Kislányom földagadt orrának története..Avagy vannak gonosz 5 évesek? (beszélgetés)
Ez durva...bezzeg én hogy utáltam az ovit...
És a további iskolarendszer hogy van felosztva?18 évesek van ált. az érettségi? Sajnálom a törpikédet...mi volt a dokinál?
Ezt megkönnyeztem. :') Annyira aranyosak az ilyen megnyilvánulásaik. Bár jobb lenne, ha nem ilyen téma hozta volna ki most ezt belőlük. :(
Tényleg nagyon figyelj, még csak utalást se tegyél rá, hogy vissza kéne adni a verést a kislányak, mert tényleg nem ez a megoldás. Az agresszió agressziót szül. :(
Utaltál rá korábban valahol, hogy a pszichológia nem áll tőled távol. Én biztos azon a vonalon indítanék beszélgetéseket, hogy nem az agresszió a megoldás és valóban helytelen volt a kislány viselkedése, de ez akkor sem megoldás.
Amúgy tényleg, miért nem bírt várni arra a qrva rózsaszín szappanra egy percet???????
Ez nekem tipikusnak tűnik, bár látnom kéne a gyereket az óvodában és az anyjával is.
Ismerek egy ilyen kisfiút... Nagyobbikom csoporttársa volt tavaly.
Az oviban mindig veszedelem volt, csak a hangoskodás, futkosás, szertelenség.
Egyszer találkoztam az anyjával, és bár tudta, hogy a gyerekeink csoporttársak, nem volt hajlandó visszaköszönni. Nagyon unszimpatikus volt, bár igyekeztem nem ítélkezni, viselkedésétől függetlenül.
Aztán egyszer láttam őket együtt... A gyerek, aki máskor egy szélvihar volt, kisangyalként, kézenfogva sétált az anyja mellett. Én is a lányommal voltam, aki megindult felé, messziről köszönve. A fiú összerezzent, látszott, hogy fél. Még köszönni sem mert, rá sem nézett a lányomra, inkább bebújt az anyja mögé.
Lehet, hogy itt is ilyesmiről van szó:
a gyerek otthon annyira el van nyomva, és ezáltal annyi feszültség termelődik benne, amit egyrészt az óvodában ad ki magából, ráadásul megfelelő kezelési eszközök hiányában agresszióval, másrészt ez a probléma oka lehet a túlsúlyának is. Utóbbi főleg akkor lehet igaz, ha a szülők nem túlsúlyosak.
Bár elég nehéz így látatlanban bármit is megállapítani, még ennyi információval is.
Az óvónő tett már valami lépést ez ügyben? (Lehet, hogy már kérdezték, de nem tudok ennyit visszaolvasni most).
Itt azért mindkét fél sérül.
Jobbulást a lányodnak.
Én nem ítélkezem, nincs hozzá jogom. Mint ahogy senkinek sincs joga pálcát törni más felett.
Remélem megoldódik ez mielőbb.
Ma este elmaradt a pancsi a gyerekek csak ugy 'voltak'..Epp indultam be a nappaliba latom hogy a kislanyom oleli a batyja nyakat szorosan,a batyja pedig oleli at a vallanal..A kislanyom sirt..A tesoja pedig azt dunnyogte a fulebe hogy ne felj minden rendben lesz en majd megvedelek..
Kihatraltam a nappalibol,hogy ne lassak a konnyeimet..
Ma mondta az ovoneni hogy ennyire osszetarto egymast szereto testverparral meg nem talalkozott.
Valoszinu az is korejatszik hogy ikrek.
Mint mondtam lehet elitelni..En nem biztatom a kisfiamat a veresre,ez termeszetes..De van egy olyan erzesem jovo het kedden a kislany szulei fognak engem folhivni.
Talán nem viszont-veréssel kellene megoldani.
Ez legyen a példa a fiú számára, hogyha valami nem tetszik, akkor megverjük a lányt? :(
Nem hibaztattam senkit ugy igazan,sem a gyereket sem az ovonoket.Velemenyem szerint itt a szulok a hibasak mert nem akarjak eszrevenni hogy problema van az egyszem kislanyukkal..
Igen valami kivaltotta hogy odacsapott:nem kapta meg a rozsaszin folyekony szappant..O valoszinu fol sem fogja mekkora ereje van,es utott..Okollel.Ahogyan apukaja tanitotta.Szerencsere a lanyommal kb egyforma magasak,es csak az orra hegyet utotte meg,nem pl a z orrnyerget mert annak sulyosabb kovetkezmenyei lettek volna.
Mi keszek voltunk tisztazni a helyzetet a szulokkel,barmilyen megbeszelesre nyitottak voltunk,a kislany szulei azok akik elzarkoznak mindenfajta megoldasrol,es feljelentessel fenyegetoznek.Innentol kezdve mi lezartul a ferjemmel.
A kislanyom orra sem gyogyul meg es a kiutesek sem mulnak el hamarabb attol ha folveszem a kesztyut es nekiallok cirkuszolni.Megtortent,probaljuk a tolunk telheto legtobbet megtenni hogy a lanyunk fol tudja dolgozni ami vele tortent.
A tesoja ma itthin maradt vele babusgatni a hugat..Ez is sokat segit,mert elbujnak,sutyorognak,'tervet' szonek hogyan tovabb az oviban..
Egyben biztos vagyok:ha a kisfiam ugy dont egy kisse atrendezi a kislany fejet nem fogom megbuntetni erte.Lehet erte elitelni.
Kisfiam az oviban egy igazi angyalka, itthon pedig ő Bendegúz. Minden rosszban benne van/lenne.
Fordított helyzetben én is nehezen hinném el, hogy a gyerekem rossz vagy rosszul viselkedik.
Valahol ki adják magukból azt ami őket bántja, vagy ott ahol kevésbé van nyomás rajtuk.
Ne a gyerkőcöt hibáztasd. 5 évesen nem hiszem, hogy csak úgy minden ok nélkül odacsapott volna. Valami biztosan kiválthatta ezt.
Számomra viszont érthetetlen, hogy a mosdóban miért nem volt felügyelet?
Az ovinkban 25 gyerekre 2 óvónő van, mégis megoldják azt, hogy ha kimegy 2 gyerek a mosdóba oda tudnak figyelni.
Még mindig azt mondom, hogy az óvónővel be kell hívatni a szülőket és titeket is, egy időpontban és normálisan megbeszélni, persze csak akkor, ha ez téged tényleg nagyon zavar, ha nem akkor meg a bolhából nem kell elefántot csinálni.
A sok mocskolodas utan amit kaptam ez a hozzaszolasod igazan jol esett..Nem hagyjuk ott az ovit,a gyerekek szeretnek oda jarni,es mi a biztosetek arra,hogy egy masik oviban ez nem ismetlodne meg?
juniusig kihuzzuk valahogyan..Szeptembertol suli,az gazosabb lesz,ha ilyen gyerekekkel fognak egy osztalyba kerulni:(Remelem nem..'Elit' suliba mennek remenykedem hogy nem lesz baj.
vélemény és diagnózis :
hagyd ott az óvódát szardle a fejüket ennyi,
másik anyukával nem fogsz soha egyet érteni látod.....
sajnálom a kislányodat :(
A delutant az egyik ovonovel toltottem a kozeli jatszohazban..O meselte hogy anyuka probalta ugy eloadni a tortenetet az oviban mintha az en lanyom hazudna,es nem az o kislanya utott.Valamint megfenyegette az ovonoket mert szerinte az o kislanya egy angyal otthin ha rossz az oviban akkor az ovonok csinalnak valamit rosszul.
Szoval most itt tartunk.En lezartam ezt a sztorit,a kedves anyuka meg elnezest sem kert.
Az ovono szerint valami nagy gaz lehet otthon,azert agrassziv ennyire a kislany.Es ezen sajnos ok nem tudnak segiteni,ok nem nevelik a rajuk bizott gyerekeket abban a 3 oraban amig veluk vannak,az a szulo feladata..
Meg valami:az ovonenik teljesen biztosak abban hogy ez a kislany volt aki megutotte a lanyomat.Azt mondtak ezutan fokozottan odafigyelnek a gyerekeimre hogy ne ismetlodjon meg az eset.
Érdekes, hogy olyan példákat írsz arra, mikor bántották a te gyerekeidet, amikor ők ütöttek meg másokat.
Ha a kislányod ilyen odacsapós, lökős, akkor egyszer emberére akadt.
Az enyém is elmondta, amikor a kislány kb. 10x rúgta bokán amikor sorba álltak ebédért, akkor fogta és meglökte a kislányt ő is. És bizony a kislány kb. 20 kg-al volt kevesebb nála így jó nagyot esett. A gyerekem elmondta simán, hogy nem hagyta békén, hiába mondta neki, hogy ne rugdossa. Persze a kislány lett mártírnak kihozva, mert senkit nem érdekelt, hogy miért lett meglökve. Valami ilyesmire gondolok a kiírt a incidenssel kapcsolatban is....
És persze nem azt mondom, hogy ezt érdemelte és így kell csinálni, de mindkettő gyerek, nem ismerik a határokat, nem tudják minek mi a következménye.