Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Kisgyermekeink felvilágosítása - hogyan csináljátok? fórum

Kisgyermekeink felvilágosítása - hogyan csináljátok? (tudásbázis)

1 2
10. petrikek (válaszként erre: 7. - Ccd9bb7d17)
2007. dec. 1. 09:14

Ez aranyos. Az én lányom egyszer úgy jött haza az oviból, hogy ő nem szül, mert az fáj, amikor kihúzzák a babát (valakinek tesója született). Én mondtam neki, hogy igen fáj, de eddig mindenki anyukája kibírta, így ő is ki fogja. Érdekes, hogy arra nem kérdezett rá, hogy honnan húzzák ki.

Aztán egyszer néztük az Apja lánya című filmet, ahol mutatják a szülést olyan diszkrét módon. A lányom teljesen megrökönyödve rám nézett: "Honnan húzzák ki azt a gyereket? A puncijából?"

Én egyszerűen válaszoltam rá, hogy igen. Ő elfogadta, megnyugodott. És azóta természetes neki, ha ez szóba kerül, akkor ő tökéletesen elfogadja ezt.

2007. dec. 1. 07:47
Mondjuk konkrét dolgokat ha irna valakia akinek nagyobbak a gyerekei és már átesett rajta...mit hogyan magyarázott el és hogyan reagált rá a gyerek....tényleg hasznos tipp lenne
2007. dec. 1. 07:46
Suliban(elsős) is vannak már felvilágosítások,aminek örülök...bámulatos mennyire fogékonyak...kb egy hónapja beszélt rendőrnéni a drogokról,persze nem túl töményen...figyelmeztetett ais a gyerek hogy vigyázzak a sok kávéval,és hogy jól teszem hogy nem veszek nekik napi szinten kólát,mert mondta rendőrnéni hogy nem szabad sokat inni belőlle...
2007. dec. 1. 07:44

Mindíg csak arra válaszolok amit kérdez,de időnként szinte választ is adott a saját kérdésére,egyelőre "ráhagytam"...pl tudta a nagy,hogy a picitesó a pocakomban van,oot növekszik,és ha elég nagy lesz akkor kibújik...mikor megkérdezte hogyan jött ki,míg egy pillanatig gondolkoztam,már mondta is,hogy ugye a doktorbácsi kivette?...egyelőre 3 évesen ennyiben is maradt a dolog...mindíg megpróbáltam a korának megfelelően elmondani a dolgokat és nem beadni a gólyamesét...csalódásból pont elég lesz a mikulás-jézuska dolog:)

Most jönnek majd nálunk még a neccesebb dolgok...már érdekli,hogy oké hogy bent nő a picibaba,de ki tette be,oké hogy apa,de hogyan tette be,és hogy nő meg a keze és a lába és hogyan lesz nyaka...ráadásul nem nyugszik amíg elegendő,számára megfelelő választ nem kap:))

2007. dec. 1. 06:17
Mindig az adott témátó függ. Koruknak megfelelő magyarázatot kell adni és soha nem "átverni".
2007. nov. 30. 19:47
A mi gyerekkorunkban a Peti, Ida és Picuri című könyv volt ebben a témában. Én nagyon szerettem és el is tettem a gyermekeimnek. A kislányomat is nagyon érdeklik már ezek a dolgok, mi mindig őszintén és egyszerűen beszélünk róla. Nem bonyolítjuk túl a dolgot, de mindenre válaszolunk, amit kérdez.
2007. aug. 14. 06:58

Mindenféleképpen képek nélkül. Valahogyan az elveszi az illúzióikat.

Életkorának megfelelően, minél kisebb, annál kevesebbet.

A nagyobbaknál mindig hangsúlyozom azt, ami nincs a könyvekben, hogy ez egy nagyon szép dolog, ha minden a helyén van, s egymás örömére. Hangsúlyozom, hogy mindegy hány éves korban kezdi el, de a lelki sebei nehezen gyógyulnak, jobb ha megvárja, amíg lelkileg is megérik rá.

Eddig bevált.

2007. máj. 17. 03:19
Sziasztok ,én már többszörös nagyi vagyok de a saját és az unokáim ha olyant kérdeznek akkor a koruknak értelmi képességeiknek figyelembe vételével a legőszintébben de,csak a szükséges dolgokat magyaráztam el nekik.Pl:A szülők,ha szeretik egymást akkor babát is szeretnének és olyankor egy magocskát elhelyez az apu az anyunak oda ahová kell és ez a kis magocska fejlődésbe kezd és addig fejlődik,még babává nem lesz,persze ez a gyerek kérdésétől is függ és sokszor a szülőnek kisebb fejtörést okozhat a magyarázat!De legyetek ötletesek és ne füllentsetek,mert a gyerek ugyis megtudja és akkor jobb,ha tőletek egy értelmes magyarázatból,mint mástól egy butaságot!Persze ez csak az én tapasztalatom és véleményem,ami nem biztos hogy mindenkinél be válik.Nálam be vált!Ezüst_Hold (Kati)
2. f772199837 (válaszként erre: 3. - Juniperus)
2007. jan. 22. 19:26
Az annyira aranyos könyv! :)) de felvilágosításra nem igazán alkalmas :))
2007. jan. 22. 18:34

Szuper könyvek vannak, nagyon jó képekkel.

Természetesen ezzel nem azt akarom írni, hogy vegyük, és nyomjuk a kezébe, de mikor már van egy "alaptudása" és érett rá, nagy segítség, mert talán olyan részleteket is tartalmaz, ami nekünk kérdésként meg sem fordul a fejünkbe, de a gyereket érdekelheti.

Az én lányomnak 2 ilyen könyve van, tök részletes illusztrációkkal. A mi időnben a sehányéves kislány volt, én azt is nagyon szerettem :))

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook