Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Kismamák! Ti féltek a Covidtól? fórum

Kismamák! Ti féltek a Covidtól? (beszélgetés)

1 2
2021. aug. 18. 10:31
Én is a járvány idején voltam terhes, de akkor még nem volt oltás. Nem kaptam el a vírust, mert kerültem a tömeget. (Neked is ezt javaslom oltás helyett.) Terhesen valószínűleg nem adattam volna be az oltást, most szoptatás alatt viszont beolttattam magam. A második adagnál nagyon rosszul voltam, szóval jobb, hogy nem terhesen kaptam meg.
13. Pasionella (válaszként erre: 11. - Andi6020)
2021. aug. 18. 09:27

Miért kell egyből gonoszkodni?...

Nem nem kell produkálni sos-be ha valaki ésszel vette fel és amúgy is szeretne majd gyereket, van aki minden kockázatot mérlegelve vette fel...van rá 5 év...mi speciel pl babavarosak vagyunk mégsem kapkodunk a gyerekkel, ha esetleg pedig kifutunk az 5 évből akkor ez van, fizetjük a büntit és utána a megemelt részletet... vannak akiknek még mindig sokkal jobb volt a babavaró mint egy lakáshitel és vannak bizony nagyon sokan akik hitelre szorulnak a mai világban, szerintem felesleges más pénztárcájában turkálni és egyből beszólni a másiknak...

12. Fisica
2021. aug. 18. 09:22

Minden gyógyszer és oltás embereken van tesztelve ezen talán nem kell fennakadni. Viszont jelenleg világjárvány van, ami egy kicsit megváltoztatja a dolgokat.

Azért ne csak abban gondolkodjunk, hogy nyugaton mindenki okos és csak az a helyénvaló amit ők csinálnak.

Én beoltatnám magam, mert nem biztos, hogy a babavárás esetén is csak enyhe tünetek lesznek.

Elég sok információ van már a vakcinákról, ha valami olyan hatása lenne bármelyiknek már kibukott volna. A gyártó se kockáztat, hiszen más gyógyszereket is tőle vesznek.

11. andi6020 (válaszként erre: 4. - Borian)
2021. aug. 18. 09:21
Nehéz ügy. A rengeteg babavárót felvettnek produkálni kell gyereket.
10. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 9. - Aszparagusz)
2021. aug. 18. 09:18
Ha véletlenül pozitív lesz a teszt, akkor jobban odafigyelnek az elkülönítésre, legalábbis ezt mondták.
9. aszparagusz (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2021. aug. 18. 08:50

Terhesként, főleg úgy, hogy átestél a fertőzésen, nem oltatnék.

Értem, hogy a klinika pcr tesztet kér. Ha nincs teszt, akkor visszadugják a babát?

Agyrém! Nem irigylem a mostani kismamákat.

8. Pasionella (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2021. aug. 18. 08:28

A többi hozzászólást nem olvastam mert erről mindenki másképp vélekedik. Szerintem úgy vállalnál leginkább felelősséget a babád iránt ha nem oltatod be magad. Már átestél rajta, viszonylag enyhén, akkor meg pláne. Sorban mondanak fel komoly orvosok is mert nem hajlandóak beoltatni magukat, ez csak elmond valamit nem?

Nyilván te döntesz, én addig kitartok és nem oltatom be magam amíg ez lehetséges. Gyakorlatilag a környezetemben szinte az összes ember aki beoltatta magát, x hónapra rá különbnél különb tünetekről mesél, nem csoda hiszen jelenleg az emberiségen tesztelik, ez tény és pont.

7. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 6. - NomNom)
2021. aug. 18. 08:25
Na ez a másik, ami nagyon visszatart hogy rengeteget olvastam arról hogy nyugati, fejlettebb országokban vagy egyáltalán nem oltják a terheseket, vagy csak ha egészségügyi szempontból indokolt.
2021. aug. 18. 08:17

Örülök, hogy nem kellett ezt a döntést meghoznom, nem volt még oltás.

Nem tudom mit tennék. Egy barátnőm is babát vár, ő Németországban él és itt egyáltalán nem oltják a kismamákat. Erre sajnos jelenleg nincs biztos válasz, neked kell eldöntened, hogy melyik kockázatot vállalod. Mert mindkét lehetőség kockázattal járhat...:/

5. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 3. - Gabbbicica)
2021. aug. 18. 08:04
Elolvastam ezt az írást, borzasztó, igen…
4. Borian (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2021. aug. 18. 08:01
Én jelen körülmények között elhalasztanám a babavárást, pont az általad felsorolt kérdések miatt, szte erre még az orvosok sem tudják a tutit, de tudom, ez már haszontalan tanács az esetedben. :-(
2021. aug. 18. 07:56

[link]

Én nem vagyok kismama, de azért a baba féltésénél az is megfontolandó, hogy nem árt, ha az anyuka túléli.

2. bartaldora (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2021. aug. 18. 07:02
Én beoltattam magam, mindkettőt megkaptam már. Semmi bajom nem volt tőle, csak a karom fájt 1-2 napig, ahova az oltást kaptam. De kb. én is úgy vagyok/voltam, mint Te, hogy nem is magam miatt oltattam be magam, hanem a baba miatt. Meg hogy ne kelljen mindent kihagynom, mehessek ide-oda. De amúgy nagyon sokáig agyaltam rajta én is, hogy mit csináljak.
2021. aug. 18. 06:57

Kedves anyukák!

24 hetes terhes vagyok első babámmal.

Utóbbi időben egyre jobban foglalkoztat megint a koronavirus, illetve az oltás. Most, hogy újra több a beteg, elkezdtem aggódni, illetve gondolkodni azon, hogy beoltassam magam. Nagyon bizonytalan vagyok.

Eddig teljesen elzárkóztam, kettő okból:

Egyik, hogy magam korában átestem a víruson, két napig tartó könnyű tünetekkel, gyengeség és pici hőemelkedés volt csak, köhögés szinte alig. De most terhesen is csak ennyi lenne vajon?

Illetve a másik, hogy a közvetlen környezetemben láttam olyat, akinek oltás után bizony lett baja, tehát nem valami anekdotikus forrásból hallottam, olvastam, hanem magam láttam. Eddig ez nagyon visszatartott.

Bevallom, a kavarás se tetszett, hogy először nem oltják a terheseket, aztán csak az elsővel, majd mégis…

Viszont mostmár nem csak magam miatt kell felelősséget vállalni, hanem a kicsi miatt is.

Féltem őt a vírustól is (magamat különösebben nem), de az oltástól is.

A klinikán, ahol szülni fogok, minden esetben PCR tesztet fognak kérni.

Köszönöm ha leírjátok a véleményeteket!

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook