ez a protokoll. A gyámügynek nem jelenti tudtommal, legalábbis nálunk nem tette.

Az anyakönyveztetéshez kell egy élveszületési lap és egy papír egy nőgyógyász aláírásával és pecsétjével, hogy te szültél és a saját gyereked akarod anyakönyveztetni. Apa intézheti az anyakönyveztetést.

Tehát megteheted ha akarod. Én viszont nem ajánlom a szaksegítség nélküli otthonszülést.

Mondom ezt úgy, hogy szültem kórházban 1, otthon 2 gyerkőcöt.

Ha gondolod, tudok segíteni privátban, kit keress ez ügyben.

2015. júl. 3. 17:03
Azt nem szabad elfelejteni hogy azokban az országokban ahol nagy számú az otthon szülés, akár bába segítségével vagy a nélkül, ki van épülve hozzá a rendszer. Tehát ha beindul a szülés értesítik a legközelebbi kórházat hogy otthonszülés zajlik, és ők felkészülnek, hogyha a szülő vagy a bába telefonál akkor azonnal indul a mentő vagy a szaksegítség ha kell. Nem kell 10-15percnek eltelni a kiérkezésig. A másik hogy az ottani bábák ki vannak képezve hogyha mondjuk a gyerek nem vesz levegőt vagy bármi olyan komplikáció van, akkor tudnak lépni rá. Magyar országon is vannak akik ezt a hivatást gyaorolják, csak egészen addig míg nem ismerik fel hogy egy gyerek oxigén hiányos, addig sajnos ezt nem nevezhetjük szaksegítségnek. (Volt olyan gyerek a kezem között ahol a bába azt mondta hogy minden oké, csak épen a gyerek nem élt mikor megszületett, és mikor kiért a koraszülött kocsi csak annyit mondott hogy álljon odébb a mentős a kocsival mert neki mennie kell a következő szüléshez. Az nem zavarta hogy a gyerek életéért küzdenek bent a mentősök. Na pl ezt angliában nem tette volna meg a bába, hanem megvárja hogy mi történik.
2015. júl. 3. 06:24
133. 0c7adf8ee7 (válaszként erre: 132. - Kszb)
2015. júl. 3. 05:36
Akit láttam gyermekkoromban, sajnos sosem felejtem el a látványt! :(
132. kszb (válaszként erre: 131. - 0c7adf8ee7)
2015. júl. 2. 09:08
1-2 még él (Szt János Kórház, Légzésrehabilitáció), elmehet megnézni....
2015. júl. 2. 08:45
A forumindito bizonyara nem latott pl. jarvanyos gyermekbenulast elszenvedett embert. Igen, abban az idoben nem volt ilyen vedooltas.
130. kszb (válaszként erre: 129. - 4c1a787e8f)
2015. júl. 2. 07:51

és sajnos nem csak a saját gyerekét, hanem az egész környezetét veszélyezteti ezzel. Nem véletlenek az ismétlő oltások. Egy idő után elmúlik a védettség jó párnál, és ez egyénenként is változhat, h kinél mikor. Az övé semmi alap immunizálásban nem részesül, simán Pestis Mériként szórhatja szét az olyan kórokozókat, amik egyébként csak nagyon ritkán ütik fel a fejüket. Nem is értem, h miért nem gondolkozik? Most pláne, amikor ekkora menekültáradattal kell bírnunk, és tele vagyunk olyan országokból érkezőkkel, akik biztosan nincsenek oltva számunkra már nem létezőként kezelt betegségek ellen. Hát mit hurcolhatnak azok ide be :o És hiába vannak x ideig karanténban! Addig is el kell jutniuk, h oda kerüljenek! Veszélyes játékok ezek. Saját magát úgy veszélyezteti, ahogy akarja, de a gyerekét, és másokat nem.

Az ilyeneknél azt szeretem legjobban, h a Jehovákat hogy eltudja ítélni, h inkább hagyja meghalni a gyerekét, minthogy idegen vért kapjon, ha kell. Közben meg eszébe se jut, h ő uezt csinálja pepitában, sőt még rosszabb az ő viselkedése....

129. 4c1a787e8f (válaszként erre: 127. - Kszb)
2015. júl. 2. 07:37

Én ilyenkor mindig arra vagyok kíváncsi, mi lesz később.

Az iskolában kapnak ugyanis olyan oltást, ahol azt nézik, hogy van-e ellenanyag a szervezetben. Azt hogy fogja elkerülni?


Meg bármi történik, kórházba kerül, mert leesik a mászókáról, felsérti magát, stb.. Akkor ugye azért egy gyakorlott orvosnak lehet sejtése. Ha meg azt hiszik, hogy kapott már tetanuszt, és mégse, az meg az életébe kerülhet.


Meg még ezer eset lehet. Lehet az a gyerek allergiás, vagy bármi baja, ahol komoly vizsgálatok vannak.


Szerintem egyfajta betegség azt gondolni, hogy velük ez nem fog megtörténni. Sőt, ami a durva, hogy lehet, ezért akkor se viszi majd orvoshoz, ha a gyereknek szüksége lenne rá.


Igen, lást az agárdi kisfiú esetét. Ott is az emeleten volt baj az egész társasággal sajnos.


Én is ismerek olyat, aki állítólag megoldotta az oltást okosba... Nem tudunk mit tenni.


De miért jobb attól rettegni, hogy kiderülnek a dolgok?

Akkor már sokkal inkább tényleg keresnék magamnak olyan szülészt, vagy bábát, akivel együtt tudok működni, olyan homeopátiás-természetgyógyász gyerekorvost, akiben szintén meg tudok bízni, hogy biztos nem mond többet, mint ami szükséges..


Az ilyen anya az hogy fog dolgozni járni? Ki fogja eltartani? Én ezeket nem tudom elképzelni. Mert ha kikerül a gyerek, akkor kiderülnek a turpisságok előbb-utóbb, ha mást nem felnőtt korban.


Azzal játszani meg, hogy valami be van írva, és az őt ellátó orvos mondjuk egy hirtelen balesetnél, betegségnél abból indul ki, közben nem úgy vannak a dolgok.. Ez tényleg életveszélyes.

128. fincsi5
2015. júl. 1. 20:49
Én már csak arra lennék kíváncsi, hogy milyen nagyságrendű összegért partner ebben egy orvos.
127. kszb (válaszként erre: 108. - 4c1a787e8f)
2015. júl. 1. 17:51
nem láttam egyik másik fórumát se, csak itt olvasom tőletek, h már miket indított. Döbbenet. Állítása szerint, Bp-n már talált számára partner gyerekorvost... Jó lenne tudni ki az, mert nagy ívben elkerülném én is, és másnak is csak azt ajánlanám. Az ilyen gyerekorvos, aki partner ebben, adja vissza minden papírját. Hacsak nem a prérin él olyan tanyavilágban, ahol több kilóméteres körzetében senki nem él, nem gazdálkodik, nem vadászik, nem jár arra, biztosra veszem, h nem tudja eltitkolni a gyereket huzamosabb ideig.
126. Enissa (válaszként erre: 125. - Enissa)
2015. júl. 1. 15:00

Tehát, ha be is kell menni a kórházba szülés után, el is lehet hagyni a vizsgálatok után saját felelősségre.


Ha én lennék a kismama, akkor kivárnám a "24." órát, beesnék szülni, majd a gyerekemmel elhagynám a kórházat saját felelősségemre. Így nem vétenék a törvény ellen.

Lehetőség van otthonszülésre is, de az meg drága mulatság. [link]

125. Enissa
2015. júl. 1. 14:55

Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy nemcsak Katalin hercegné és a legtöbb nyugati nő kiváltsága az ambuláns szülés, hanem igazából itthon is mindenkinek jogában áll, hogy a gyerek születése után néhány órán belül elhagyhassák a kórházat. Egy komplikációmentes szülés esetében ugyanis nincsen egészségügyi kockázata a dolognak.


A bibi mindössze annyi, hogy Magyarországon ehhez nincs kiépítve a megfelelő hálózat: ha például besárgul a baba (nem amiatt, mert hazavittük!!!), nem tisztázott, vissza lehet-e menni vele a szülészetre, vagy akkor már a gyerekkórházba kell vinni, és az sem valószínű, hogy mindezek után az anya vele maradhat. Fordított esetben, ha az anyával történik neadjisten valami, ami miatt vissza kell menni a kórházba, őt már a nőgyógyászaton látják el, ahol anya és baba szintén nem lehetnek együtt.


Az ilyen esetek viszont ritkák, éppen ezért nem ezekkel a dolgokkal kellene a hazavágyó anyákat riasztgatni az intézménynek. Annál inkább elgondolkoztató az a rendszer, miszerint az OEP csak akkor fizet a kórháznak, ha az anya és gyereke három egész napot bent töltenek. Innentől kezdve viszont érthető, miért is ragaszkodnak az orvosok annyira a bennmaradáshoz.


Belinkelve: [link]

124. 4c1a787e8f (válaszként erre: 123. - Enissa)
2015. júl. 1. 14:02
Ezennel talán az a jó.
123. Enissa
2015. júl. 1. 13:57
Tovább nem térek el a témától, mert ha valaki a témában is érdemlegesen tud/tudna tanácsot adni, elveszik az okoskodásaink között.
122. Enissa (válaszként erre: 121. - Enissa)
2015. júl. 1. 13:55
Méhrák=méhnyakrák
121. Enissa (válaszként erre: 120. - Remoni)
2015. júl. 1. 13:54

Dettó szkeptikus vagyok, azért szoktam átrágni több oldalt, ha valami foglalkoztat.

Pl. amikor be lehetett volna adatni (ingyen) a méhrák elleni vakcinát átrágtam a gyermekorvosunkkal a témát, elolvastam a nemzetközi kutatásokat, cikkeket és kihagytam, mint, ahogy több ajánlott, de nem kötelező oltást is.

120. Remoni (válaszként erre: 118. - Enissa)
2015. júl. 1. 13:41

Elég szkeptikus vagyok ahhoz hogy bemondásra bármit elhiggyek. Közben én megtaláltam: [link]


Ha ezer lakosra vetíted, akkor a magyar és a brit adatok megegyeznek. Vagyis semmi jelentősége, hogy mikor mennek haza a kórházból.


Közben egy mai nagyon szomorú hír, most olvastam:

[link]


Ahogyan arról az Origo korábban beszámolt, az immunizálás megtagadása a szülők elhatározása volt, akik később beismerték hibás döntésüket és a vakcinaellenes mozgalom által terjesztett félretájékoztatást okolták az eseményekért. Az eset napvilágra kerülése után nyolc másik gyermeknél mutatták ki a hatóságok a diftériát okozó baktérium jelenlétét, náluk azonban nem alakult ki a betegség, mivel be voltak oltva a kór ellen (az ország lakosainak átoltottsági aránya 95 százalékos).


Tanulságos.

119. Enissa (válaszként erre: 112. - Perla del Mar)
2015. júl. 1. 13:23
Mert olyan, érdekes túldramatizálni, mesét szövögetni emberekről ismeretlenül, csak azért, mert más szemszögből nézi, vagy élte át, tapasztalta meg a dolgokat.
118. Enissa (válaszként erre: 111. - Remoni)
2015. júl. 1. 13:21

Oké, de hidd el nekem, hogy a születésutáni halálozás is így áll. Persze,ha nem hiszed akkor sincs gond :)

Anno nagyon kutattam az adatok miatt, hiszen elképesztett,a magyarországihoz képest minimális ellátásnak milyen következményei lehetnek. Én akkor minden téren azt láttam, az itthoni statisztikák rosszabbak. Írom úgy, mint nem nyugat imádó.

117. 4c1a787e8f (válaszként erre: 116. - 0c7adf8ee7)
2015. júl. 1. 13:16

Nekem is, csak nem mertem kimondani..


De pont azért is talán még jobban figyelnek a gyerekorvosok, védőnők, stb..

2015. júl. 1. 13:05

Olyan nincs, hogy nincs benne a rendszerben.

Akárhogy nézem, mindig az agárdi kisfiú jut az eszembe.

115. 4c1a787e8f (válaszként erre: 113. - 4c1a787e8f)
2015. júl. 1. 13:05
Már ha egyátalán ő volt az, mert én nem szoktam az előzményeket nézni, meg megjegyezni, de most felvetődött bennem.. De egyébként semmi jelentőssége..
114. 4c1a787e8f (válaszként erre: 112. - Perla del Mar)
2015. júl. 1. 13:04

Egyébként nem azt gondolom, hogy rejtegetni akarja, hanem azt, hogy nem akarja, hogy a rendszerben legyen..


Aki meg otthon szül, annak meg azért van segítsége, ez még a legelvadultabbaknál is alap.. Egy dolog az otthon, és egy dolog az egyedül..

1 2 3 4 5

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook